自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

不吐不怏 – 投訴PARENTS 親子便利 – 醒目仔Fans Club

不吐不怏 – PARENTS 親子便利 – 投訴醒目仔Fans Club

想分享一下, 及比大家知道荷花係咁o家.

我為兒子參加了荷花舉辦的醒目仔Fans Club,一心想得到更多有關的消息及參加更多活動.
但較早前收到荷花的電話, 通知我兒抽中醒目仔Fans Club中11月份幸運大獎的第三獎,及需於本星期五9月30日上午10時到荷花領獎及拍照。
我話比荷花知小朋友需要上學,不可能在星期五早上去拍照,但荷花回覆不會改期,只會另選其他可以星期五早上前來的小朋友領獎。
嘩! 即時好顎然,絕對不是因為攞唔到獎, 係得到咁既回覆.一間本為”孩子”出發的公司,點可以帶出咁不正確的觀念,所以我書面投訴如下:

1.極不正確的觀念,「返學比到貴公司領獎更“不重要”」;
2.要求家長嘗試改上學時間,到荷花進行此活動,真不敢相信一個為小朋友為主而設立的Club會作出此提議;
3.醒目仔Fans Club是介乎3至12歲適學小朋友參加,但荷花活動不是於非上學日子舉行;
4.感覺荷花所擧行的“每月幸運大抽獎”不是大抽獎,只是“巧立明目”“宣傳手法” ,沒有平衡處理
5.不符實的“大抽獎”,抽中的小朋友需接受無理的附帶條件(不上學,去領獎),否則相等於抽不中獎。
6.要求更改不合理的領獎日期及時間,荷花表示不能來,就只會轉送給可以前來的小朋友。
7.當提出投訴後,雖然荷花staff作出合作的態度提供有關資料,但我感到佢地“愛理不理”“要投訴就隨便吧”的感受,令我大為吃驚。

但得到佢地書面回覆只係:
這是荷花訂立rule, 對我所作出的意見會認真參考, 日後作出相應調整.

此回覆, 仍然我感不滿佢地的回覆及對所作出的安排大感失望.所以我最後叫佢地取消我小朋友的申請,因為我極之不同意荷花對小朋友所出作出的處理,及不想孩子繼續接觸不良的信息

對人寬容點點. 對己嚴謹點點 . 生活自然開心多多.

大宅

Re: 不吐不怏 – 投訴PARENTS 親子便利 – 醒目仔Fans Club

Support!

at least you have raised this matter to their management for their consideration! don't bother to know if they take it or not!

don't be unhappy & cheer up la!

大宅

Re: 不吐不怏 – 投訴PARENTS 親子便利 – 醒目仔Fans Club

Support

唔覺得上去攞獎影下相比返學更重要呢∼

~ Kayee & KK ~

禁止訪問

複式洋房

老實講, 我覺得個員工態度好一般,她不是沒有禮貌,但在做customer service來說,真係 :cry:

但當收到荷花回覆後, 我都無怪依個staff, 因為間公司可以有咁既制度, 怪唔之有咁既staff啦.

多謝各位既支持呀

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

男爵府

別墅

晤講唔知,真過份

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

一向對荷花都冇好感,d野冇特色,週圍都買得到但又貴過人,會員優惠又少 :evil:

男爵府

superbaby,
你為何不fax去報管投訴呢, 會比自己向荷花投訴有效好多, 晒會見報及公開啊!

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

子爵府

哼~
咁佢就唔係"小朋友為主而設立的Club"
係"純粹以賺媽咪錢而設立的club"
:tongue:

男爵府

BK Milk勳章

禁止訪問

大宅

以前囝囝BB時有訂過媽媽寶寶,後來完咗時有個staff打電話問我時唔會再訂∼∼我話而家囝囝大個了不訂law.....之後佢sell我訂學前教育∼∼我話唔使la..... :evil: 點知個staff好冇禮貌地cut線wor 真過份∼∼

複式洋房

Dear vkzone,

我都有打過去蘋果,但可能報導價值不高,所以佢地無再call我.

所以在依到share比大家知, 因為大家都有可能接觸佢地.

一向覺得荷花好方便, 因為大量bb野,雖然佢地唔平,但唔使週圍找. 但經過今次, 對佢地實在太失望

洋房

支持你

別墅

點解荷花做法咁似...攞電台d 最受歡迎男/女歌星獎?-(
d 歌星無時間去個show攞獎,所以俾個獎俾另一位

首頁

尾頁

跳至