意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 1|主題: 77868

流感針副作用

男爵府

國民生產總值:8933

流感針副作用

我聽聞BB打了流感針會布發燒和其他副作用, 是真的嗎?
我女女沒有發過燒, 我怕佢會好辛苦啊... 打唔打好呢?

珍珠宮

國民生產總值:34820

Re: 流感針副作用

今晚囝仔啱啱打完流感針, 醫生話冇副作用架喎, 不過有friend話個針口會痛幾日架, 講起又係喎, 上星期我自己打完都痛左3日呀 :-(

大宅

國民生產總值:1222

It's not recommended for kid with egg allergy.

珍珠宮

國民生產總值:34425

好媽媽勳章 醒目開學勳章

打了流感針係會有可能發燒和其他副作用,不過唔係個個有,有發燒o既機會唔係咁大,我女女都打左第一針,都冇事!

男爵府

Do you know how much is the 流感針? how many times does the baby need to have??

男爵府

國民生產總值:6949

cpcog 寫道:
Do you know how much is the 流感針? how many times does the baby need to have??

我個醫生話唔會發燒,個傷口第二日按落去都仲有d痛 我附近商場個醫生$100蚊支,bb要打兩支架(相隔一個月)~

大宅

國民生產總值:2508

我問過醫生話有副作用喎,十萬個小朋友有一個會肌肉收縮
係唔會發燒...所以我都唔知俾唔俾仔仔打呀

男爵府

thanks for your info, vic-wing.

vic-wing 寫道:
[quote]
cpcog 寫道:

我個醫生話唔會發燒,個傷口第二日按落去都仲有d痛 我附近商場個醫生$100蚊支,bb要打兩支架(相隔一個月)~[/quote]

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.