母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我阿囝兩個幾月大,我是全泵奶媽。最近想埋身喂以增加奶量,問過健康院姑娘,佢叫我晤好諗,話怕阿仔有nipple confusion, 係咪真係要放棄呢?

別墅

陪月勳章

回覆:埋唔埋身好?

你想試就試,如果confusion咪變返泵,你無損失。埋身成功果種親切感係好正!bb越大(都成2個月大)越識分,不過佢地會有preference.

aacow  agree!!!  發表於 11-7-4 13:09

大宅

請問點知阿囝有nipple confusion?

別墅

陪月勳章

唔同奶嘴啜法唔同佢唔識分,例如埋開身唔食樽,食開樽唔識埋身,latch on唔到。細b係混郩,大b就會揀。

男爵府

試咗先。我個b埋身餵多,但我都間中俾一餐佢試下用樽食,都冇問題。兩種方法都食到。反正長大後都要學用杯飲嘢,咪當俾個機會佢咩都試下囉。

冬天的味道

大宅

畀面勳章

最多係會啜損你,跟住你又做番全泵媽囉,冇咩損失既,因為我都打算間中試下俾我個仔try try 佢可唔可以埋身 (不過佢好鬼肉緊,我都有啲擔心)

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

我嗰個都係兩個幾月先再比佢試埋身, 佢真係好易啜損我, 但係埋身嗰種親切感真係痛都忍得! 反正我而家返工, 一日都係埋得一次身, 啱啱好比時間自己損左都有得休息, 放假就埋得幾多得幾多.

我個B都好似有D preference咖, 比樽佢好似食得扭D, 但係餓起上黎, 佢都無得揀!

埋身餵真係好開心咖! 試左先啦~

別墅

埋,埋身食個種親厚感,真係噢、啊、阿~正!!甜到爆!!!

男爵府

yea, try la, you have no lossss ga, maybe you gain something tim la... heehee

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