懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

37週啦,BB個頭向左下面,我預產係12月16呀,我今日唔記得左問醫生。。我想問有無媽媽同我一樣情況。
就係我星期一開始產假啦,想出去行下,星期一三四都已有約會。大家認為安全嗎?37週第一胎,BB頭入左盤骨,但我唔知係一半定係點,陰道有少許迫同有時有少少痛哦。。。仲應唔應該出咁多去,約人咁多呀?希望大家俾下意見哦!
仲想同大家分享!我4隻貓咪正式轉用貓沙,老爺奶奶見佢地反應好,又識用!非常開心!依家廁所無左臭味!我勁開心!所以想同大家分享喜悅!!

男爵府

玩具勳章 畀面勳章

恭喜你呀

but最好都去少D街啦!

大宅

BB頭向下,但問題係。。。

就算出街都不要去咁遠,記得要行慢D。

男爵府

回覆:BB頭向下,但問題係。。。

我唔夠37周時已經話入左盆骨,間唔中就痛痛地,好似壓住咁,不過今日39周都未有動靜!我照樣去街,不過一個人就無去太遠,自己小心點啦!

大宅

回覆 回覆:yanyunk的帖子

我都係12/16EDD,如果你係第一胎出到街發現有生得嘅現象都應該趕得切,但如果第二胎就小心d喇。

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

去街街冇問題,不過唔好去啲電話收唔到嘅地方咁咯。

哇你4隻咁多呀,好開心喎,我得兩隻咋。
你有冇發現呢排佢啲痴你身好多?

我18號呀!差唔多~加油~

大宅

陪月勳章

引用:去街街冇問題,不過唔好去啲電話收唔到嘅地

原帖由 Chocobean 於 11-12-04 發表
去街街冇問題,不過唔好去啲電話收唔到嘅地方咁咯。

哇你4隻咁多呀,好開心喎,我得兩隻咋。
多謝各媽媽回覆
我會聽您地講唔去咁遠啦!依家出左去食飯哦

有呀!四隻都痴身左好多!!
一開房門已經訓哂係出面哦!!哈哈!不過佢地都係老貓啦。。。可能感到我肚有個生命啦!

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

yanyunk 發表於 11-12-4 11:16
有呀!四隻都痴身左好多!!

一開房門已經訓哂係出面哦!!哈哈!不過佢地都係老貓啦。。。可能感到我肚有個生命啦!

我兩隻都17啦~係老公養開嘅,以前都唔多show我,
但呢排會時不時自動走過嚟睇我,特別係去洗手間時,一定到。我聽過人講,動物會聞到媽媽快要生產嘅荷爾蒙味道架。
如果你見佢哋怪怪咁,唔肯離開你,可能就快~!

別墅

咦?我都養緊兩隻喎!其中一隻真是會跟著我入廁所嫁,仲要是每次都一定跟呀?

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

呃。。。。。我預產期6號都照去喔,系屋企屈兩日我就頂唔順喇,最多是唔去甘遠或者穩人陪一齊去咋~~

大宅

我預產期12月13日, 但聽日有演唱會, 我心動想睇, 但又驚......

別墅

我預產期 12月15, 我照去街街~!

唔好一個人就得la! 搵人陪你! 就算一個人都唔好行咁遠~

男爵府

畀面勳章

我34週半時,頭已經入咗盤骨3/5位置,我照去街,但小心,要定時休息。
結果39週4先生咗阿囡出嚟。
其實我肚細,阿囡坐得入,無空間生長,所以早落盤骨。

大宅

BB頭向下,但問題係。。。

我到 39週都有約朋友食飯,不過唔去咁遠囉,我穿水嗰晚食埋糖水宵夜先返屋企,沖完涼訓上床就穿水了。趁住未生去多啲街,生左之後真係冇咁自由了

大宅

陪月勳章

引用:+本帖最後由+Chocobean+於+11-12-4+14:07+

原帖由 Chocobean 於 11-12-04 發表
呀!你咁講又真係呀!佢把茄係跟住我哦。。。。。

大宅

回覆 yanyunk 的帖子

我都有三只貓呀, 不過佢地平日都己經貓盯人, 行出行入都跟到實, 連訓覺都係晒我房訓, 有一只直頭晚晚都係我張床度訓架!! 所以好難睇到分辨到佢地有咩唔同左. 佢地仲會有無其他架怪怪地架反應架? 我而家31 weeks啦! 好期待...

禁止訪問

別墅

回覆 yanyunk 的帖子

我諗你真係唔好去咁遠同有人陪住出去 & 返屋企會好d
真係唔知bb 幾時想出黎 gar..ma
我1月頭預產期
依家都唔諗住再約人出街了
除非係屋企附近啦
話晒近醫院
突然有 d 咩野去醫院都快丫ma

首頁

尾頁