自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

聽見你地咁講~令我諗起我家姐同我d 表姐~~

真係極之感激佢地..(我都係星期五結婚ga, 仲要係黑色星期五)

我無叫過表姐們幫手, 家姐都係叫佢幫我keep 人情咋~~

但果晚~~我急vv, 我兩個表姐竟然幫我逗起晚裝俾我方便~~(超感激)

另一個表姐係我要換衫時一定會走入黎幫我手換同摺!!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

回覆:細妹下個月結婚, 我地做家姐既好谷氣!

唔好意思。好公主

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

侯爵府

佢d兄弟姐妹要黎做咩架???
又話多姊妹?唔可以叫佢地負責返d野咩?
我諗係唔係你個妹人緣差,人地怕左佢至唔肯幫手做野???

水晶宮

亞貴 發表於 11-11-14 12:18
咩呀~~點會要個家姐做mc架?
佢咁鬼煩
不如叫佢去d結婚公司度請個大妗連司儀啦
咪係lor貴姐, 連幫我剪頭髮既肥仔, 都話 : 點會要個家姐做mc架? 主家wow

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

直頭叫佢上來睇下LA!!!

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

真係好多人結婚都覺得朋友幫手係老馮咁!!!
我個 friend 結婚, 我原本應承左幫手做姊妹, 跟住咁啱我老公果日要返大陸做野, 奶奶有個朋友老蓮咁遠喺加拿大返黎探佢, 講好話果日搵我奶奶聚舊, 變左冇人幫手湊我得 1 歲大既 bb, 我唯有 say 晒 sorry 話做唔到姊妹
點知比人鬧到狗血淋頭, 又話叫我奶奶成 70 歲人帶住個 1 歲既 bb 同朋友敍舊, 大佬呀! 我奶奶年紀咁大, 身體麻麻, 加上最近耳水不平衡既情況嚴重左, 我 bb 扭起計上黎, 我都差 d 抱佢唔住, 更何況我奶奶?! 真係枉佢講得出 d 咁冇人性既說話!!!
跟住又話我 totally mess up her plan 同埋 don't ask for something you can't do!! 原本我鄧佢嫁人好開心, 一心唸住自己結左婚, 又做過姊妹, 可以幫下手, 點知比人鬧成咁!!! 我知自己唔得閒做姊妹已經第一時間通知佢, 等佢可以有時間安排過 d 野, 佢竟然講到我特登攪亂檔咁!!
我比佢鬧完一大餐, 仲幫佢prepare 左 d 遊戲玩法果 d, 佢唔該都冇句, 直頭當我死既! 反而係另一個姊妹 thank you 我囉!!!
我而家真係嬲到爆!!! 反左面, 朋友都冇得做!!!

yiu_mimi  唔好嬲啦, 而家反左面, 識少個咁既 "朋友" 仲多左時間 family time tim!  發表於 11-11-14 14:57
Sallyb1a  唔好嬲啦, 向前看, 老人家&小朋友身體健康 你就會好開心架啦.  發表於 11-11-14 13:01

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

wewe 發表於 11-11-14 12:41
咪係lor貴姐, 連幫我剪頭髮既肥仔, 都話 : 點會要個家姐做mc架? 主家wow
講真架.....你嗰日其實都會好忙架
又要幫手招呼女家d親朋戚友喎
又要顧下媽咪使唔使換衫呀
幫佢執頭執尾喎
如果請埋你老爺奶奶
你仲要顧下你老爺奶奶喎
唔通掉底佢兩老你又走嚟走去咩?
如果你有亞b....你仲要湊埋仔
總之你都預咗嗰晚好唔得閒架
仲要分身做mc?
咁你成晚唔使坐底食嘢咯

趁仲有時間
叫你妹搵d planner攪惦佢啦
做乜要攪到d家姐好似亞四咁架

仲要個二家姐
佢唔係旨意個二家姐做埋DJ嗰份呀?
使唔使一路 UN 住個身一路捽碟嗰隻呀?
播碟....求其搵個兄弟攪啦
使乜要個家姐攪呀?
D兄弟姐妹請番嚟齋食咩~~

dororo68  "一路 UN 住個身一路捽碟"   發表於 11-11-14 13:37

珍珠宮

好媽媽勳章

我會忍埋細妹這次, 佢的姊妹兄弟團幫唔到手, 可能佢自己都好忟憎.

