跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實我都唔係好肯定,因為我囝囝係將軍澳區讀N1,K1先讀蘇淅. 不過, 我見我囝囝果班,有一半人左右係N1上的. 其他班都係,因為第一日返學既時候,所有K1生既名都貼哂係操場, 方便家長搵資料.如果係N1上既會寫住.
保姆車唔係好耐咋,通常12:45分上車,1:15左右到學校. 我試過幾次lunch時間去佢學校,佢都未到. 所以我知.
其實,可以報左先,如果你唔怕咁細個要搭校車. 到時收左先算啦. 比個小朋友習慣下面試形式都幾好.

洋房

回覆:sand373 的帖子

好似舒太都有幾架車走將軍澳綫,我早上返工就見到最少2架,所以時間都不樣。

男爵府

係呀! 所以都要睇下自己上車既站係唔係最後.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆:sand373 的帖子

Thank you so much for your information !!

半個鐘車程都接受到。諗落我會同我個囡報N1,我有朋友既小朋友都係度讀,英文教得唔錯,又有學卷,好吸引!

我冇請工人,我阿囡聽得明廣東話多d,我選interview時用廣東話,唔知會唔會蝕底d呢?

今個星期六真係忙!又要去蘇淅,又要去翠茵。

大宅

ggsbb 發表於 11-9-8 23:06
Thank you so much for your information !!

半個鐘車程都接受到。諗落我會同我個囡報N1,我有朋友既小朋 ...

why this saturday, go to 蘇浙小學校(幼稚園部)???

-
201198開始派發2012-13學年新生報名表,投考新生請將表格詳細填妥帶備下列資料於 2011 915日至917期間:星期一至五上午九時十分至下午四時,星期六上午九時十分至上午十一時三十分交回本校事務處

大宅

請問有冇媽媽知舒太今年的將軍澳線點走法呀?邊個係頭站, 邊個係尾站呀?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆:ypchana 的帖子

Because I am applying N1 for my girl ar....

洋房

回覆:jesswong 的帖子

我都想知!

洋房

引用:請問有冇媽媽知舒太今年的將軍澳線點走法呀

原帖由 jesswong 於 11-09-09 發表
請問有冇媽媽知舒太今年的將軍澳線點走法呀?邊個係頭站, 邊個係尾站呀?
我囝囝返下午班,返放學頭站都係維景。

洋房

HI!
各位MAMA好!
我都系住將軍澳區,都幫仔仔報蘇浙幼稚園,又擔心那麼小的小朋友跨區讀書會不會好辛苦呢?請有經驗的MAMA 可以給予意見,謝謝!

洋房

回覆:misialam 的帖子

其實搭保姆車都係點到點,個小朋友唔駛行好多路,所以就算去到北角,都係用多少少時間,唔算太辛苦。

洋房

回覆:蘇浙k1下午班

各位k1下午班小朋友,有無興趣學英文?英國藉外國人,自組三人組,逢星星三上午10:30至11:30。 $160一個鐘,位處德福花園,上完英文課回來搭校巴上蘇浙,時間剛剛好。我仔仔剛剛試完堂,感覺不錯,想找多兩位小朋友一起組班,有意請覆。(可以試堂,不作收費)

首頁

尾頁

跳至