跳至

首頁
12345...20

尾頁

大宅

有無人知幾時攞form, 同埋有無開放日?
知嘅話可唔可以係度集中d資料? 我想帶囡囡去參觀, 俾佢feel下返學時會點.

禮賢正校open day: 17/9

仲想知....
禮賢副校
浸信會(大埔墟)
浸信會(運頭塘)
浸信會(富亨)
基督教宣道會太和幼稚園
大埔循道衛理幼稚園

唔知今年多唔多人報呢?
過來人知唔知大約邊個月會有interview?

希望2009媽媽入黎傾下(我諗都可以係呢一版交流成年la...^-^). Thanks.

複式洋房

畀面勳章

我問兩歲班果喲有喲會話年底至年頭interview

大宅

回覆 辣椒仔chili 的帖子

有2歲班的學校通常無學劵的, 有學劵的學校也是差不多嗎?
我想係阿囡返學前同佢去一次旅行(2011年內), 唔知邊個時候好.....

複式洋房

畀面勳章

zanezane 發表於 11-8-15 10:53
回覆 辣椒仔chili 的帖子

有2歲班的學校通常無學劵的, 有學劵的學校也是差不多嗎?

係wo..兩歲班應該無學劵

大宅

一口氣打電話問左.....

禮賢正校: 17/9 open day
禮賢分校: 17/9 open day. 2星期後面試
浸信會(大埔墟):6/9派表, 12月尾面試
浸信會(運頭塘) : 6/9派表, 29/10面試
浸信會(富亨): 6/9派表, 攞表時公報面試日子
基督教宣道會太和幼稚園:26/9派表, 10月面試
大埔循道衛理幼稚園: 未定好....

有消息再share吧.

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆 zanezane 的帖子

禮賢今年咁早既, 上年10月至open day wor.
有無人知滙豐幾時呀?

btw, 我囡6月出世.

大宅

回覆 joey211 的帖子

滙豐我無諗la.....
位本身少, N1讀開通常又唔會走, 仲會留位俾弟妹.... 超難入.

讀完唔知讀mug小學好, 讀谷成績的band 1小學通常會好辛苦.... 讀國際學校又超貴.....

我阿囡4月出世....

男爵府

禮賢分校: 17/9 open day. 2星期後面試
浸信會(運頭塘) : 6/9派表, 29/10面試

呢2間面試時間撞正我第二胎預生期and坐月...

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

有無人知明雅同聖保祿? THANKS!

大宅

回覆 sampcy 的帖子

明雅係C 校, 基本上想報就可以攞form填, BB夠20個月學校就會interview 你ga la.......

St. Paul校門有時會貼d申請的消息出黎, 你留意下la... (我target Christian school, 所以無諗呢間)

大宅

回覆 pandacsl 的帖子

我諗有商量gua.... 你交表時寫低你的情況la....

大宅

sampcy 發表於 11-8-15 18:56
有無人知明雅同聖保祿? THANKS!
聖保祿11月可申請.

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

zanezane 發表於 11-8-15 19:48

明雅係C 校, 基本上想報就可以攞form填, BB夠20個月學校就會interview 你ga la....... ...

明雅分主流班及國際班, 主流班可用學卷的

侯爵府

4001cc 發表於 11-8-15 19:56
聖保祿11月可申請.

thank you very much

zanezane  我今日行過St. Paul, 真係要11月先開始報名,2月先dead.... 好遲。  發表於 11-8-16 13:37

大宅

我都知mink local stream有學劵, 但佢都係有n1 local 班, 今年收左30人一班...... 雖然佢話會重新有K1 interview, 但n1學生無大問題都會照上K1...... (如果無讀N1又係要排waiting list.....)
有學劵的mink課程要跟指引, 唔可以深.... 咁不如諗下其他由K1開始收生的學校會多機會d.....

聽人講老師都流失快, 有2個stream都俾人有混亂的感覺....... 如果俾我選(mink or bowie), 我會選同機構的bowie, 雖然半日, 但課程好d, 打正旗號sell深課程, 唔會半天吊...

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

其實浸信會(大埔墟)o唔ok呢? 通常去咩小學?

侯爵府

回覆 zanezane 的帖子

明白晒, 多謝你既解答, thanks!

大宅

回覆 joey211 的帖子

小學同讀邊間幼稚園無太大關係, 派位跟住邊區有關。
除非想第日出去名校區讀書,或想入直資小學,咁就讀一間程度深的幼稚園, 等佢地P1 interview表現, 或對P1適應都好d.

浸信會(大埔墟)以往好多人報,應該幾好,(不過程度當然同私校差好遠)。我都想去open day睇下有mug野好,不過今年未必有open day.....

大宅

welcome

侯爵府

zanezane 發表於 11-8-16 13:36

welcome

請問浸信會有無open day架? (不論舊墟定運頭塘)

首頁
12345...20

尾頁

跳至