自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

即係無擺酒, 無派餅, 無請食飯果啲!

唔知旅行結婚既又多唔多呢?

nono76  我係, 所以都支持我細佬甘做!  發表於 11-11-2 09:33
la_source  其實旅行結婚都唔錯只限家人,再返黎補擺朋友  發表於 11-11-1 16:44
好好過每一天......

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我囉~~~

你意思係點樣旅行結婚先??? 郭羨妮果啲?定係自己註完冊去旅行果啲?!?!?!

珍珠宮

baby_chu 發表於 11-11-1 16:41
我囉~~~

你意思係點樣旅行結婚先??? 郭羨妮果啲?定係自己註完冊去旅行果啲?!?!?! ...

會唔會有人專登去旅行, 去第二個國家註冊!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

jacquesau 發表於 11-11-1 16:42
會唔會有人專登去旅行, 去第二個國家註冊!

有架... 好多架... 不過如果係咁,就要先了解吓你想去註冊果個國家有咩 terms of conditions 先囉... 唔係個個國家都係話去註冊就可以註冊架~~~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我有對中學同學係呀

男爵府

開心吸收勳章

我係啊,我無擺酒,無影結婚相
不過有比餅卡,有家人一齊食飯,
我係上年2月14年初一結婚,
c6話就算擺都未必有人來,所以唔擺,
而且我地都係怕麻煩又賴的人

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

其實咩都唔攪,第時會唔會後悔呢??

lsyc  事隔十年有多, 仍未有後悔, 相反見到現在d人結婚好似做show, 我係觀眾都嫌煩  發表於 11-11-2 09:47
baby_chu  暫時我都未後悔...  發表於 11-11-1 17:34

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:你地有無人結婚係咩都無搞,就咁註冊架?

只是主角外地註冊,之後擺三圍食晏就。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我朋友,仲要係多年後我同D朋友至知
因佢地為左申請公屋去註冊,但又唔想煩,所以...

大宅

好媽媽勳章

引用:其實咩都唔攪,第時會唔會後悔呢??

原帖由 幸福謝師奶 於 11-11-01 發表
其實咩都唔攪,第時會唔會後悔呢??
點解會後悔呢!就係唔想煩先至唔攪!為咗要攪而煩惱嘅真係後悔喇!:;pppp::;pppp::;pppp:

珍珠宮

醒目開學勳章

我呀...無擺酒...無影結婚相..無派餅...無請食飯...乜都無....
就甘一人讀幾句野(宣誓)...簽過名..
就結左婚啦...
其實結婚駛乜搞甘多野...我地乜都無咪0係埋一齊十幾年....
我朋友結婚搞到好似做show甘....
三年未夠就分開左lu...

Hoining  me too  發表於 11-11-1 20:48

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

當初乜都無搞, 但最後都要搞番囉

複式洋房

我有個朋友係咁!不過多年後佢就有d後悔

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

我係呀...
無擺酒, 無派餅卡, 無請食飯, 無婚紗, 無裙掛 , 無化妝 !
兩家人當晚去酒樓食飯ONLY。
Childhood is journey, not a race.

珍珠宮

其實咩都唔搞, 我覺得會慳錢好多, 不過多數雙方家長會反對!

珍珠宮

畀面勳章

引用:即係無擺酒,+無派餅,+無請食飯果啲!唔知旅

原帖由 jacquesau 於 11-11-01 發表
即係無擺酒, 無派餅, 無請食飯果啲!

唔知旅行結婚既又多唔多呢?
我當時都想嘜都唔攪,但唔得!
當晚收到的龍鳳扼唔帶,我呀媽家姐插到七彩,我好記得當晚我條氣好唔順的。第日返呀媽度摞信仲同佢吵大獲。話我冇離大體嘜都求其。

見你一獲打你一獲

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

jacquesau 發表於 11-11-1 17:35
其實咩都唔搞, 我覺得會慳錢好多, 不過多數雙方家長會反對!

你講得啱, 我地嗰時都想過唔擺酒, 但係雙方家長反對, 因為兩邊都係第一次辦喜事, 最後全部都做晒
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我有朋友只註冊,連婚紗都無穿過,佢地係專業人士,唔係無錢,以前話無謂,浪費錢。10年後,老婆拉老公去補影穿裙掛及晚禮服的相。

其實,唔擺酒都無問題,但結婚相都無張,做女人的一定後悔,影相留住自己最春春美麗時刻,補影都影唔返

水晶宮

我有派餅,不過無擺酒無食飯

從愛生憂患 從愛生怖畏 
離愛無憂患 何處有怖畏

大宅

好媽媽勳章

我咩都無 食飯都無

不過 我好後悔
覺得對唔住我個死鬼阿媽
珍惜生命 ~~ 上帝還讓你活著  就肯定有祂的安排

首頁

尾頁

跳至