自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

Re: 大家認為哪套韓劇最好睇?(續貼)

茶姑娘,
唔知係唔係太投入三順
我都係受三順影響而唔鍾意佢,三順咁好煲粥比佢食,都唔領情,倒左不特只,重要扯三順d頭髮,試問有邊個女人會煲粥比自己男友既前女友食呀,係唔係好過份呀,真係想兜巴星佢.. :evil: :evil: :evil:

男爵府

好媽媽勳章

茶姑娘 寫道:
好奇問下,

妳哋想唔想tvb開拍港版"金三順"??

我覺得如果拍,應該都會幾好睇。

茶姑娘,

睇下要搵咩主角做啦,如果tvb搵"歐陽波比"或林x怡個d做既,我諗我就唔會睇囉,唔係話佢地演技唔好,只不過真係唔岩feel呀 :lol: :lol: :lol:

男爵府

好媽媽勳章

Hi all

有冇人睇左"這該死的愛"第1,2集呀??好唔好睇呀

男爵府

好媽媽勳章

廉媽,

係呀,atv播"巴黎戀人"呀,點解無啦啦改過名架!!"法國戀人"我以為係另一套劇呀~~~
Now tv 30/11 都首播"美妙人生"呀,我之前set dvd load唔到,宜家有得睇返啦,真好

男爵府

好媽媽勳章

unhappymother 寫道:
excuse,
i want to ask how to download 韓劇??
i also 中 韓劇毒.

unhappymother,

check pm pls

男爵府

好媽媽勳章

金三順我睇左好多次都未淡忘,你地講講下又想再睇添 :mrgreen:

男爵府

好媽媽勳章

wewangwang 寫道:
玄彬有貴氣,似有錢仔,但一諗起佢俾啊媽 下,和同外母唱卡拉OK就好搞笑.

係呀係呀,佢同外母唱k個part真係比佢地笑C我

男爵府

好媽媽勳章

kat_wang 寫道:
仲有呢套, 剛剛在韓國播, 不過唔佑邊度有得download

2006韓國爆笑劇集--->不良家族
http://tv.sbs.co.kr/badfamily/index.html

呢到有得download∼∼

男爵府

好媽媽勳章

michtony,

有中文字幕架,不過係簡體字
michtony 寫道:
小詹:

Thank you.
請問在這裏download的是否有中文字幕架?

[quote]
小詹 寫道:

呢到有得download∼∼
[/quote]

男爵府

好媽媽勳章

本來「宮」一路都幾好睇, 但看到律王子生日後男女主角嗌交好像有些拖戲,所以冇追看的衝動, 舞女都收手, '律' 仲成日搞破壞, 好煩, 不過我諗last幾集都會好睇.

wewangwang,

是呀,中間會有少少悶,但後面幾集會好好睇,加油唔好停比心機追落去.一定令你回味

男爵府

好媽媽勳章

睇完啦,整體好好睇,歌好聽,小熊仔好有心思,好掛住皇太子同太子妃,好中意佢地兩個.

惟一不好是中後段 拖了幾集戲,太子同太子妃鬧交又喊睇到好煩又心up,後期 我對律子好反感,信王子last幾集好好戲呀,太子妃又好可愛呀.

點解韓國咁多掂既新人,我地仲要睇鄭少秋呀

係呀,到左中段我都覺得律王子好煩,但係後尾又覺得佢好可憐 :cry:
呢套劇佢地4個主角都做得好好呀,唔講都唔知原來佢地係新人呀,由其係妃宮做得好自然不做作

男爵府

好媽媽勳章

ywpw 寫道:
請問各位係邊度買韓劇睇? 聽其他媽咪講north point買好平, 請問mtr邊個出口間鋪頭叫咩名? 質數好嗎, thank!

