婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

引用:你應該丙返你C6 MA,你C6不分是非黑

原帖由 CALVEN 於 11-11-28 發表
你應該丙返你C6 MA,

你C6不分是非黑白,你唔好就慣佢.
我真的冇問題?

CALVEN  你話99突然殺到,你又唔係"先知"  發表於 11-11-28 21:38

大宅

引用:你老公正一“聰明仔” +

原帖由 boy_hkjc 於 11-11-28 發表
你老公正一“聰明仔”
唔明

大宅

引用:咁都有得怨 +

原帖由 sasa_b 於 11-11-28 發表
咁都有得怨
少少怨姐,又冇話閙嘅~

大宅

引用:買送都鬧?!你c6真係好有問題 咁仲好,等你

原帖由 Orv 於 11-11-28 發表
買送都鬧?!你c6真係好有問題
咁仲好,等你99知道要上去前,吾該通知一聲先.

...
都係果句,有通知過但冇約實

男爵府

引用:Quote:原帖由+Chikane123+於+11-11-28+發表

原帖由 bt2226 於 11-11-28 發表
係咪我係真係冇問題?我怕係我有BBs的情緒問題
我唔覺得你有問題,重點你老公知唔知你有買開一個星期餸既習慣先,佢知既話,鬧你就無point

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我係你就今個星期唔煮飯
你老公問起就話無出去買送, 廢事呀老佛爺大駕光臨時無人迎接
叫你老公放公買埋送番黎
一係就叫外賣啦 :;pppp:

j123tse  認同, 要等佢知自己衰咩~  發表於 11-11-30 11:57
李大嫂  一係就晚晚返外家食.話因為要等太后駕到無出街.  發表於 11-11-28 23:39

大宅

引用:Quote:原帖由+bt2226+於+11-11-28+發表係咪

原帖由 Chikane123 於 11-11-28 發表
我唔覺得你有問題,重點你老公知唔知你有買開一個星期餸既習慣先,佢知既話,鬧你就無point

...
佢不嬲都知,因我揸車出去誇區買的

禁止訪問

回覆:今日出左去買送,99突然殺到。我老公怨我>.<

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

比我唔會妥協.

34weeks 啦, 應該搵人幫你買送添呀!!!

樓主, 唔好勞氣, 真係唔抵. 傷身.

自己覺得冇錯就ok, 如果我係你, 我會直接同99講, 上來前可以通知聲, 因為你佢冇通知, 佢個仔響到發脾氣. 將個波"拋"返比佢個仔.

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

你無錯~ 不用自責~ 跟手可以同你老公講:

"你怨我之前唔該你望下我陀住左什麼?係你既bb! "
"我係去左買送唔係去shopping !"
"無人會買到一半無啦啦返轉頭再買過,正常都唔會何況我係大肚婆?"
"99等一陣唔會有事, 你係咁吹我一陣我急起上來有意外咁點? 你會唔會內疚??"

如果你仍然認為我錯,我可以立即返外家~ 你用下個腦諗清楚

j123tse  agree~!  發表於 11-11-30 12:02
venusmax  一憶個贊同!!  發表於 11-11-30 10:30
李大嫂  GOOD......GOOD........  發表於 11-11-28 23:40

大宅

引用:我係你就今個星期唔煮飯你老公問起就話無出

原帖由 silviachoi 於 11-11-28 發表
我係你就今個星期唔煮飯
你老公問起就話無出去買送, 廢事呀老佛爺大駕光臨時無人迎接
叫你老公放公買埋送番 ...
唉,我好渣,做唔出,又貴又味精

大宅

玩具勳章

買送都鬧???
我的Dream Heights代碼: NLZWVB

大宅

引用:你無錯~+不用自責~+跟手可以同你老公講:"你

原帖由 lovelycats1437 於 11-11-28 發表
你無錯~ 不用自責~ 跟手可以同你老公講:

"你怨我之前唔該你望下我陀住左什麼?係你既bb! "
已經講左,佢應該都眀,但佢一定唔會同佢媽講

大宅

引用:比我唔會妥協.+34weeks+啦,+應該搵人幫你買

原帖由 moonychan 於 11-11-28 發表
比我唔會妥協.

34weeks 啦, 應該搵人幫你買送添呀!!!
禁又係我自己話想買嘅,親力親為,但諗唔到我老公會怨我姐

大宅

引用:我老公睇完都O嘴,點會係樓主問題呢,你99

原帖由 looklook_66 於 11-11-28 發表
我老公睇完都O嘴,點會係樓主問題呢,你99識做就幫你手拎嘢啦

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

樓主可能太寵你C6,見你言行之間係因為你C6怨你而唔開心﹐而唔係因為你C6怨你而嬲,換轉係我,我實同佢死過。

每對夫妻都有佢自己相處之道,而我個人認為可以包容,但要基本尊重。

我一定要99有通知先上來,就算通知左都唔代表我要係屋企迎接佢,我試過佢太急通知要上來,我叫佢上來慢慢坐,不過我約左朋友飲茶,同埋C6唔係屋企,我唔覺得佢有需要上來。

況且你而家34W,仲要係去街市,唔體諒仲要怨?如果佢打電話要我返屋企迎接佢阿媽,我肯定打返電話同佢講:"俾你催,我赶住返屋企,而家扭親隻腳,都行唔到,你怕得罪你阿媽話快D請假返屋企去接架啦!" 跟住自己搵間餐廳坐低慢慢嘆!

大宅

引用:樓主可能太寵你C6,見你言行之間係因為你C6

原帖由 小肥§澄 於 11-11-28 發表
樓主可能太寵你C6,見你言行之間係因為你C6怨你而唔開心﹐而唔係因為你C6怨你而嬲,換轉係我,我實同佢死過 ...
我都覺自己太寵....可能亦因呢個原因,我老公都唔怕我..你講的事!我有諗過!但不夠狠!做唔出其實我都幾嬲我自己....

子爵府

畀面勳章

你c6好吾掂喎:;pppp:

複式洋房

無錯樓主陀BB係辛苦, 大肚婆攞咁多野都應該要體諒, 但樓主你都補充返你99有講過話要去你度, 只係冇確認時間, 其實樓主係咪可以打返個電話問下99係咪嚟呢? 唔好淨係怪99唔打電話比你, 可以易地而處諗一諗, 大家都好過D.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你縱壞你老公冇得怨
典解茅lala又要禾千名

首頁
12345...6

尾頁

跳至