夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

老公忍唔住同99鬧交

事原上個星期6出去做節,唔知邊個叫埋叔仔條女.我老公見到已經好唔鐘意,因為叔仔條女見親面都好似俾晒面色人睇咁,連招呼都唔同我老公打.到食野,我餵緊個仔飲奶,99係咁叫叔仔條女食呢樣食果樣.我老公覺得99勁大細超,叫外人食都唔諗下我未食野.

跟住果2日我老公見到99都黑晒口面,99問我老公做咩?話我老公發佢脾氣.又話我唔知同老公講左咩,我老公話d野佢自己有眼睇,唔使我講.講講下我老公就將咁多年d冤屈氣爆晒出來.我老公話佢黑口面唔出聲99就話佢發脾氣,d細佬妹鬧99就由得佢地.我地拍拖陣時就去邊都要帶埋細叔仔,(個陣佢5,6年班到,佢細我老公好多)日日煮埋飯俾佢d細佬妹食,(以前我地未搬99好少番去煮飯,煮都唔會予我,我地出左街無煮飯就會鬧我老公好唔煮飯俾細老妹食.)而家99就成日話要返去煮飯俾佢d細佬妹食.(大個d 2X歲,細叔仔1X歲,老公話我地個陣1X,20歲拍拖就成日要煮飲俾佢d細佬妹食,佢地咁大唔識煮都識落街食呱?我覺得老公係嬲99當d細佬妹係寶,當佢係草,唔係嬲d細佬妹.)叔仔出去幫手就幾時走都得,唔出都得,老公就唔得.老公話d細佬妹無錢淨係識問99拿,佢十幾歲之後就無問99拿過一分一毫.99又話老公無俾錢佢,老公話我無俾錢你,屋企d雜費咪又我交晒(煤氣費試過交3仟幾蚊1期),買米,買油,買送,家庭用品 ... ... 咪又我.(我地未搬果陣99除左交屋joe無用過錢係屋企)我老公話我話99一句就鬧到我x街,打到我x街(佢其實無打我),99竟然話我無叫你咁做喎.我老公話有錢就成日俾d細佬妹,99又話無人叫你俾喎.(咁即係話我老公白痴?自己拿來衰?)

待續

[ 本文章最後由 tough 於 07-7-18 18:20 編輯 ]

複式洋房

Re: 老公忍唔住同99鬧交

你老公好勇呀!!!
等待續

子爵府

好媽媽勳章

你奶奶咁講...即係你老公以後唔駛比錢佢d細佬妹...每個月既大確家用就比你奶奶...份家用係計埋晒所有雜費...超過左呢個數目...就自己貼...唔好搵你老公...費事話無錢過佢手...佢就話你地無比家用佢啦...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

哇~~妳老公真係忍左好多年喎~~唉~~D老人家
都唔識做,搞到D孝順既唔開心~~真係犯賤~~

我肯定妳奶奶實出呢招

公爵府

我好想知個故事發展成點...幾時待續開始呀??

民房

我都想知個故事發展成點
我諗你老公真係忍到極點
所以爆左出黎
Ivy124 寫道:
我好想知個故事發展成點...幾時待續開始呀??

大宅

好媽媽勳章

老公話話99對我差,叫99掉轉諗下,99就好嬲咁話佢自己個99對佢都好差.又鬧我老公話佢亞麻叫老公去拜山,話我老公好去.老公心諗佢係後輩,亞麻叫到唔通唔去?仲要果陣老公幫佢堂亞哥手.(99個99咁唔鐘意佢,就算我老公唔去拜山,都係唔會叫我99去架la,咁都賴我老公.)我老公話叔仔條女見親都扮晒野連招呼都唔打,99話係你覺得者.老公話間屋裝修係我心甘情願出錢,間房咩都係我買,話返黎住1個月都唔得,俾埋條豬x住(叔仔條女).老公話佢地係你d仔女,我唔係你個仔呀?呢d都係老公講俾我知,佢話嬲得濟,唔記得仲鬧過咩.99話叫我以後有咩唔好搵佢,我話下你亞媽幫我做過d咩?我老公話佢都想問99,不過廢事頂得佢咁行.

