跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

有冇媽媽JOIN左多多PG,今年9月開學?

洋房

有呀!!

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:有呀!!

原帖由 hogan 於 11-08-06 發表
有呀!!
我都joined左,我反10:30-12, sat,你呢

洋房

我都係10:30-12:00,不過係3,5

珍珠宮

hogan 發表於 11-8-10 12:39
我都係10:30-12:00,不過係3,5

你一報就報2日啦??我報1日,試左先,同埋等BB再大D先加堂...

大宅

請問幾錢, 依家仲有冇得報?

珍珠宮

iluvmybb 發表於 11-8-10 12:54
請問幾錢, 依家仲有冇得報?

我報1星期1堂,1.5HRS 就$1880一個月.一比要比2個月,加行政費$680,SO我比左$4440囉.紅日就唔補堂,者係我9-10月得上7堂囉..
你打去多多問,但多數都要Waiting list

大宅

好貴, 成500蚊堂wor!

珍珠宮

iluvmybb 發表於 11-8-10 13:09
好貴, 成500蚊堂wor!

YES

複式洋房

回覆:wingcrown 的帖子

I join 3 days ar tue thur & sat

珍珠宮

引用:I+join+3+days+ar+tue+thur+&+sat +

原帖由 wylam123 於 11-08-11 發表
I join 3 days ar tue thur & sat
Sat 幾點反?我女又係反sat ,唔知會唔會同班呢

別墅

回覆:多多.

My son attended 3mths but I think good or not just depends on the teachers, u can check other parent's comment on this sch is too extreme.

珍珠宮

jode 發表於 11-8-12 12:26
My son attended 3mths but I think good or not just depends on the teachers, u can check other parent ...

係呀....間間學校都係睇D老師...
唔知多多邊位老師好呢?

大宅

囡囡9個月大開始, 返左2個月kln tong tt. 不過上左4堂我withdraw左, 因為太多free play時間再加上英文老師麻麻, 無咩心教.

有一次個英文老師請左假, 由一位外籍miss代課, 果堂的氣氛好好多. 所以好認同唔同老師有唔同效果. 之前聽人講係沙福campus有一個叫Mr.Ben的老師好好,不過話7月開始已經唔見左佢.

大宅

囡囡9個月大開始, 返左2個月kln tong tt. 不過上左4堂我withdraw左, 因為太多free play時間再加上英文老師麻麻, 無咩心教.

有一次個英文老師請左假, 由一位外籍miss代課, 果堂的氣氛好好多. 所以好認同唔同老師有唔同效果. 之前聽人講係沙福campus有一個叫Mr.Ben的老師好好,不過話7月開始已經唔見左佢.

珍珠宮

大白豬 發表於 11-8-12 14:22
囡囡9個月大開始, 返左2個月kln tong tt. 不過上左4堂我withdraw左, 因為太多free play時間再加上英文老師 ...

好似好多MAMA都話多多唔好....攪到我真係有D後悔TIM......希望我女到時位老師好啦

大宅

回覆 wingcrown 的帖子

未必既, 每個人的要求都唔同, 都有好多媽咪都鍾意tt.
睇你之前d post好似都俾囡囡係多多讀pre-nursery/kindergarten, 你係唔係想囡囡走國際路線? 如果你target係一d傳統小學, 佢地未必喜歡多多呢類的kindergarten, 同埋囡囡讀上去好辛苦, 因為係kindergarten的時間太free.

珍珠宮

大白豬 發表於 11-8-12 16:43
回覆 wingcrown 的帖子

未必既, 每個人的要求都唔同, 都有好多媽咪都鍾意tt.

其實我真係唔知,我想亞女入DGS,老公就想國際,但我K2一定會轉,一係轉CCKG,一係轉國際幼稚園,直上國際小學.我都好矛盾中....我唔知N班&K1會唔會讀多多呀,但依家就留定一條後路先囉,好過到時想入多多,又入唔到...

首頁

尾頁

跳至