星期五擺酒就會有這個問題, 因為人人要返工返學, 唔係每人都請到假幫手, 這一點你細妹無考慮清楚, 她應該晨早和大家溝通定, 想人幫手都要早D出聲.

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我覺得幫手換衫同埋坐COUNTER都冇問題,但係要打碟,就真係過份左啲囉~

禁止訪問

水晶宮

你個妹唔俾你著乜野色既裙呀,甘多準則,係唔係佢俾錢買先?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

個妹結婚,D家姐做"應召女郎"mouth:

Sumyeema1  應召女郎 ==> so true mouth:  發表於 11-11-14 14:01

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

HLDMaMa 發表於 11-11-14 12:57
我覺得要D姐妹夾顏色買裙真係無所謂
但要一早出聲囉
唔使等人買完又話唔啱再買過嘛
你知啦
呢D裙平時好難著到架嘛
買咗番嚟又著唔番
好嘥錢囉
仲有嘥埋人地一担心機

alicialee1210  agree  發表於 11-11-14 17:14
lily_liu817  agree!!  發表於 11-11-14 13:04

珍珠宮

水晶宮

這些都係一小段, 我用手寫板好慢咋.....

1. 我連司儀稿都出埋, 到而家都未有rundown

2. 二家姐打碟要配合出場既歌, 敬酒既歌, 送客既歌

3. 二妹夫有車, 要護送亞爸亞媽返香港仔, 唔係因為亞爸亞媽年紀大, 而係有龍鳳扼, 二妹住屯門, 亞爸亞媽住香港仔, 擺酒hunghom洗死人架車, 最後我話keep

4. 二家姐負責堤媽咪比利是, 我問兄弟姊妹酒樓比幾多? 企話唔知由媽咪決定因為企唔出利是錢! 下我結婚比埋利是媽咪派架, 兩老又無收入, 酒席禮金又全數歸細妹, 仲要唔出利是錢????

yiu_mimi  阿爸阿媽無做嘢, 仲要佢哋出利是錢 ?  發表於 11-11-14 15:01
sasa0208  really唔洗打碟,燒隻碟講明幾時播第幾首就得喇  發表於 11-11-14 14:07
09729loklok  你細妹係咪好窮架?兄弟姐妹果D老人家比係啱,但酒樓比侍應果D有乜理由要佢地出埋  發表於 11-11-14 13:58
shannnb  第4點, 只可以講句 : 人渣! 搞到自己家姐夠衰, 連阿爸阿媽既錢都..==  發表於 11-11-14 13:18

子爵府

BK Milk勳章

回覆:細妹下個月結婚, 我地做家姐既好谷氣!

我妹咪又係咁,佢星期六結婚,之前送禮餅,佢完全無問我,就同亞媽講,攞大家姐(我)架車去送咪得囉,租衫又係火滾,我唔係姊妹團,之前租衫要我去佢果間,都ok,方便還衫,我租果件已經叫埋佢去睇,佢話ok,返到屋企又話低胸唔得,呢件係自費,我咪叫佢俾錢租個件,佢先無出聲,之後佢仲夠膽死問亞媽,果日飲茶我會封幾多俾佢,但佢又唔夠膽問我,亞媽仲打俾我問我,我個妹問我封幾多,我咪話等找數呀?我咁大個人有分數啦。

化妝又係奇怪,佢話一早六點化好妝,唔會有補妝,一直到夜晚喎…

水晶宮

HLDMaMa 發表於 11-11-14 12:57
我自己俾錢買架, 買之前問過哂有咩要求又話無, 買完又話呢樣唔得果樣唔得

cecichow  你太好人喇!比我?話知佢。  發表於 11-11-15 00:06

男爵府

畀面勳章

mouth:

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁 d 兄弟姐妹要黎做咩架
愛 我 就 別 傷 害 我

首頁
12345...9

尾頁

跳至