自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

alphabetagamma 發表於 11-7-4 15:57
回覆 bb1 的帖子

我like 這個squat, 通常都係做這個

唔該晒...等我試吓先...希望個胸爭氣d啦~
個胸衰在次次肥親都無佢份,但廋親就搶住嚟.

別墅

mitchan 發表於 11-7-4 16:02
腰,HIP各減2CM
大小腿各減1CM
胸完全冇影響

只係夜晚唔食澱粉質?日頭可以食?
再加埋alphabetagamma提供的短片便ok?

子爵府

bb1 發表於 11-7-4 16:06
試吓先...
咁我的確係好夜食飯,因為放工返到屋企都好夜....但唔食飯又唔得,我會餓到瞓唔到.
...
唔好咁夜食野呀,因為夜晚既新陳代謝減慢會影響消化,
最好係6-8依段時間食晚飯,之後乜都唔好食.
食飯可以,食少d~

alphabetagamma  但親身試過夜上食少d, 第二日腰位有鬆...所以晚上我唔會食咁多了.  發表於 11-7-4 16:25
alphabetagamma  我一向唔信一天卡路里攝取正常的話(即晚間正常食)係會肥....  發表於 11-7-4 16:25
bb1  知道,等我努力先!如果真係肚餓食生果得唔得呢?  發表於 11-7-4 16:22
見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

珊瑚宮

環保接龍勳章

bb1 係喎,仲想問你用咗幾多時間減十磅呀?謝謝. 發表於 1 分鐘前
1個月左右到啦... 唔記得好清楚. 我記得我3月時想減, 想靚靚咁同老公慶祝生日, 佢生日係4月尾左右. 應該係1個月左右.

bb1  我老公8月中生日,有個半月時間,唔知趕唔趕到?但以我個龍躉應該要多幾個月  發表於 11-7-4 16:27
leanna~  厲害!  發表於 11-7-4 16:24

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

子爵府

畀面勳章

alphabetagamma 發表於 11-7-4 16:20
1個月左右到啦... 唔記得好清楚. 我記得我3月時想減, 想靚靚咁同老公慶祝生日, 佢生日係4月尾左右. 應該係1 ...
Thank you.

男爵府

bb1 發表於 11-7-4 16:14
只係夜晚唔食澱粉質?日頭可以食?
再加埋alphabetagamma提供的短片便ok?

係呀,我日頭照食,夜晚就淨係食送唔食飯
我做的動作和那個短片的不同
我是參考http://bbs.powerapple.com/viewthread.php?tid=261002&src=forum.powerapple.com
我揀左10個動作來做,每個20下,另加每日按摩小腿10分鐘

m--m  睇嚟加埋按摩真係ok咁播~  發表於 11-7-5 00:46
bb1  唔該晒,我又學到嘢啦,希望快d達成目標!:)  發表於 11-7-4 16:32

子爵府

bb1 知道,等我努力先!如果真係肚餓食生果得唔得呢? 發表於 42 秒前

食d低kcal既生果頂住先,等個胃習慣,然後就儘力唔好食,
夜晚活動能力少咗,消化得好慢,有咩晚餐食,食慢d會覺得快飽d架~

bb1  蘋果/火龍果和奇異果可以嗎?我唔係咁知生果的kcal.淨係知榴槤係肥.  發表於 11-7-4 16:44
bb1  係!比你講中咗,我早/午餐都食得慢,但晚餐就打衝鋒,因要趕小朋友上床瞓覺.  發表於 11-7-4 16:40

子爵府

alphabetagamma 但親身試過夜上食少d, 第二日腰位有鬆...所以晚上我唔會食咁多了. 發表於 2 分鐘前

我都覺得係,我最近大約6點幾-7點幾食晚飯,之後乜都唔食,以前我係8點幾9點幾食晚飯,改咗之後真係會瘦架~

alphabetagamma  我老公開頭唔信, 但係佢現在都跟我晚上唔食咁多. 係要慢慢習慣架.  發表於 11-7-4 16:34

珊瑚宮

環保接龍勳章

mitchan 發表於 11-7-4 16:25
係呀,我日頭照食,夜晚就淨係食送唔食飯
我做的動作和那個短片的不同
我是參考http://bbs.powerapple.com/v ...

agree按摩有用. 我都有按.....但我用面棍的. 又平又方便又省力.

留意3:00左右, 佢有教用棍點按摩, 又可通淋巴, 真的不錯.

