嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 想轉日本奶粉的媽咪可以參考!

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

由 vic-wing 於 2005-09-25 04:34:21
聽西田既Sales講,明治係會長肉架,bb會肥d 雪印會皮膚白d 森永對腸胃好d 我個囡都食緊明治大仔,依家26磅
--------------------------------------------------------------------------------

咁和光堂呢?
:cheeze: :cheeze: :cheeze:

民房

我剛成功同阿B轉食明治,我都考慮咗好耐先决定食明治。我係B&M到訂,佢地都做緊 promotion.B&M 果位陳小姐都係話曰本最多人明治。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

promotion for member! register now!

Re-On

男爵府

是啊,我已訂了一箱

侯爵府

森永(細仔)比bk訂仲貴

大宅

[quote]
patwong 寫道:
森永(細仔)比bk訂仲貴

大宅

請問有冇BB食明治冇得臭臭呀?我力力一向勁燥底,想佢食明治肥D但驚會臭臭冇咁好,有冇BB食開明治指教一下~THX~
力力豬豬......惡仔一名∼

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

headphone,
我諗你要問vic-wing比較清楚d, 因我都係quote佢打嗰段嘢咋. sorry! 解答唔倒你既問題.
:cheeze: :cheeze: :cheeze:

大宅

我囝囝都有濕疹, 而家食緊S26, 而家11個月, 想同佢轉食健兒樂, 食咗之後, 有痰, 所以而家冇比佢食, 食番S26, 想同囝囝轉食日本奶粉, 有三款(和光堂/森永/明治), 都唔知食邊隻好?

請問"森永"奶粉是否比較甜d, 咁食咗會唔會多痰d呀?
如果囝囝有濕疹係咪最好食"森永"呢? 請各位媽咪多多指教, many thanks.

sophie&sara 寫道:
.....................而'森永'奶粉的抗敏感好D不過比較甜..........

伯爵府

fong7346
想問下你個仔d濕疹係未不太嚴重, 因我個囡(現6個多月, 一路都有濕疹但不太嚴重)出世至4個月都食s26, 4個月後轉過低敏/豆奶/A+, D濕疹仍然有其中A+重令佢嚴重左, 但咁隻D便便都無S26咁好有D重粒粒, 其實我好想佢繼續飲S26, 但我又想睇下日本奶粉會唔會令佢D濕疹好D, 最後我比森永佢, 便便好好但濕疹仍有待觀察, 但至少無A+咁飲左一罐就粒粒大便同R身R世, 至於甜度我反而覺得不太甜重幾好飲, 但我個女係飲森永細仔奶我唔知大仔奶味道.

健兒樂一定甜到阿媽唔認得, 我大仔果時飲左半罐我都馬上同佢轉, 因太甜既奶粉除容易野痰外重容易蛀牙.

大宅

fatping,
我囝囝6個月先有濕疹, 試過一次好嚴重, 好番後, 囝囝每次食完粥或奶後, 我都同佢洗面和搽Cetaphil lotion, 皮膚好咗, 之前e生都有叫我轉食低敏奶粉, 但我堅持唔轉, 原因係我囝囝果時已食緊S26, 便便OK, 每日都有一次, 有時好間唔中先兩日一次, 大致上無問題, 所以唔想轉, 我都係咁同e生講, 直至而家聽到話食日本奶粉對bb皮膚靚d, 所以才考慮想轉奶粉, 但係唔知轉邊隻好d?

禁止訪問

畀面勳章

伯爵府

headphone0528
點解咁問?佢1-3個半月都唔太肯飲水, 要迫但有時迫都唔得, 知係水就點都唔開口, 果時一日飲到3安水我都巳經好開心, 反而而家重肯飲, 一日約8-10安水.

伯爵府

fong7346
其實會唔會係敏感咋, 佢身體及手腳有無濕疹呢?如無, 其實唔一定要飲日本奶粉(純我個人意見), 日本奶粉又貴d買又唔太方便, 我大仔飲美素佳兒條line都好好便便日日有.

大宅

有間創盛做緊特價~~~睇下價錢得唔得~~~
tel:2135-4678

雪印
細仔 2~3 @ $220
4> @ $210
大仔 2~3 @ $180
4> @ $160

明治
細仔 2~3 @ $220
4> @ $210
大仔 2~3 @ $180
4> @ $160

森永
細仔 2~3 @ $180
4> @ $180
大仔 2~3 @ $150
4>@ $150

和光堂
細仔 2~3 @ $180
4> @ $170
大仔 2~3 @ $150
4> @ $140
該用戶已被刪除

大宅

re-on買和光堂,無特價大仔都係138,細仔168,好似仲平喎。

大宅

fong7346,

我囝囝都是飲森永的, 森永幾好, 一d都唔甜, 亦唔會多痰, 日日都有便便. 我bb好鍾意飲奶的. 現在13個月大, 每天都飲5枝奶, 每次7安士. 佢除左飲奶, 都食好多雜糧, 如bb餅乾, 芝士, 水果, 早上食通心粉, 下午會食小小飯, 下午茶會吃麵包, 晚上食一至半碗飯, 全日飲到6-8安水. 我bb好鍾意食野同飲奶奶. 你放心啦....森永奶粉好好, 唔會飲到變肥仔,營養好好, 是日本的低敏奶粉, 好多日本bb都食佢的. 我bb細細個都好容易敏感, 現在也沒有此問題lu.
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

大宅

fatping,

而家囝囝手和腳都未有, 只有臉仔有咋! e生話囝囝嗰d都係濕疹, 佢重話初初係出係塊臉度, 遲d大咗可能會輪到身體或手腳喎! 所以我而家重考慮緊, 或者唔轉住, 睇吓囝囝咩情況先再決定, 唔該晒你呀.

Fionyiu,

我重考慮緊呀, 唔該晒!

首頁

尾頁

跳至