網購天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我剛剛開了新a\c,想問點買嘢??我已經睇左啲新手教路都唔明,我都超蠢,抱歉, 是不是要自己找尋貨運?又購買東西時,如果購買10多樣嘢,咁唔同公司會唔會收好多運費?? 見諒...

男爵府

集運link大集合

水晶宮

kelly715 發表於 11-11-7 11:25
集運link大集合

首先非常thx 您答覆,你呢個我都睇過,好pro,但係唔係喺購買東西時要話比賣家知用邊個集運呢???

kelly715  當然要  發表於 11-11-7 11:39

公爵府

買野時不用跟賣家說用什麼集運你直接寫你集運個地址就得,十個有9個賣家都不知什麼是集運,所有貨到齊集運先一次過俾戰號同用邊間速遞公司俾集運,集運會幫你搵反所有貨出來磅重,跟住你就要決定用邊間速遞送黎香港~佢就會俾相關價錢既連結你拍,跟著佢就發ga na~

delana  many thx  發表於 11-11-8 22:05

大宅

yes no need to tell, but in the box of leaving message to seller, u need to write your contact number, so that when there is some problem, the seller can call u directly.

★★★★★另在给卖家留言那里写上:此货物过集运公司中转,请务必提供正确的运单号码,如有问题,请联系香港XXX小姐/先生 电话:00852-XXXXXXXX

delana  哇,你真係好pro呀,many thx  發表於 11-11-8 22:06

子爵府

我覺得唔講好過講

講左....有D衰賣家明知集運冇人驗貨,分分鐘會發D次貨比你mouth:

mini_yan  agree~同埋博你過咗十日,到時d貨有問題,佢都過咗海就係神仙~錢佢已收  發表於 11-11-9 13:48
genie1000  係?! 我又無想過  發表於 11-11-8 13:38
要從一種感覺中"走開",回到屬於原本自己的地方,是一種本領。 當你練就了一身好武功,回頭看那些痛苦已化為灰燼,你會慶幸自己又跨過了。 ...

公爵府

wongarma 發表於 11-11-8 13:31
我覺得唔講好過講

講左....有D衰賣家明知集運冇人驗貨,分分鐘會發D次貨比你 ...

我都係咁話 , 直頭盡量唔俾賣家知我係香港買家 , 費事佢知道山高皇帝遠 , 塞埋D垃圾貨俾我 , 睇死我地香港買家運費貴唔會退貨 :;pppp:

水晶宮

非常感謝大家

珍珠宮

但係有D人教O係寄件地址度寫集運地址之後寫"轉XXX(買家名)",咁集運就會識得幫你集齊D貨,咁賣家都估到你係用集運.......

delana  THX  發表於 11-11-9 12:36
這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

首頁

尾頁

跳至