這段片都唔錯架. 有時間又1/6開始睇返啦.

伊芙蓮  我睇唔到個video呀 請問可否post個link出來? thanks  發表於 11-7-5 18:25
m--m  等我又試下先~  發表於 11-7-5 00:34
leanna~  好多謝你share呢條片同squat,我可以跟住嚟做!  發表於 11-7-4 21:04
bb1  好似幾舒服咁....你是否就咁碌就ok?  發表於 11-7-4 16:36

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆 alphabetagamma 的帖子

bb1 我老公8月中生日,有個半月時間,唔知趕唔趕到?但以我個龍躉應該要多幾個月 發表於 4 分鐘前

快d按摩吧. 按摩可以將d陳年硬肪脂推散, 減肥快d架. (不過開始時會痛架). 我老公係超肥果隻, 開始掂一掂佢d肪脂都話痛死佢呀.

m--m  你碌幾多下架?  發表於 11-7-6 00:53
bb1  意思係用支棍碌佢時會痛?  發表於 11-7-4 16:52

珊瑚宮

環保接龍勳章

bb1 好似幾舒服咁....你是否就咁碌就ok? 發表於 1 分鐘前

當然係要自己摸索下, 都有d trick架. hehe...我連pat d脂肪都推散左, d皮膚下個一粒粒咁凹下去, 橙皮咁...再做運動, d脂肪就會走同消架喇. 最核突係頭3個星期, 一減好, 就會無晒d橙皮, 滑返.

bb1  係咪pat pat都一樣推法?(向上)  發表於 11-7-4 16:49

珊瑚宮

環保接龍勳章

alphabetagamma 發表於 11-7-4 16:34
回覆 alphabetagamma 的帖子

bb1 我老公8月中生日,有個半月時間,唔知趕唔趕到?但以我個龍躉應該要多幾個月 ...

bb1 意思係用支棍碌佢時會痛? 發表於 1 分鐘前

係呀...

珊瑚宮

環保接龍勳章

leanna~ 我剛剛跟住做咗幾下已經好累! 發表於 2 分鐘前

慢慢來, 有恒心, 慢慢加上去, 即係第一次做十下到, 慢慢加上去, 你會發覺你越來越有力架. 咁就加到廿下, 慢慢因應自己需要做多幾下啦.

leanna~  陣間再做,希望每腿廿下,慢慢再加!你好有恆心,希望可以好似妳咁有好成績^^  發表於 11-7-4 20:54

子爵府

bb1 蘋果/火龍果和奇異果可以嗎?我唔係咁知生果的kcal.淨係知榴槤係肥. 發表於 昨天 16:44

蘋果約105一個
香蕉約80一條
奇異果約62一個
榴槤約60一件

不過下半身肥,要留意埋排便方面,食蕉可以幫助排便,不過kcal唔算低,可以揀早或午食,晚食奇異果咁會好d~

男爵府

2018復活節勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

m--m 發表於 11-7-4 15:55
可以瞓喺度踩單車(踩空氣)
同埋食野習慣都會有影響架~
呢個方法真係WORK,我試過!不過要好有恆心,日日做。
食多D含鉀質既食物,有幫助減下身,例如蕉,蘋果。。。

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

thanks for sharing! 等我都試吓先得!

子爵府

我上個月都買左部攀爬機,
針對大脾同籮柚,
不過要日日踩,
我踩大兩個禮拜,每日五至十分鐘(基本上我踩到五分鐘己經腳軟),
C6話我隻腳D肉無咁吊吊FING,但我又唔覺有瘦,係大脾肉結實左D,
但體重就輕左兩磅,唔知關唔關事!!!

m--m  關架~  發表於 11-7-5 13:19

子爵府

stkyo 發表於 11-7-5 02:50
呢個方法真係WORK,我試過!不過要好有恆心,日日做。
食多D含鉀質既食物,有幫助減下身,例如蕉,蘋果。。 ...
係呀,我每日一路睇tv一路踩500-600下,下身瘦時上身穩如磐石
尤其對我哋依d懶人,一日都係抽5-10分鐘之嘛~
食蕉好呀~仲可以幫助便秘~

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

m--m 發表於 11-7-5 13:18
係呀,我每日一路睇tv一路踩500-600下,下身瘦時上身穩如磐石
尤其對我哋依d懶人,一日都係抽5-10分鐘 ...
你咁犀利踩5-6百下,我踩200下就頂唔順要停

首頁

尾頁

跳至