自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

猩紅熱==>應該參加暑期班嗎?!

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都想知..好擔心...
加上細女又未出水豆...
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

如果已經參加左教育局叫停課mouth:mouth:
暑期班係唔係冇得上可以退$$呀

男爵府

畀面勳章

回覆 cherry_hang 的帖子

未必!

男爵府

我上個月仲同小朋友報左7-8月學游水,而家都唔知點算........

男爵府

畀面勳章

俾佢返,又驚佢中招; 唔俾佢返,又驚佢發霉!
俾咗錢,又驚退唔返; 唔俾住,又驚報唔到!
唉!!

maypig  me too  發表於 11-6-24 14:28
nicksonma  Agree!  發表於 11-6-24 10:12

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都報咗泳班,猩紅熱係由口水或鼻涕傳染,唔知道遇到"綠"氣的話會唔會殺死到呢隻病菌呢?
日本の平安を祈ります

民房

carcar000 發表於 11-6-24 10:01
俾佢返,又驚佢中招; 唔俾佢返,又驚佢發霉!
俾咗錢,又驚退唔返; 唔俾住,又驚 ...

係啦..我都同亞仔報左d暑期班架勒....真係擔心呀~~

男爵府

kk80400 發表於 11-6-24 10:07
我都報咗泳班,猩紅熱係由口水或鼻涕傳染,唔知道遇到"綠"氣的話會唔會殺死到呢隻病菌呢? ...
我都想知.....但如果殺唔到隻菌,咪成泳池D人都野到?

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唉! 都唔驚得咁多. 避得一時避唔到一世.

男爵府

nicksonma 發表於 11-6-24 10:13
唉! 都唔驚得咁多. 避得一時避唔到一世.
我都有咁諗過GA......C6又話唔驚得咁多.....唔係4圍唔使去啦.......
我正係報左學游水一個暑期活動比呀囝咋....一WEEK上一堂......
佢好期待GA,日日係度提住要準備泳鏡浮板咁,7月頭上堂啦..5歲人仔,我都擔心GA...但如果而家取消,佢實喊C

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唉呀, 我仔學校剛剛證實昨晚有小朋友有猩紅熱. 好彩昨天同大前天 T3 唔使返學. 有咩我地要留意呀?

男爵府

回覆 Ceci2011 的帖子

我同你岩岩相反...我覺得邊洗驚得咁多
而C6就驚死叫個仔咩都唔好返
我覺得既然冇得避打好過低好過

wcpcelia  我BUY你的說法  發表於 11-6-24 20:43

男爵府

每年都有大菌出
冇可能年年都避
BB就話可以唔比佢出街
而家都差唔多4歲點叫佢唔好去街係屋企呀

首頁

尾頁

跳至