興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

Ipad2 vs Samsung Galaxy Tab 10.1 買邊部好?

本人用開andriod 手機, 及Win notebook, 買平板作以下用途邊部教為適合?請提供意見, thx!

1. 睇戲/劇
2. 睇電子書, or 返學用o既notes
3. 出差/長途車時上網, 睇下網頁/報紙, 覆下email, 或睇戲解悶

另想問想由電腦過FILE落GT方唔方便?洗唔洗好似IPAD咁一定要用ITUNE?

Many many thanks!

複式洋房

SAMSUNG...因IPAD2現時睇唔到FLASH, 要用ITUNE過VIDEO..都幾煩...
其他野, 兩部冇乜分別

侯爵府

畀面勳章

emilyjj 發表於 11-9-20 20:52
Ipad2 vs Samsung Galaxy Tab 10.1 買邊部好?

本人用開andriod 手機, 及Win notebook, 買平板作以下用途邊 ...

Samsung Tab 10.1
1. 用 Android 手機/平板 睇戲完全唔使轉 format,
就咁抄過去再用番適當 player就睇到...

2. 電子書睇下你講邊樣,Market上面好多電子書,
或用呢個 apps 好方便可以係 apps 內下載好多小說
https://market.android.com/details?id=com.readbk.android
返學notes睇下咩format,一般 pdf, doc, xls, ppt 等等都冇問題

3. 呢方面其實部部都得...

唔使用任何 program,好似你部手機咁正接駁電腦,
多左個 Drive 後直抄就得...

別墅

A346 發表於 11-9-21 11:26
Samsung Tab 10.1
1. 用 Android 手機/平板 睇戲完全唔使轉 format,
就咁抄過去再用番適當 player就睇到. ...

Many Thanks,
我大部份電子書係 pdf, prc, txt or android apps, 而notes多是word, pdf & ppt
如果samsung 方便咁多, 應該會買samsung, thx~

禁止訪問

男爵府

啱啱買咗Tab 10.1,想離開啲apps, 係唔係就咁home就得, 要唔要好似iphone咁刪晒啲apps。

大宅

我都有同樣問題,唔知買Ipad2定系Samsung Galaxy Tab 10.1 好?

手機是用IPHONE,用123-無限PLAN - 是否可以SHARE 3G 比Ipad2或Samsung Galaxy Tab 10.1 ?

主要是用途:
1. 睇電子書
2. 睇email
3. 睇戲/劇
4. GAME
DouglasMaMa :lol

男爵府

好媽媽勳章

可以用手機share wi-fi熱點俾部機用。

過相或file, 無疑用I-tunes係勁煩,但你用緊I-phone, 買咗apps可以共用。而且用多$2xx幾買個camera kit嚟抄嘢就冇問題。我覺得ipad快好多,少好多病毒。apps卜,亦多些。

睇搜狐同電子書好暢順。

大宅

回覆:sensei 的帖子

如果想edit file,Ipad是否要另買software?

DouglasMaMa :lol

洋房

Ipad 有很多 free software

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

想問下如果純粹比小朋友睇書同玩下game ,16gb 夠用嗎?
Galaxy Tab 10.1

ps : 小朋友只得4歲
同埋想問下知唔知 android 多唔多小朋友故事書呢?

別墅

回覆 ReikoLau 的帖子

16g 夠用, 不用擔心. 除非你要放入很多video 入去~!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 jamesallen 的帖子

唔該晒你呀!
你知唔知android 多唔多故事書架?

別墅

回覆 kiukiu 的帖子

DOWNLOAD THIS APPS---[ES任务管理]

URL:[url=http://bbs.gfan.com/android-163555-1-1.html]http://bbs.gfan.com/android-163555-1-1.html[/url]

安裝完後按全殺, 就會清除晒你用過的程式記錄

別墅

樓主既要求 一定係galaxy tab 10.1

別墅

如果 for 小朋友 ipad app 真係多好多

ReikoLau  唉...咁真係辰考慮下先得
唔該晒  發表於 11-9-27 09:39

別墅

go to see see~!

https://market.android.com/details?id=com.qll.sb001&feature=search_result

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 jamesallen 的帖子

唔該晒,呢個apps 我都有睇過,不過可惜全英文,我個仔聽唔明,唔肯睇呀,

大宅

要睇下多數係咩用途啦....

玩遊戲 = ipad
文書同自由度 = Samsung Tab 10.1

別墅

多謝各位意見,最終買0左galaxy tab!

首頁

尾頁

跳至