跳至

首頁

尾頁

大宅

你地心目中有D咩好幼兒園呢?

請問大家有無咩心水幼兒園?
呢D學校又有咩好處呢?
不如大家擁躍咁發下言啦,
等我呢個烏龍媽咪偷下師丫! :-P

大宅

Re: 你地心目中有D咩好幼兒園呢?

我都想知, 我想呀仔2歲上堂, 我就捻:
1. 唔可以太遠, 以唔需要搭車為原則, 咁細要舟車勞頓唔係幾好.
2. 唔可以太貴, 3千樓下啦(不過其實我都唔太知價), 真係收成4,5千銀個月, 咁我係屋企教佢啦.
3. 課程活潑D最好, 如果有舉辦試堂就好啦.
4. 我都會參考其他人點睇間學校, 口碑好既先比佢讀, 所以家下都周圍問下人"土瓜灣邊間幼兒園好", 有人有好介紹都唔該話我知, thanks.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

BB-C:

如果係政府資助O既幼兒園, 學費大概二千至二千五O架咋... 三四千O個D係託嬰所, 即係Kevin仔依家返O個D...

你返唔返宋皇臺道? O個度有間保護兒童會, 聽講都唔錯O架!! 我唔知靈糧堂 / 聖三一有無N1, 如果係, 呢兩間風評仲好!!

大宅

請問油尖旺有D咩好幼兒園呢?

別墅

我都想知青衣區附近有冇好的學校?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

ReneeC 寫道:
請問油尖旺有D咩好幼兒園呢?

永星里救世軍!!

男爵府

我都係住青衣ga., 都唔知邊度有好既幼兒園.
我心目中英基都幾好, 我入過去睇, 可惜要成2歲8個月先至收得ar.!

大宅

永星里救世軍會唔會好雜 ga

大宅

我自己揀學校

王國長老

ReneeC 寫道:

雜唔雜唔係好知... 不過聽聞好多畢業生都入到油尖區名校油麻地天主教 (年年小六放榜D學生都喊一餐O個間)... 而油天學生又好多入華仁, 女拔, 真光...

別墅

koo 寫道:
我都係住青衣ga., 都唔知邊度有好既幼兒園.
我心目中英基都幾好, 我入過去睇, 可惜要成2歲8個月先至收得ar.!

我都係住青衣,雖然未決定讀唔讀n1,但都在留意几間幼兒園,有些有open day,可以先去睇睇。
康傑 - 17/9 open day,1.5歲可返playgroup
學之園 - 8/10 open day
另外英基及宏福未知有冇open day。

大宅

我會比囡囡讀九龍塘"根德園"或 "國際英文幼稚園 (st. cat.)

原來我發現左, 我有個舊同學係"根德園"教書

男爵府

我想問下永星里果間係幼兒園, 咁係唔係入左之後唔駛讀幼稚園ga? 一直讀到升小一ga?
小倩 寫道:
[quote]
ReneeC 寫道:

雜唔雜唔係好知... 不過聽聞好多畢業生都入到油尖區名校油麻地天主教 (年年小六放榜D學生都喊一餐O個間)... 而油天學生又好多入華仁, 女拔, 真光... [/quote]

大宅

何文田維多利亞好唔好?

洋房

shirleyshek,

我細個都係在"根德"讀(想一想,都廿幾年前啦!)不過,我記得功課多到不得了(想起來都辛苦) :cry: ! 加上我又蠢, 我媽咪陪我讀書做功課都好辛苦架.所以你要有心理準備.

St.Cat.,都差不多,我親戚係邊教英文, 英文生字教材好鬼深!

大宅

wavivienla;

哈哈..thanks

我有心理準備的...

首頁

尾頁

跳至