跳至

首頁
12345...97

尾頁

子爵府

英屬婦女島註BK分站~Part 2

各位美人�佳麗�靚媽&靚太,

又係開新嘅forum時間喇! 如要查詢舊資料,請到[size=large]呢度翻閱,以後再請大家繼續多多關照嗱喇!

[size=medium]再早些的舊forum如下,歡迎查閱:

[size=large]NEW: Any UK educated mommy here! Let's chat!

男爵府

Re: 英屬婦女島註BK分站~Part 2

[size=xx-large]到!!!!!!
仲要係第一個tim
:mrgreen:

男爵府

[size=xx-large]到!!!!!!
仲要係第一個呀
:mrgreen:

禁止訪問

男爵府

[size=small]沙沙
哈,頭一二名,比我同你霸左喎
你又做夜鬼la...仲睇梗d學校資料
樺樺個米老鼠look好Q呀 :-P

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

[size=medium]hi!! i am here!!!
[size=small]i am the 3rd person~not bad

uk mums,
are you having a gathering in manchester around christmas?

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

delete

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

[size=large]paco 媽,

[size=medium]點解你到左都唔答我問題既!我喊! :-(

大宅

各位靚媽,

我豬博終於攞到香港身份証同passport喇! 多謝大家關心!
因為豬博爸要confirm咗請假先比我book機票, 所以, 要遲啲先知幾時返香港.
因為我年事已高, 又加上生完博聞, 記憶力去到人生新底, 如果, 唔記住答你哋問題, 請不要見怪, 同請再問我多一下, 謝謝!

biscuit,
sorry, 因為豬爸drive緊車, 所以聴唔到你電話, 之後再打返比你, 又無人聴, 但睇完新聞之後, 知道你無事, 所以無再揾你lu.

poca ma,
如無意外, 我會返香港三個星期, 期間, 可能會同媽媽n婆婆去台灣玩吓.
我用wok steam 個馬拉糕, 用不透剛steam, 我個recipe如下:
仲有想問你啲vcd係香港買定uk買嫁? 如果, 係uk買邊度買會平啲吖?

材料: 麵粉200g 黃糖 200 g
清水 60 ml 雞蛋 3 隻
牛油溶液或雞油 60 ml 泡打粉3/4茶匙
梳打粉1/3茶匙 *
製法 :
雞蛋用電動打蛋器以高速打發3分鐘.
將麵粉篩2-3次放入盆中,中間開穴注入黃糖、清水、泡打粉、梳打粉、蛋糊等拌勻成麵糊,蓋上擰乾的濕毛巾室溫靜置1-1.5小時,待麵糊鬆發起蜂巢狀,再加入牛油溶液或雞油拌勻.喜歡的話可在此時加入欖仁或核桃肉.注入墊上牛油紙的蒸籠內.置放入蒸鍋以大火力蒸約40-45分鐘至熟透.

65,
唔記唔該你tim!! 好彩我未有呢啲種福氣住! thx god!

cissie,
我christmas會係uk, 所以gathering係無問題. 我張會坐cx. 你99nov返香港, 咁你一定唔會同一時間返架, 咁我哋未無得係hk見?

一姐,
濕吻!? 無問題, 你唔好後悔呀! 佢整日玩口水同條利
夜晚倍阿囡睏, 放個咀係佢塊面度, 佢會靜雞雞張佢個咀對住我個咀, 之後申條利………………………………………….佢既第一個濕吻就比咗我喇!!

bching媽,
我唔想係peak season返香港, 所以我諗我唔可以係香港見唔到你lu. so sad!

Gloria & 沙沙,
你哋就好啦, 有傾有講, 好快, 棋棋同桐桐就成為好朋友啦!

沙沙,
樺樺真係好好…………………….得意呀! 比少少肉我豬博呀, 得嗎? 豬博依家得12lbs12咋, 陰公!

yo,
winnie打咗針未呀?

wawa,
希望, 你個新工人乖乖哋! 最緊要謙謙鐘意個工人ee.

禁止訪問

禁止訪問

別墅

Yatjeh, Sasa
I don’t know where I will be staying in HK yet. My parents are in HK south and my hubby’s family are in Sai Kung… Eventually I guess we will settle in Kowloon Tong district as most of the good schools are there……headache, just thinking about this…

Jelly,
B Ching went to nursery as usual because she is always sick and I can’t take leave all the time so we will let her go to nursery unless she is running a fever. Do you have any plans this weekend? My hubby has to OT today, so I was thinking of bringing B Ching to Kensington Park (near bayswater) to play and wait for my hubby. Also thinking of going to Bluewater on Sunday. Interested? Kewpies, interested?

Kitchu,
Too bad we can’t meet in HK. Will try to meet in UK next time then? You want to go to Taiwan too? We have the same idea, are you going to bring 豬博 to Taiwan?

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

:-( 我遲到呀~~~~

kitchu

傻啦~~~~個個都有傾講,只係我懶唔溫書啫!我同沙沙住得近大家研究吓囉。我而家研究小學啦!妳返hk有冇時間揾我哋架??妳住邊度呀??paco ma 咁近都冇時間聚=.="

沙沙
我會好懶樓下同妳 妳近邊頭話 我未睇地圖 :lol: 樺樺真好Q呀因佢肥肥哋所以好鬼得意。我果日中秋想整俾琪琪但我整唔到 :cry:
我女2001年1月8日QE出世  

大宅

好開心呀! 小豬博識得坐喇!

伯爵府

小豬博幾大呀?自己爬爬吓坐起架?

大宅

Gloria,
好! 我哋就揾一姐約腳啦! 因為佢係康樂部姐長.

沙沙,
大拿拿成三鎊肉, 豬博要成三個月先會儲到呀!

bching 媽,
係呀, 我諗住台灣平平哋, 一家五口去玩吓, (養女方知父媽恩) 豬博都會一齐去, 三代同堂咁去!! 好開心呀!
其實, b ching既中文名係嘜呀? 成日叫佢b ching, b ching, 都唔知有無發錯音. 我中文名都叫 ching“菁”.

大宅

豬博就快五個月, 不過佢仲未識爬呀! 佢好似龜咁原地爬爬吓咋!

伯爵府

kitchu

gloriap 寫道:
小豬博幾大呀?自己爬爬吓坐起架?

最梗要妳行程俾到條罅我哋攝位

伯爵府

Kitchu 寫道:
豬博就快五個月, 不過佢仲未識爬呀! 佢好似龜咁原地爬爬吓咋!

係咁架啦~~~妳幫佢坐就唔好俾佢坐咁耐,脊骨未得架!等佢爬爬教佢坐起,佢自己有信心、力量做到佢可坐耐啲。而家小心佢鍾前整到 妳可同佢腳仔運動似踏單車咁;反身就雙手托住佢patpat 提起少少;一會....練佢前臂力

首頁
12345...97

尾頁

跳至