跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇媽媽同我一樣架?

大宅

等待中. 隻B仲未肯出黎. 晏D去廣華做檢查.
[url=http://tickers.cafemom.com][/url]

別墅

回覆:11月廣華生咗bb喇。

我響11/11生左個8.8磅的大隻B仔,順產架,真係有血有淚~

複式洋房

引用:我響11/11生左個8.8磅的大隻B仔,順產架,

原帖由 LittleToby 於 11-11-22 發表
我響11/11生左個8.8磅的大隻B仔,順產架,真係有血有淚~
嘩!!!你好叻呀!可唔可以分享下個過程?

別墅

引用:Quote:原帖由+LittleToby+於+11-11-22+發表

原帖由 LovelyCrystal 於 11-11-22 發表
嘩!!!你好叻呀!可唔可以分享下個過程?
可以的,不過依家埋身餵好忙,要等穩定左先有時間寫,因為好長篇

複式洋房

回覆:LittleToby 的帖子

我10/11呀~
你住邊間房呀?

別墅

引用:我10/11呀~ 你住邊間房呀? +

原帖由 kigurumi 於 11-11-23 發表
我10/11呀~
你住邊間房呀?
產前住11東,產後住9S

複式洋房

回覆:LittleToby 的帖子

我產前南9,產後東9呀。

複式洋房

想問廣華d饍食同住房都ok 嗎? 我下星期就快到廣華催生啦.

別墅

引用:想問廣華d饍食同住房都ok+嗎?+我下星期就快

原帖由 Doublefishes 於 11-11-25 發表
想問廣華d饍食同住房都ok 嗎? 我下星期就快到廣華催生啦.
饍食ok呀,有啲都幾好食,至於住方面,我響11E時,第一晚得我一個獨佔四人房,第二晚就有2個好好人的本地媽媽陪我~
到生左之後,轉左去9S,就好多人囉,不過太累啦,所以都瞓到,但似乎日日都有大6孕婦衝關,搞到啲姑娘好忙mouth:
無論產前產後定係催生房,大部分的姑娘同姐姐都好好人,好多謝佢地的照顧呢

複式洋房

回覆:Doublefishes 的帖子

東九環境好過南九,南九多產前,姑娘比較忙。

複式洋房

Thanks. 咁似乎都安心D. 我相信第一晚不是很迫, 都未生. 但係生完之後一定好迫. 不過最緊要D姑娘好人.

我估多數坐南9, 我張紙寫S9.

點解我咁關心食, 因為上次我係QE生, D食物完全好難食. 唔係我特別咀尖, 不過D食物唔可姒完全無味道, 加上係用一個'燉爐'去'牛' 熟難D食物. 連我媽見到D食物都詁似食唔落, '唔可能一個肚餓的生完大肚婆都唔係咁想食'

大6人, 我都預咗有. 不過最好有一個本地人住係我隔離, 起碼都有計傾.

大宅

我21•11•2011 在廣華順產,產房d醫生及姑娘非常好,友善有耐性及專業,之後在南九就都ok,不過最好你唔好按鐘啦,哈哈;)

男爵府

畀面勳章

我11月5日生住東9呀!全房都係本地媽媽(6個)計埋我,膳食都ok!朝早食肉碎粥,中午食steam 魚加菜,夜晚食steam 肉片加菜仲有隻橙添!姑娘同嬸嬸都好好,有啲BB好摟唔肯瞓不停喊,姑娘都會幫啲媽媽睇住BB,等媽媽有得休息下,直至下餐餵奶先比返媽媽。

複式洋房

我11月21原先順產,因為發燒,最後變咗開刀,住南九

大宅

畀面勳章

siriusbaby 發表於 11-11-27 09:08
我21•11•2011 在廣華順產,產房d醫生及姑娘非常好,友善有耐性及專業,之後在南九就都ok,不過最好你唔好 ...

我就27/11在廣華順產,基本上廣華所有野都好好囉~ 哈哈~ 我生完住東九, 4人一間房, 好似私家咁, 主要都係香港MAMA, 10個讚!!! 姑娘同D阿姐都勁好, 成日教我野!!
願健康快樂常伴妳左右!

複式洋房

我最後住東九(12/1, ) , d姑娘同嬸嬸真好 . 其中一個嬸嬸見我唔識鄉好條睡褲, 我話點解醫院唔整d兩頭繩頭來綁, 之後佢特登幫我搵咗一條有兩頭繩頭嘅睡褲俾我. 夠晒貼心.

大宅

回覆 siriusbaby 的帖子

我都覺得廣華啲姑娘亞姐好好人...醫生就cool d! 雖然開刀生,傷口好痛,但d 醫護人員好細心,感覺良好!

複式洋房

引用:Quote:siriusbaby+發表於+11-11-27+09:08+

原帖由 littleri 於 11-12-06 發表
我就27/11在廣華順產,基本上廣華所以野都好好囉~ 哈哈~ 我生完住東九, 4人一間房, 好似私家咁, 主要都係香 ...
我都係27生架,助產護好好人!

首頁

尾頁

跳至