跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 你地有無試過轉奶粉?

[quote]
tabo6508 寫道:
我bb 都食

大宅

係咪即係金裝美素力呀?[quote]
mandywan00 寫道:
[quote]
tabo6508 寫道:
我bb 都食

大宅

cocoWong:
yes.

別墅

請問轉奶粉係點轉.?
同一樽奶..每樣一d
定係一餐A奶粉一餐B奶粉,
交替咁飲呀?

大宅

oc2005,
if you 轉奶粉!
the first and second day the new奶粉once a day,
the third day the new 奶粉 twice a day ,
about one week can fully 轉奶粉!

大宅

我都想同阿女轉奶粉呀!我想轉A+!有冇BB飲緊佢呀?有冇BB飲左A+有特別問題呀?可否講下呀?
婷婷2005年9月7日係QE出咗世喇!出世時重3.08kg!

大宅

畀面勳章

我BB在醫院時吃S26, 出院後轉吃A+, 吃了個幾月開始爛面及全身起紅粒粒, 後來先知係奶粉敏感, 轉吃金裝能恩就好返啦!

大宅

我BB之前食A+,塊面又係出粒粒,而且隔日先有臭臭,宜家轉食金裝能恩HA,啲皮膚好返,仲日日有臭臭。

mlk 寫道:
我BB在醫院時吃S26, 出院後轉吃A+, 吃了個幾月開始爛面及全身起紅粒粒, 後來先知係奶粉敏感, 轉吃金裝能恩就好返啦!

大宅

想請問點樣幫bb轉奶粉呀?Thank!
婷婷2005年9月7日係QE出咗世喇!出世時重3.08kg!

洋房

我bb一個半月因喂人奶辛苦.. 同埋成個星期都無大大.. 又瘦唔生肉. 所以就開始半溝s26.. 一日5次人奶.. 3次奶粉~..於是開始一日一次大大...

但後來兩個幾月聽人講s26比較熱氣.. 面仔又有粒粒.. 就轉左只a+小罐試試下.. 我開始系一半s26.. 一半a+一次黎轉o既.. 個女都行食.. 2次之後就全部a+喇..

但系我發現a+成日都沖唔均.. 個奶瓶底成日都有奶粉剩.. 搖到d奶起晒泡都唔均.. 於是吃完果罐仔就轉番s26喇...
我o既維維9.16出生架,系個可愛的妹妹黎架..出生時3.08kg 嘿嘿 :-)

首頁

尾頁

跳至