大宅

好媽媽勳章

臭吉媽咪:

俾你貼中,99真係出淚彈.

大宅

呢D時候,妳記隹唔好加把口啊~~奶奶D野只可以
老公自己鬧,如果妳鬧埋一份,妳老公會有條刺架。

唉~~我估最多一年半載,妳奶奶會扮無野咁,咁
妳老公啖氣又落左,咪又無事~~

所以妳要有心理準備啊

大宅

好媽媽勳章

第日99過左來,我開門見到佢,佢問我老公起身未?我話未跟住去叫老公起身,佢初初唔肯起身.我仲問佢你亞媽會唔會走來鬧我?佢話你咪鬧返佢囉.後來起身刷完牙,99就叫佢同我一齊聽佢講.話佢99同果邊d人點對佢衰,62又對佢唔好.話佢99連介子仔都無俾隻佢.(我嫁99連傾都無同我女家傾,燒豬又話佢鄉下無喎.無問過女家叫我老公買100個唐嫁女餅就算.萬八蚊禮金,99仲話佢果陣先90蚊禮金,而家90蚊想聚個老婆?叫雞都俾人打死la.過大禮淨係萬八蚊,100個唐嫁女餅同唔知幾多隻柑.都係我老公俾,佢又俾過d咩我?我老公話擺洒,99又話你擺洒咁邊個做野?好彩我媽知99d野,都無咩要求.唔係因為我老公嘈佢俾叔仔條女住都唔俾我坐月,佢唔會我仔滿月佢買對手厄仔俾我仔,買對龍鳳厄我.仲話買左成萬蚊,成富身家買晒野俾我地.)話99個99對d後輩老婆仲好過佢多多聲.(又唔諗下自己咪又係對外人好過我佢多多聲,成日話自己慘,但又成日做埋自己99d衰野.99的確係好慘,但係呢d唔係我造成你咁喎.)講完就喊住走,我老公黑晒口面話得99講無佢講,呢d野又唔關我地事.我見到都好唔安樂,叫老公打俾99佢又唔肯打.我諗住佢幾十歲人喊住走,都應該打個電話俾佢好落台.我打俾佢即時變晒聲,好殘雞咁問我做咩?我話無野講2句,佢話有咩講la.我話其實xxx好錫你,不過有時會發din.佢即刻話唔好講埋d癈話我唔得閒收左線.初初我覺得佢喊住走好慘,但係成日在我老公背後又另一個樣我覺得佢好恐佈,如果我老公唔係識我咁多年知我份人係點,我諗我一定唔夠99黎.

[ 本文章最後由 tough 於 07-7-18 16:54 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

臭吉媽咪:

其實我從來無諗住要破壞佢地母子感情,亦無在老公面前鬧過99.99對我唔好我會同老公呻,不過唔會講到盡,有d都無同老公講.第1次見老公咁嬲,反而係我叫佢唔好對99黑面,算啦.佢仲係好嬲,佢覺得99得份人好霸道.

我唔明點解99連我仔都好似唔係咁鐘意.有次去99到佢一路話無拖地,地下污遭一路放我仔落地玩.我仔在窗台拿個樽食又唔理佢,張膠登仔反轉登腳向上,我唔出聲話亞b你小心d整親,佢都唔拿開.在我面前就話我仔周身郁,無一個時晨停.我老公同我講話99話我仔好乖.我即刻話好彩你知個仔唔易湊,唔係實以為我好得閒.果日食完飯我老公行前,99抱住我仔同我行後.佢話我仔陰濕meet佢,我話佢好衰成日猛我頭發一係一巴打落我到.99就話打你使摘日子呀?講完仲特登望下我.我覺得就算你憎我,無理由教我仔打我.好彩我仔唔係佢湊.在我老公面前扮對我無野,背後又另一個樣,真係好恐佈.我寧願佢好似佢99咁明刀明槍對佢唔好,係人都知佢慘.好過佢咁攻於心計,陰陰濕濕,真係唔知佢幾時又做d咩.

