興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:快d入黎點個名先

原帖由 琛媽 於 11-08-29 發表
快d入黎點個名先
嘩,我尼到行響雷,真係.

moonlight9198  邊區??  發表於 11-8-29 20:18

子爵府

回覆 jamieconnie 的帖子

我呢度都有,勁閃電呀!

水晶宮

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

moonlight9198  靚古仔, 你又黎左呀 ??  發表於 11-8-29 20:24

瑪瑙宮

我區有閃電, 未有行雷 !!

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

may.bb 發表於 11-8-29 18:13
點知嬸嬸出返嚟時面青口唇白,我問佢做咩?佢話「個收音機無插插蘇架」
之後我惟有同嬸嬸一齊入去( ...
(因嬸嬸都驚,所以未熄機),點知真係無插插蘇!而且其實部機好舊架啦,係老爺機,我哋無用好耐啦,所以部機響已經奇怪,仲要無插插蘇,當堂勁驚,嬸嬸即刻熄機一齊走人!

老爺機~ 好值錢架喎, 又可以自動開機有歌聽,
電費都慳番, 你應該拎番屋企,
可能第日賣左佢, 發大達.

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

水晶宮

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 moonlight9198 的帖子

賀你開新POST嘛

moonlight9198  THX,  發表於 11-8-29 20:56

瑪瑙宮

如果有左bb可唔可以去做白事既地方 ?
大酒店, 上山之類,

如果係外嫁女, 係唔可以去外家既任何白事,
前幾個月我亞爸 bye bye 左,
我個姪女, 即我亞爸個內孫女,
有左bb, 乜都唔去得,
只可做花牌.

咁自己家既新抱得唔得?
要睇下自己既家族鄉例,

所以如果有members 有左bb,
又撞正有紅, 白事既,
就問清楚屋企既老人家,
再唔係, 就問下幫手攪紅,白事既人,
唔好亂黎, 唔係出事乜野事,
就賴個大肚婆架喇.

瑪瑙宮

13 分鐘前
你的主題 講鬼怪事同想聽鬼怪事及夢既朋友入黎啦.一齊講一齊聽! (2) 被 小楷 關閉
new part opened

瑪瑙宮

咁快又有個支持 logo 喇 !!
多謝大家支持呢個 post !!

收藏1 分享0 支持6 反對0 分享

男爵府

moonlight9198 發表於 11-8-29 21:27
如果有左bb可唔可以去做白事既地方 ?
大酒店, 上山之類,
我有咗細女果陣, 啱啱我C6個阿麻走咗, 我都冇去送佢, 係我99話唔好去, 連清明拜山都唔駛我去

大宅

好媽媽勳章

呵呵...追左咁多晚, 終於可以留句報到喇^^

moonlight9198  WELCOME !!  發表於 11-8-29 23:05

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

各位好

moonlight9198  WELCOME !  發表於 11-8-30 07:40

男爵府

回覆:講鬼怪事同想聽鬼怪事及夢既朋友入黎啦.一齊講一齊聽! (3)

等我都留番條毛先~

moonlight9198  WELCOME !!  發表於 11-8-29 23:05

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

都係留返聽日先睇/追/傾

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

瑪瑙宮

今晚又失眠喇

周公 ~ 你去左邊處 ??

複式洋房

引用:大家好!見咁耐無新古,就等我講啦! 事件

原帖由 carmanting^^ 於 11-08-29 發表
大家好!見咁耐無新古,就等我講啦!
事件發生係13,4年前到,當時我有一個同事,佢都ok 迷信,我 ...
神婆儀跟住就開始講,契仔佢哋一家三口去泰國,上機前媽媽已經俾咗塊玉契仔帶住,去到泰國頭2日都無事發生,到咗第三日佢哋嗰團去咗芭提雅,係嗰晚如常契仔瞓先,瞓之前張塊玉放咗係個仔嘅枕頭下面,契仔自己瞓咗一張床,佢哋兩公婆就hea住咁睇下電視食下宵夜咁,之後佢哋瞓另外一張床,瞓到半夜,個媽媽扎醒咗,佢扎醒個下係好唔舒服,想起身又起唔到,好驚想叫老公又出唔到聲,佢話自己第一時間望下個仔,見到個仔瞓得好"林",佢話自己都唔敢周圍望,點知望到個仔好慢慢咁由張床向天花板升起,嚇到佢係咁爭扎,個心淨係諗住我要救個仔,佢爭扎咗好耐成身都濕晒,終於都俾佢起到身,起身嘅同時佢好大聲叫佢老公,自己就撲埋去個仔度抱實佢,個仔都升到媽媽個頭咁高,跟住就緊係攞嘢走啦!去揾領隊,第二日早上先去攞返餘下嘅嘢包括塊玉,當想攞塊玉嘅時候塊玉係碎晒咖!我同事唔開心係因為佢好鐘意塊玉但係又好開心契仔無事!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

剛剛追完part 2,依家繼續努力中

moonlight9198  SUPPORT 你 !!  發表於 11-8-30 07:30

大宅

回覆:講鬼怪事同想聽鬼怪事及夢既朋友入黎啦.一齊講一齊聽! (3)

隱型人報到!

moonlight9198  出多D聲, 就可以做現身人.  發表於 11-8-30 07:31

首頁

尾頁

跳至