烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 砧板

popoivman 寫道:
子朗媽:有好野唔話我知,我都好想買 :-(
直接上天上野公司買,價錢為:
(大)$167咁底~唔叫我搭單 :-|

我同事剛剛幫我上佢地公司買左 ..... 但已經加左價啦 !!
大既要 $190 呀 !!
聽我同事講話佢地有把菜刀 ($190) 都好靚仔喎 !!

男爵府

夾心人

你可以睇番以上留言,應該唔係你講個隻,我記買時個sales講過大陸都有竹砧板買,但係有野cool實,塊皮好容易爆。

kae

大宅

bibimum 寫道:
我見咁多位 bk 友都話好, 我便在星期日買了一個小的.
sales 幫我塊板搽油, 叫我今晚用.
剛打開,洗去油時. 細心望吓, 見到有兩條小 "la",
可以見到入面,有影響嗎? 洗唔洗去換?
因為咁貴, 想耐用d. 費時比我老公笑.

我諗你快快

洋房

謝謝
街市見的與這塊不同,怪不得較便宜。

男爵府

今日係馬鞍山廣場屈臣氏出面做緊$198
(再送埋把菜刀,再加多$10蚊可以買埋手動的萬能搾汁器囉.
抵唔抵呢 不過唔肯定係咪天上野喎.
等我明天落去睇下先.

子爵府

昨天我老公話見到屈巨氏有得買這款砧板, 不過唔知係吔牌子, 佢見到有英國祺wor!

男爵府

唔知fandycheng 買左未呢?

popoivman 寫道:
子朗媽:有好野唔話我知,我都好想買 :-(
直接上天上野公司買,價錢為:
(大)$167咁底~唔叫我搭單 :-| [quote]
sinwai182006 寫道:
catjeffcat,fandycheng
哦!經過去買咁就好抵woo!
你地就好啦,可以買到平野la!
可唔可以搭單呀?
[/quote]

大宅

原來ROXEL同天上野係一樣的,個SALES話"ROXEL"係出口的品牌,"天上野"係香港的品牌.

但我都係揀返"天上野"

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我係公司個頭都見有人賣你講個快買, 細快 $199..... 佢話西田有得賣一樣....

[quote]
christy-mama 寫道:
昨天我老公話見到屈巨氏有得買這款砧板, 不過唔知係

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

未呀~
我蝦子餅(做運輸

子爵府

catjeffcat,

咁你有無買呀! 我到而家都沒見實物同示範

大宅

這兩天紅磡jusco都有喎,不過我冇時間look look,係咪好正呀?

大宅

我想問下大家買左天上野果塊砧板既媽咪 ...

我今日第一日用.... 用完見到有切完既既痕(但唔係好深既
隙) ... 你地有冇架 ????

之前有媽咪話浸水就會冇左 .... 有冇人試過 ???

thank you !!

男爵府

fandycheng
唔該晒! :lol:
我家大少(老公)都係同你老公一樣係做果行架!
佢做野~要同時間比賽(太趕),唔可以幫到我! :cry:

男爵府

monkeyyyy
係呀, Honney好似試過呀!
monkeyyyy 寫道:
我想問下大家買左天上野果塊砧板既媽咪 ...

我今日第一日用.... 用完見到有切完既既痕(但唔係好深既
隙) ... 你地有冇架 ????

之前有媽咪話浸水就會冇左 .... 有冇人試過 ???

thank you !!

男爵府

christy-mama
唔知你住邊樹呢?
屯門jusco有實物同示範呀!

大宅

monkeyyyy
係呀, Honney好似試過呀![quote]

sinwai .... honney 試過浸水真係冇左 d 痕 ???

子爵府

唔知你住邊樹呢?
屯門jusco有實物同示範呀!

sinwai182006

謝謝! 不過屯門對我好遠呀 :lol: 昨天香港區間jusco都沒有示範lor!

男爵府

哦!咁呀...幫唔到你tim!
你打電話去代理問下邊度有示範la!
佢地應該會清楚!

男爵府

monkeyyyy 寫道:
[quote]
monkeyyyy
係呀, Honney好似試過呀![quote]

sinwai .... honney 試過浸水真係冇左 d 痕 ???[/quote]
monkeyyyy
好似係呀!

首頁

尾頁

跳至