自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

禁止訪問

大宅

官員任命....

jacompany 你不代表我

男爵府

好媽媽勳章

我無授權你代表我
●▽●●0●●﹏●●︿●

大宅

jacompany 發表於 11-10-14 21:01
你問下佢有無講過話當時既推銷手法唔合適?

試問,如果佢仍然係以前做保安局長既態度黎選,你估佢仍然會 ...

就算當時,我識好多紀律部隊的人都喜歡她,因她夠硬淨,做阿頭一流!你估佢的選票是靠佢轉變了的態度嗎?

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

曾蔭權,請你回答七百萬港人!

咪住先,成日講民意調查代表民意就話民望低,其實中大所謂既民意調查個sample size係好低。

睇返頭先有人post嗰個新聞,佢只係訪問左700萬人入邊既10xx個,點可能反映到真正民意?

唔通我求期訪問幾百人,跟住有80%認為曾特首適合連任,就代表民意支持曾特首繼續做?唔係咁架嘛

禁止訪問

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆 jacompany 的帖子

其實係你想知, 係你個人認為, 點解你個標題要寫"七百萬人"? 請改標題啦!!!! 還有我不認為做官一定要有民望, 民望不代表做到嘢, 而家成日出嚟搗亂的所謂立法會議員, 都成日係到攪事, 唯恐天下不亂! 教壞下一代, 講唔掂就出手!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

jacompany 發表於 11-10-14 20:52
佢推23條令到大家上街,所以佢咪要下台負責,之後佢咪去過一過冷河,宜家佢自己都認為當年有唔啱架!
...

乜葉劉有認唔啱咩? 我淨係記得佢回港返嚟為當年解話,話當年係按上頭意思推銷23條,而身為下屬係無得同上司say no,當年佢既上司係陳方安生。

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:jacompany 的帖子

你係未post錯左地方?

你應該send e mail 俾佢,又或者寄信俾佢!

你post係BK forum ,特首答你唔到㗎,唔好到時又話人無答你呀!

伯爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唉!我又無話過要搵代表,做乜唔資詢下我先呀,我有我自由喎.

男爵府

好媽媽勳章

alicemic 發表於 11-10-14 20:41
水蛇春!? 留返你自己睇啦! 你仲未答我點解社民連比果位網上搞手更積極喎! ...

有毒睇得多壞眼

子爵府

回覆:曾蔭權,請你回答七百萬港人!

葉劉醒~
葉劉勁~
葉劉無得頂

blink_blink    發表於 11-10-14 21:49

男爵府

好媽媽勳章

HAPPY~123 發表於 11-10-14 21:27
葉劉醒~
葉劉勁~
葉劉無得頂

葉太你系我偶像

禁止訪問

回覆:曾蔭權,請你回答七百萬港人!

禁止訪問

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆 thinkpanda 的帖子

咁唔好開始傾得唔得?
咁即係睇邊個開口先呀?
即係你問了, 我就唔問得. 咁就係你認同的民主咩.
我唔知咩係五毛, 因為我係盲毛.
我淨係知道, 你的c係香的, 人地係臭的. 因為你開口話左人地大便是臭的, 那你就不許人地問你的不臭嗎?

你個例子差到爆

A:這雞蛋真難吃。

B:隔壁家那鴨蛋更難吃,你咋不說呢?

你係a: 這雞蛋真難吃。
這甲老闆很差, 臭蛋都賣給人。
我係b: 隔壁家乙老闆買的那雞蛋也難吃, 你知道嗎?
a 不斷周圍同人講這雞蛋難吃, b無十卜任何那一方。但明顯a是在踩另一方, a還說乙老闆買的蛋最好。

那證明了什麼, a不接受其他人話乙老闆的蛋是臭的。
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

男爵府

引用:是大家不想知道原因,還是大家認為林瑞麟的

原帖由 jacompany 於 11-10-14 發表
是大家不想知道原因,還是大家認為林瑞麟的民望高?
請你唔好話代表七百萬人,至少唔代表我。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

你不代表我!

唔好拉我落水!下下都計理我個份... 樓主有冇問過大家想唔想你代表我地發言?

男爵府

thinkpanda 發表於 11-10-14 21:30
夠架啦, 1000 sample size 已經足夠係合理範圍內推論全港民意走勢, 按HKUPOP 慣常既做法, 準確度可以去到 ...

這些就是統計學了.

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:silviachoi 發表於 11-10-14 21:21

原帖由 thinkpanda 於 11-10-14 發表
夠架啦, 1000 sample size 已經足夠係合理範圍內推論全港民意走勢, 按HKUPOP 慣常既做法, 準確度可以去到 ...
我有印象曾經有學者指出sample size係唔夠,不過唔記得左係邊個。而且唔係單指官員滿意,係overall所有民意調查。

另外,個訪問係搵左1025個人但成功訪問到既人只係66%。既係只係得6xx個人。

連1%都無,我唔認為可以推論到。

首頁
23456...13

尾頁

跳至