時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

人民力量要求曾俊華來年預算案每人派八千元

人民力量和社民連三名立法會議員,會見財政司長曾俊華,就來年財政預算案發表意見。兩黨都要求來年繼續派錢,其中人民力量黃毓民指,政府原來預算會有百多億赤字,但現時預計有三百多億盈餘,要求當局向每名香港人派發八千元。
社民連的梁國雄就要求當局,回購五隧一橋和開徵累進利得稅。

用納稅人的錢為自己省招牌, 有無考慮後果

別墅

我贊成回購五隧一橋

別墅

我贊成回購五隧一橋

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

派錢真係可免啦……做好基建好過!

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

子爵府

我贊成回購五隧一橋同重新調整福利及醫療制度

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

唔好再派錢啦, 連d移民左幾十年既都有, 真係搵嚟攪既je.

回購五隧一橋好過啦!!

水晶宮

唔好再派錢啦, 連d移民左幾十年既都有, 真係搵嚟攪既je.

回購五隧一橋好過啦!!

子爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

用黎改善民生好過亂派錢!

男爵府

我情願派$好過!回歸左十幾年,hk環境越黎越差,大家唔係對呢個政府仲有寄望呀?好似有人話唔派$用黎改善民生.調整福利及醫療制度,我想問之前十幾年都無派$,呢個政府做過D咩?調整福利比D蝗蟲綜緩出雙糧?醫療制度現係服務香港人咩?增加資源比婦產科等多D大陸婆落黎生仔定比大陸人落黎醫病走數?去醫院病房探病唔知以為返左大陸,呢個pk政府有咩幫過香港人?現香港成個收容港,又菲傭又大陸蝗蟲,遲D屬龍果個做埋特首,香港真係阿彌陀佛!hk到時沒有最衰只有更衰!

男爵府

我情願派$好過!回歸左十幾年,hk環境越黎越差,大家唔係對呢個政府仲有寄望呀?好似有人話唔派$用黎改善民生.調整福利及醫療制度,我想問之前十幾年都無派$,呢個政府做過D咩?調整福利比D蝗蟲綜緩出雙糧?醫療制度現係服務香港人咩?增加資源比婦產科等多D大陸婆落黎生仔定比大陸人落黎醫病走數?去醫院病房探病唔知以為返左大陸,呢個pk政府有咩幫過香港人?現香港成個收容港,又菲傭又大陸蝗蟲,遲D屬龍果個做埋特首,香港真係阿彌陀佛!hk到時沒有最衰只有更衰!

男爵府

男爵府

sorry! 電腦有問題,唔該板主刪除多出果2個post,thanks!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

社民連的梁國雄就要求當局,回購五隧一橋和開徵累進利得稅

我buy 呢個建議. 尤其利得稅, d大財團, 地產賺多比多d稅好應該 (打工仔都係咁啦).

大宅

派錢都係派返我地依d香港納稅人既錢- -我覺得派錢唔係問題,係政府唔好係又派唔係又派,派埋比d新移民,咁多大陸人落黎生仔唔比錢衝急症,生完之後就落黎拎綜援... 綜援有雙糧,拎完仲有得拎6000蚊.依家想點先!香港人生既bb又冇得派.勁痴線囉...

琥珀宮

我都贊成回購隧道與橋。

至於派錢,唔贊成,減稅最實際。

仲有要解決公立醫院人手不足,青黃不接問題,撥款都不失為一個解決方法。

angelymama  等佢改善, 唔知等到幾時, 派錢入我袋實際D.  發表於 11-12-7 20:59

禁止訪問

回覆:人民力量要求曾俊華來年預算案每人派八千元

洋房

回購五隧一橋好過派錢!!!

公爵府

畀面勳章

佢地都痴根既佢地班廢青攞綜緩日日搞事,死返出黎做野兼每月俾返政府八千蚊就差唔多

angelymama  想問咁你有無攞6000?  發表於 11-12-7 21:00

水晶宮

km1357 發表於 11-11-30 15:55
社民連的梁國雄就要求當局,回購五隧一橋和開徵累進利得稅。

我buy 呢個建議. 尤其利得稅, d大財團, 地產 ...

唐唐做到特首, 開徵累進利得稅完全唔洗諗啦, 佢點會得罪哂佢班friends!!!

禁止訪問

醒目開學勳章

首頁

尾頁

跳至