大宅

唉~~妳好慘啊~~乜佢咁衰架~~咁佢而家係咪因以
前受自己的奶奶氣,就對妳報仇咁報唷?係咁有病呀?

如果係我呢~~我可能唔忍得了~~佢要咁陰陰濕溫,
做咁多小動作,我真係會理真氣壯問清楚佢,究竟想
點,仲一定要錄埋音!事後再俾佢聽返,同佢講唔好
玩野,如果唔係就俾妳老公聽。

我這個方法係咪好傻呀?唉~~其實我都知應辦點對付
這些人……。

珊瑚宮

好媽媽勳章

替你激氣啊

洋房

tough:

好羨慕你老公肯企係你個邊!

翡翠宮

tough:
我honey近排又係同佢媽咪嘈,仲要日日都嘈,佢媽咪偏心佢細佬偏心到出哂面~~~
就連其他親戚都話佢媽咪咁做唔啱,佢媽咪就好似發左癲咁,凡係話佢唔啱個d,佢都鬧,話人地反佢喎!!!
佢d離譜野真係講足十日都講唔完呀!!!
佢係都要人地認同佢做的野係啱,自己做錯就永遠都唔認錯,仲要聲大夾惡咁話"點呀???唔錯都錯左咯,想點姐???"簡直無道理講可言~~~
其實,我honey係一個出名好脾氣,仲要好孝順的人,佢連我honey都可以激到咁嬲,真係要寫個"服"字比佢~~~
但佢唔會覺得自己有錯,佢話我honey反佢,發佢脾氣喎,真係不可理喻呀!!!
好在佢平時都對我好好,佢地兩母子鬧交,佢媽咪都無燒埋我個疊,如果唔係我真係咸都有之呀!!!
不過,我最唔鍾意佢就係成日搞到我honey唔開心~~~

大宅

好媽媽勳章

臭吉媽咪:

佢對叔仔條女好到不得了,成日虛寒問暖,當佢神咁拜,又唔似有d咩陰影.

你好攪笑,大返佢轉頭.我有問我老公仲使唔使過99到?佢叫我唔使過,暫時叫做可以鬆口氣.

大宅

好媽媽勳章

IrisLSK:

有d野可能你老公都知,不過係唔出聲.呢次我老公先同我講,其實佢唔出聲唔代表佢唔知,只不過果個係佢亞媽,老公唔想同佢鬧交先唔出聲,唔俾我講.以前我同老公呻真係俾佢鬧到隻狗咁,覺得佢好愚孝,成日谷氣到自己喊.放心啦!你老公有眼睇架.

大宅

好媽媽勳章

小manman:

反佢?佢以為自己係皇太后呀?同我99一樣咁霸道,你唯有多d開解下你honey la.

子爵府

好媽媽勳章

你奶奶覺得你老公應份咁做...但係佢最鍚係佢個細仔...咁咪對佢條女都好d囉...佢唔鍾意你...唔代表你鍾意佢...如果係咁既...你老公都開到聲話唔駛過去...咁你咪唔好見佢囉...見到咪嗌聲佢...佢講野咪話哦哦哦囉...佢本性係咁...想佢改都難...如其攪到自己唔開心...盡可能做到...睇唔到...聽唔到...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

我都會咁做

臭吉媽咪 寫道:
唉~~妳好慘啊~~乜佢咁衰架~~咁佢而家係咪因以
前受自己的奶奶氣,就對妳報仇咁報唷?係咁有病呀?

如果係我呢~~我可能唔忍得了~~佢要咁陰陰濕溫,
做咁多小動作,我真係會理真氣壯問清楚佢,究竟想
點,仲一定要錄埋音!事後再俾佢聽返,同佢講唔好
玩野,如果唔係就俾妳老公聽。

我這個方法係咪好傻呀?唉~~其實我都知應辦點對付
這些人……。

首頁

尾頁

跳至