如其他媽咪有好選擇請幫忙!

thank!

ywpw ,
間鋪頭名叫"仙樂影音"
地址:北角英皇道301號地下 (匯豐銀行對面)
炮台山地鐵站好似得兩個出口,兩個出口都好近,出左出口向北角方向行..行(約兩條街)到見到有間"明星海鮮酒家",之後過對面馬路會見到有間"六福珠寶",再行過幾間鋪就係"仙樂"啦

男爵府

好媽媽勳章

ywpw 寫道:
我今日終於去左仙樂影音買碟, 買左"豪傑春香,宮,my girl,對不起我愛你,惡作劇之吻" 五套都係$180仲平過租碟, thank all~~~

ywpw,
惡作劇之吻&my girl冇睇過所以唔知好唔好睇,不過睇評價就唔錯
其他3套就好好睇
豪傑春香又好笑又感人,男主角做得好好
對不起我愛你亦都好感人喊到CC下 :-(
宮呢期大熱,人靚景靚服裝靚

男爵府

好媽媽勳章

4月27日即时报道:韩国时间18:20(中国时间19:20)

MBC电视剧局长-------“宫2”尹恩惠、朱智勋、金政勋将全部出演。”

MBC 公布了关于电视剧“宫2”的出演构想。

金局长27日公布了拍摄计划:“明年初即将播出的电视剧‘宫2’将由尹恩惠、朱智勋、金政勋等主人公三个人帮为首,‘宫1’所有的演员将全部出演。

金局长对宫2进行了构想:"如果要对宫1年少时代主人公的故事进一步和处理,是不是应该在内容中添加他们成长后的故事呢?"

金局长对上3月30日播完的电视剧“宫”毫无保留的,大为赞扬,并强调,“宫”是一部‘勇敢的电视剧’。

金局长说,用一个虚构的故事却得到了大家如此热烈的反映是一件很了不起的事。并分析说, ‘宫’不是大家都能接受现实中的的故事,而是假想的现实故事,所以对于电视剧能否被大家接受,更有负担。

“‘宫’是由漫画改编成电视的,所以在观众龄段上会有一定有顾虑。

说实话,正因为如此,‘宫’在风刚播出的时候大家只期待会有12-13%的收视率。”

但是,从十几岁的儿童到五十岁的中年人同时被故事情节吸引,并达到了接近30%的收视率,人气直升。

金局长还表示:“宫的黄仁雷导演和编剧赵画家完美的配合才会有这样好的结果。我觉的这是一部得大奖也不为过的好的电视剧。

原文:韩国DAUM NEWS 2006年4月27日

转载自朱智勛嘉年華中文網

男爵府

好媽媽勳章

Carmen33,
唔只玄彬有新劇呀,李東健都有新劇:
SBS 水木連續劇 스마일 어게인
導演: 許成昌 (土地)
編劇: 尹成姬 (美麗的日子)
演員: 李東健
片長: 集
首播: 2006年5月
官網:
簡介: 韓國首部以香氣為題材的劇集,講述軟式壘球女選手與調香師的愛情故事,瑞士取景。

接檔: 不良家族

男爵府

好媽媽勳章

Hi wwyee,

悲傷戀歌
金三順
豪傑春香
薯童謠
最後的舞

春天華爾茲
full house
羅曼史
對不起,我愛你

都好睇
wwyee 寫道:
大家好,唔知道我係咪好out呢,一向我都唔睇韓劇,見到個d主角出場都 :-( ,又好似做極都做唔完咁,所以無諗過會追,除左大長金同仔仔一起追之外。

而家仔囡都放暑假,開始上網追番d劇習(因為對住兩個小朋友,一陣又要溫書,一陣又要煮飯....晚上,係唔得閒睇),下午有時間,睇左兩集天國的楷梯,又覺得好好睇,所以上網找了下來,剛用左三晚的時間睇晒套天國的楷梯(有晚睇左8個鐘)我自己都 左一跳,但係好好睇 好想再追韓劇。而家仲有套天國的樹未睇。

可請教大家,可以推介些像天國般,追小晚都唔得,係都要3-4日睇晒的韓劇嗎?我的引子起了!
:wink:

男爵府

好媽媽勳章

wwyee,
北角"仙樂"賣$38
wwyee 寫道:
謝謝咁多位等我抄低先

SandyKL
點解你會^:(如果你連「天國的階段」都覺得咁好睇)

你笑我眼淺, :lol:

悲傷戀歌出面街幾多錢呀?
70貴定平呀?

首頁

尾頁

跳至