心聲留言

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

死人菜檔,千祈唔好幫襯

頭先諗住去買菜,見到有蕉賣,諗住買幾隻俾bb食,我問個男人(有1男1女)最少可買幾隻,我買開o個檔係可以買3隻的,有d街市賣1隻都賣,我老公同我都唔食蕉,佢唔答我跟住問:咁你想買幾多隻呀?!佢咁問即係買幾多隻都得啦,咁我咪話:要2隻,佢話: 全細界都冇2隻蕉賣啦,起碼半疏,(我之前問佢佢又唔答)我話: o個頭個檔都有啦!佢話:咁你去賣1,2隻蕉個度賣law!(語氣好寸)

原本我諗住算,跟住個女人話:虧你講得出呀!(意思係買咁少)我即刻講:咩講得出呀,痴x線

呢間野係沙田全輝中心留下(河畔區近惠康)

男爵府

好媽媽勳章

Re: 死人菜檔,千祈唔好幫襯

惠康買1隻都都得ga! :lol:
You can buy at wellcome ! :lol:

侯爵府

係呀, 我通常都響WELLCOME買.

伯爵府

me too! 買得少,我唔會去街市買,咩野都係,唔賣之餘仲俾人寸!!!
worry 寫道:
係呀, 我通常都響WELLCOME買.

公爵府

街市就係咁, 去超級買, 買幾多幾少都無人話.

子爵府

好媽媽勳章

算啦...我買野都係超級市場到買...因為我個邊街市d野好貴...除非超級市場無得買...如果唔係都係超級市場買...又平...又有冷氣...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

我都係係超級市場買, 因為我果邊街市好貴 & 成日呃人~

男爵府

laiki, 我都成日去果度買嘢, 亞婆 定係有菜賣果檔?

用戶要求終止服務

martina,

係有菜賣,角落頭叫"鮮果士多"個東檔,唔係阿婆

男爵府

轉角嗰檔係幾吋 ! 半斤菜話我買得少, 好多菜檔都話半斤ok.

子爵府

我就住樓上呀
呢檔野 d 野唔係幾靚,
我買漏野先會幫襯佢
可能日日見到熟口熟面,
我買半斤菜佢都無講咩

大宅

係呀, 的生果都幾貴, 都唔係特別好

子爵府

原來有咁多 bk 媽住附近﹗

男爵府

係囉 ! 我都唔知 甘多人住河畔附近 !
我好少去菜檔, 多數去亞婆到路經佢

亞婆係脾氣古怪, 又成日找錯$$, 但佢成日都送多D 算數架 ! $10蚊6個, 佢又比7個...又叫我試食.

珍珠宮

最好去超市,唔怕比人炸形.

子爵府

martina,
妳住河畔呀?我以前都住過河畔
我而家好多時都帶囡囡去交通安全城玩 sir sir 架

大宅

唔好咁嬲啦....

點解d街市就黎無晒......

街市d人又串, 又冇禮貌....

去超級市場唔會有人話你買得小......

男爵府

Hi Elim_mama,

我住呢個安全城圈圈範圍, 因為好多區外朋友都唔識我住果座樓, 但個個識河畔 ! 我就一直叫呢個四边範圍做"河畔區"

個安全城間中有去, 但多數去中央公園, 大好多, 比小朋友狂跑都得.

Tks,
Martina

首頁

尾頁

跳至