興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

叻叻勳章

屯門到依家都好似冇咩人簡過咁

LING

伯爵府

環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你想揀屯門

大宅

我no8xxx,4人,揀屯門,希望有機會啦

珍珠宮

到底寶田要唔要得落手有人話好雜,夜晚好嘈,多人吸毒

大宅

我都有聽人講寶田好雜,同埋好細

男爵府

叻叻勳章

回覆:有無人特快想簡屯門嫁?

我諗如果屯門其他無得簡,仲有寶田最大同唔係低層我都要既
我媽媽住良景好近,不過就真係多道友

LING

民房

寶田真係好多痴線佬
我每次同小朋友經過都驚驚地......

ShaShaB  下!!!真架@@"" 咁恐怖...  發表於 11-10-1 01:25

伯爵府

畀面勳章

轉自維基百科 http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%AF%B6%E7%94%B0%E9%82%A8

寶田邨的前身是房署的中轉屋,而後者設立的目的,是為短暫收容那些因為欠租、違反租約或離婚等原因而失去公屋戶籍的人士。即使現在該邨已被重新定性為一般公共 屋邨,由於其位處偏遠又缺乏足夠的社區與交通配套,加上建築及間隔的水準都較尋常公屋單位低,一般的公屋申請人根本不會優先考慮入住該邨,令大部份單位最終仍是被用作中轉屋。由是可以預見,不少寶田邨的居民都有社交功能(social function)缺損的問題,例如欠債、長期患病或婚姻失敗等。整個社區可以說是怨氣衝天,有區議員更說該區的 治安特別差,加上配套不足,一般非居民都不會在該處出入。由是,寶田邨漸漸成為了一個無人到訪的孤島,了無生氣。

所以諗清楚mouth:

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

複式洋房

回覆:有無人特快想簡屯門嫁?

寶田好細好雜!好多內地人架!

男爵府

寶田係中轉屋改公屋,先天不足
可以揀都唔好要啦,屯門大把屋村

別墅

回覆:巨蟹座 的帖子

我上星期揀左友愛呀!有無朋友一齊呀?
約左10。17見主任審查

小肥肥晴晴  友愛都幾好咖!我媽咪早兩年都係『特快』,而家住得都幾好!  發表於 11-10-4 23:53
是你就是你,不是你勉強都無用~

珍珠宮

kendyyeung 發表於 11-10-1 17:35
我上星期揀左友愛呀!有無朋友一齊呀?
約左10。17見主任審查
友愛我都想揀,不過到我時應該無晒

男爵府

叻叻勳章

回覆:_candy_ 的帖子

你特快仲後過我.我都已經覺得寶田都冇呀!
反而友愛我麻麻地我都係想要寶田多d~

LING

珍珠宮

BBLING_K 發表於 11-10-1 22:03
你特快仲後過我.我都已經覺得寶田都冇呀!
反而友愛我麻麻地我都係想要寶田多d~

...

伯爵府

畀面勳章

有無人特快想簡屯門嫁?

樓主,你有冇小朋友?信我地,三聖大興一定好過寶田!

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

男爵府

叻叻勳章

回覆:kelkmk 的帖子

大興條走廊好暗好似好恐怖咁~
好冇安全感

LING

伯爵府

畀面勳章

引用:大興條走廊好暗好似好恐怖咁~ 好冇安全感

原帖由 BBLING_K 於 11-10-02 發表
大興條走廊好暗好似好恐怖咁~
好冇安全感
咁你想恐怖定周街古怪人,包括道友?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 kendyyeung 的帖子

我都係17號審查,星期五簡左屯門湖景

別墅

引用:回覆+kendyyeung+的帖子 我都係17號審查,

原帖由 nickylam 於 11-10-02 發表
回覆 kendyyeung 的帖子

我都係17號審查,星期五簡左屯門湖景
咦?!其實我個日都心大心細想揀湖景。。。
你17/10個日幾點見主任呀?

是你就是你,不是你勉強都無用~

男爵府

叻叻勳章

回覆:kelkmk 的帖子

我媽咪住良景,好多朋友都住寶田,係多道友但我感覺好過大興~

LING

首頁

尾頁

跳至