自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:香港人,你們憤怒嗎?

不如叫法律超人攪遊行!

水晶宮

嬲到震,又可以點?
我要瞓八個鐘

珍珠宮

rabbit75 發表於 11-7-27 10:14
之所以我故意做一份剛好不用交薪俸稅的工…收入剛剛好……不用養蝗蟲!
...

咁你自己都少左錢洗遮!我地真係慘,比畜生連累!
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

大宅

香港有寶咩, 全部來把鬼, 我最近日日想自已家人又可以走去邊, 可以避開蝗虫同班衰工人.

AK47AK47  馬來西亞如何?  發表於 11-7-27 13:59
KAMIKASHUN  我都一路唸緊呢個問題..唔知新加坡好唔好呢?需要咩資格去呢??  發表於 11-7-27 13:55

珍珠宮

MATINLONG 發表於 11-7-27 10:32
不如叫法律超人攪遊行!

讚成!我情願投靠法律超人好過果班廢柴議員
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

伯爵府

雖然以前都有越南難民既問題,但佢哋都唔會俾太多麻煩我哋,起碼我哋唔會搞到走去遊行咁大單先啦,而家呢班........我真係好懷念港英政府時期.....

KAMIKASHUN  yes,而家真系王小二過年,一年不如一年啦..  發表於 11-7-27 13:56

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

無奈又如何
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

又如何

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

普遍蟻民,可以點?

侯爵府

超憤怒, 有人搞簽名或聯署去信比D政界話佢地知我地有幾唔妥佢地嘅管治手法我一定參與!!!!!!

wingyinmami  支持下: https://www.facebook.com/?sk=lf#!/pages/%E5%8F%8D%E5%B0%8D%E5%85%A7%E5%9C%B0%E5%AD%95%E5%  發表於 11-7-27 12:46

大宅

回覆:香港人,你們憤怒嗎?

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

政府不但無能,亦無能為力,現今社會有好多人為了各種利益,挑戰政府,事事都司法覆核,香港是司法獨立的,政府是不可干預的,如果他們上訴成功,如果影響香港就要修例,就要經垃圾局,班垃圾議員為了做shown,又會多多阻撓,要釋法又話破壞一國兩制,你話政府仲有咩辦法?
政府無能,再遇上立心不良的人,香港人就更慘,大家可以睇下,到目前為止有無議員走出來幫香港人的幫忙? 幫班外傭和皇虫就大把。他們成日話特首唔係普選作籍口胡作非為,亦非香港之福。

pullip  agree.  發表於 11-7-27 14:07
蜆介鯪魚球  agree!!  發表於 11-7-27 12:34

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

琴晚先同阿囡講起港英年代d議員點為香港人爭取, 鄧蓮如同鐘士元飛去英國講數爭取居英權, 而家班大狀議員同佢地班高叫司法獨立既同行, 最叻就係系基本法入面搵灰色地帶, 然後出賣香港人利益, 到底有咩居心, 佢地係咪想證明俾西方民主國家睇, 共產黨行果套一國兩制係注定失敗? 表面睇係咁, 背後係點, 真係唔明, 只係知道香港以後日子好難過

蜆介鯪魚球  agree!!!!  發表於 11-7-27 12:34
淡淡的來, 好好的去 ....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

真的憤怒鳥

但可以做什麼???

我唔明白,0的人成日話人口老化,但放0甘多低質數大陸人來(要依賴綜援為生,生埋一大堆,如一家9口個種,食好住好唔駛做,只管生,不用教,等出13-14個月綜援)呢0的人會向上游為香港出力嗎????

佢0地仲會申請埋老一輩(佢爸,媽年齡過60果0的文盲來........團聚)此舉根本將人口老化推商高

昨天便見識到(呢班年齡過60果0的文盲)威力,在康文署體育館等待小朋友學野途中,因體育館附設兒童樂園.給8歲以下使用,果2個大陸文盲,帶住2個小朋友大約7歲.因日日去便當自己屋企一樣,次次見果2個小朋友在館內大叫亂跑.....

昨天更攪笑,強行放下2架小童單車和2個小童,便不知所終.

體育館內工作人員議論紛紛,1個鐘頭後....2個野蠻老蝗蟲出現

體育館內工作人員告訴2個野蠻老蝗蟲,不能攜帶小童單車進來體育館.

2個野蠻老蝗蟲隨即破口大罵,話無人權跟住問小童單車4個輪,BB手推車都0係4個輪,大家都4個輪,點解人0地入得佢唔得,話人歧視佢,大吵一場見體育館內工作人員企硬,便把投訴電話抄錄下來,誓言必定投訴果位體育館內工作人員歧視佢......

2個野蠻老蝗蟲走後,見到體育館內工作人員議論紛紛,佢0地平日惡行......

由自私的蝗蟲,所教育出來0既小蝗蟲.......會奉公守法,有重要0既品格嗎

香港需要有質數0既移民,而不是要無質數0既移民.

只看人口數字,不看其他可行嗎?????綜援包袱將傳遞香港下一代.....

我真的憤怒鳥
我能為我愛0既香港,我0地土生土長0既香港下一代做什麼???

wingyinmami  支持下: https://www.facebook.com/?sk=lf#!/pages/%E5%8F%8D%E5%B0%8D%E5%85%A7%E5%9C%B0%E5%AD%95%E5%  發表於 11-7-27 12:47

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

侯爵府

醒目開學勳章

嬲嬲嬲到震

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至