婦女醫護

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

請問有無人睇過周醫生, 良性乳房组織切除手術佢做唔做? 有他診所電話嗎? 這位醫生好嗎?

珊瑚宮

我睇過佢,very very good.
以前是瑪麗乳科權威醫生.
以前在政府睇開佢的,現在收得好平.
我fd以前在政府揾佢醫乳癌,現在跟佢私家.診金$600.她介紹我去照,檢查,因我是新症,醫生連X光共收$2200(但可能因人而異)
好似係第一次診金$1200,以後診金不會咁貴.
胸部X光$1000.
佢有個診所在灣仔六國樓上,成間小型醫院咁,以乳科來說,全港他設備都算數一數二.

Miranda_Ho  Agree.   發表於 12-1-19 08:18
玩具萬歲!

男爵府

請問可否給他診所的電話我?

請問周醫生有耐性及細心嗎? 因我乳房照到一粒1·5的腫塊, 抽了粗及幼針結果良性, 但醫生話照超声波粒野不平滑, 建議做手術切除,睇了黃亭亭醫生及羅家寶醫生了!!

其實我好驚呀, 勁怕痛, 好驚做手術, 本身心臟二尖瓣有些少問題

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

珊瑚宮

周醫生好好耐性,細心.
不過好多人怕尷介才揾女醫生.
聽講羅XX好寸噃!
玩具萬歲!

珊瑚宮

周永昌....Louis

告士打道72號10樓

九龍診所27322978

我建議去灣仔睇.

睇完記得番來報料!
玩具萬歲!

男爵府

我未揸定主意, 已睇了幾位醫生, 依家家人認為我逃避, 不斷找醫生睇,佢地唔赞成我再睇其他醫生

羅醫生係無咩耐性, 因怕黃醫生話手術後要插一條小管做引流, 令我仲驚

謝謝你們的資料

珊瑚宮

小心,有DE生為求做生意,係唔係都叫人做手術.

自己小心分析.
玩具萬歲!

大宅

去睇周永昌醫生啦,佢係我個朋友d教友,佢好好人,以前係私家醫院度做,有陣時見到佢,佢會主動同我地d低級職員打招呼,唔似有d醫生巴狗閉咁,而且我睇過佢做手術,手勢好好,唔會做多餘野

男爵府

to: carol_rayray

有條愚蠢問題,請無可否先聞下麻醉藥才打'豆豆' , 可以無咁痛! 我依家日日都訓唔到又食唔到, 好無用, 咩都驚

珊瑚宮

你把呢個情况話比周E生知,佢一定有辦法.
佢真係超好好好人架!
玩具萬歲!

珊瑚宮

講真,痛唔痛,好講手勢.
玩具萬歲!

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

講真打豆豆真係好睇個醫生既手勢!
如果你真係好驚打豆豆會好痛,而你又決定搵周醫生做手術,你可以同佢講,我好怕打針,可唔可以開隻藥高比你查定先,隻藥高係有麻醉成份,係打豆豆前查係手背度架,如果周醫生問起邊個話你知,你話之前係法國醫院度做個carol同你講,佢應該重記得我,有咩就pm我呀

男爵府

謝謝你們的資料,我等佢診所姑娘覆我幾時可以睇周醫生, 佢應該好多booking

珊瑚宮

周E生真係好好人,放心去睇他吧!
玩具萬歲!

男爵府

我約了下星期二見周醫生, 希望佢幫到我啦! 很擔心, 因之前d醫生都話要割, 其實都諗住做, 不過咁大個女第一次做手術, 加上自己唔係'好人好姐' 便如害怕

複式洋房

不用害怕, 我也是良性的 , 我是上星期做手術的, 我也很怕很怕痛, 但真的一d都唔痛, 周醫生同d姑娘都好好人, 周醫生話我粒嘢太大, 雖然多數係良性但有變壞可能, 好彩結果都是良性的.

先聽聽周醫生嘅意見, 如果佢都認為要做手術, 你真係要做, 等變壞咗先做就手尾長.
真係唔痛架, 無騙你.

男爵府

himhangma,

請問是否住2日1夜? 共多少錢? 在那間醫院做的? 傷口好了嗎?

謝謝

複式洋房

回覆 新手蝦米 的帖子

我是在法國醫院做(九龍). 星期五入院, 星期六早出院, 大概 五萬元 (如惡性, 手術較複雜,會貴d), 昨天第一次複診, 還要再複診. 我原本怕得要死, 我也很怕很怕痛, 又怕係惡性 (因我媽因此病而死), 入院時check 血壓, 因太驚, 上壓179, 做完手術後就正常番到130, 我想話真係唔痛, 除咗剛由手術室出來, 止痛藥還未完全發揮,有d唔舒服 (但不是痛), 2個鐘後就好似正常人一樣. 打豆豆我都好驚架, 但今次都ok.
不要等粒嘢變壞, 手尾很長. 希望幫到你.

首頁
12345...8

尾頁

跳至