夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

小多 發表於 11-12-7 00:52
唉… 我以前睇過醫生話過我難受孕加上受孕機會都好小 所以我一路都無避 由我破處到我未有bb之前都未試 ...

其實你可能天真左d............. 難受孕和無得生係2回事 , 而且套 , 唔只係防有bb ... 仲係要防性病 , 愛滋等...
你條仔識無1個月 , 斷估都唔只攪左1次就有左啦... 即係一識幾乎即攪 , 你又知道呢個男人無病????? 好危架小妹妹....

再者 , 男那個緊係爽啦... 有條女肯初識就套都唔駛用, 打真軍 , 但幾蚊個套 , 最小可買到安心呀 ....

而且現在已有左 , 你們其實都係相處個2個幾月多 , 好多習慣根本未知大家 , 老實啦 , 壞習慣係好難改 , 你硬要改只係日嘈夜嘈 , 個男一定走先 , 一來未適應無啦啦做左老豆 , 二來, 感覺一回家就嘈 , 不如學會包容啦.... 2個人總有缺點 , 妳都唔係完美啦.... 大家慢慢傾下啦...
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

引用:Quote:小多 發表於 11-12-7 00:52 唉…

原帖由 seaheart88 於 11-12-08 發表
其實你可能天真左d............. 難受孕和無得生係2回事 , 而且套 , 唔只係防有bb ... 仲係要防性病 , 愛 ...
其實我好肯定條仔有比人呃既感覺囉。。。。小, 又話自己唔會有, 擺明講大話揾老襯啦。 一識就行埋, 條仔會覺得你有幾矜貴丫。

RAY媽  我覺得有POINT喎!  發表於 11-12-18 14:50
Z_Z  雖然毒左d,但我相信好多男人真係咁諗,由啲男人諗再毒啲都有呀->"中出即飛"  發表於 11-12-9 23:17
charlotte413  你咁講真係harsh左小小喎.....注意下用字啦......  發表於 11-12-9 23:11
seaheart88  0甘,,爆笑   發表於 11-12-8 12:55

洋房

回覆 回覆:414928的帖子

應同應同…愛一個人唔一定要佢為你改變…而係互相遷就對方…如果佢被迫去改去做你心目中果個人…佢都已經唔係佢自己…大家都會唔開心…

伯爵府

小明媽媽 發表於 11-10-5 15:47
其實,我覺得你而家最需要一個清淅的目標. 結婚是一回事, 照顧BB又是另一回事. 現在的你, 毋須迫婚,也毋須急買BB日用品.

首先, (1)你需要認真思考自己是否真的愛他? (2)又覺得而家呢位男仕值唔值得嫁? (3)你同佢家人又能否相處得來? (4) 你和BB會否得到預期的幸福嗎? 不竟結婚不是兩個人的事, 這些人都是與BB有血緣關係的人, 如果可以, 兩家人都試見見面, 互相了解對方. 然後給自己一個冷靜期, 衡量各方面的利與弊, 由25歲的你自己一人去決定要不要跟這個男人去走以後的路.

無論你會否繼續選擇這個他, 請也不要隨便跟他吵, 因為這樣不能討論問題, 對你和BB的身體也不好. 每個小孩都對自己的親生父母有一種情意結, 你跟他關係好, 對你和BB都有利.

無論你會否繼續選擇這個他, 現在的你應將他的注意力集中在你身上, 你應該保持儀容, 與他相處時儘量令他能放鬆地去享受跟你一起的每一分每一秒, 例如令他記起以前跟他初相識的快樂時刻, 總之令他快樂才是令他乖乖心甘情願付出時間和金錢給你和BB的第一步. 每個男人都怕惡妻或常常哭哭鬧鬧的女人, 也令他無法有清淅的頭腦去思考將來.

到他真的真的快樂的時候, 你才跟他討論BB的事, 說他令你受到如何如何的位屈(如果你不要他,讓他內疚); 或可以跟他說,你希望BB的樣子像爸爸, 這樣可以使你回憶以前美好的時光等等(如果你要他), 使他快樂的感覺進一步提升.

無論結果如何, 使他內心保留着對你的一份愛, 你以後的日子都會好走一些, 多一個人愛自己和BB是最好的. 最好就是由自己決定要不要這個男人, 不是由他去選擇要不要自己. 一個不愛避孕的男人, 想必是感覺是第一位, 理智是第三四位.

現在還不是時候決定辭工時候, 見步行步吧.
樓主, 兩個月之前已經有人俾左好好既建議你啦.
既然你連佢唔同你結婚都接受到, 生活上既小問題就慢慢磨合啦.
祝你一切順利.

男爵府

回覆:小多 的帖子

我同妳都幾似,拍拖兩個月就有左喇,但我同佢認識了十年左右,初頭大家都好多小爭執架,但當大家坐低認真傾既時候都知道大家係相愛,而家我地個女都差不多四個月大了,我地依然好恩愛....
你都試下平心靜氣同佢傾下啦

禁止訪問

別墅

回覆:414928 的帖子

讲得对

男爵府

畀面勳章

為咗呀 B 隻眼開隻眼敝囉! 日日夜嘈咪贊分開..mouth:

珍珠宮

呢d事講極都會發生...真係自己攞黎既....冇得好怨....
只係替個小朋友可鄰!

珍珠宮

如果佢係您生bb之前,都未走左去既您都應該都還神喇...

水晶宮

BK Milk勳章

吾結婚 吾得WOO 吾結婚即係吾想負責任 亦吾想要一個家 亦吾尊重你WOO 你家人點睇呀 如果係咁 我諗你都係安排定自己照顧BB 吾好依賴佢啦 ......

侯爵府

大住左個肚我可以點做?

啋!原來人地唔q肯同你結婚你都肯同人生啊 佢叫方鐘信定陳翼信定陳可新定何紅辛啊
真係難為你阿媽, 個女甘舌都肯, 你阿媽係咪由細打到你大, 所以你要犯賤來報服

既然你甘都肯, 其實都唔駛上尼訴苦啦,因為你明知故犯, 自討苦吃。你預左個男仔唔會尊重你, 因為你無自尊無腰骨, 而家佢對你仲有feel, 都會應酬下你, 過多幾個月。。。祝你好運

大宅

「由破處到未有BB之前都未試過有BB...」
金句嚟架?
勁過唔好空肚食早餐...

點都好, 識左一個月就有左, 太隨便
隨便既後果就係大家都未互相了解同未有準備做人父母就有左小生命
樓主男友連樓主有左BB都仲提咩自己阿媽都未叫自己改... 好明顯未長大
我諗佢未有心理準備 / 未適合做人爸爸

大宅

華美 發表於 11-12-9 22:26
啋!原來人地唔q肯同你結婚你都肯同人生啊 佢叫方鐘信定陳翼信定陳可新定何紅辛啊
真係難為 ...

其實我又覺得你把口可以唔洗咁賤囉...大家都係女人,你把口就賤到無朋友
我諗你應該係失婚婦人吧...哈哈哈...再唔係就係鐘意講人是非o既三姑六婆
...阿嬸我同我男朋友之間o既嘢你又知道幾多牙~?,,又有邊對情侶or夫宴未
曾鬧交唔開心架~?....呢到咁大個論壇就係俾人傾下計..呻下架啦,你唔like未
唔好睇囉..我又無迫你禁入黎睇o既,你話你係唔係多舊魚牙~?仲有我男朋友
愛我有幾多我係知架囉..唔洗你咁多嘢講啵,你顧掂你自己先啦..!!!
人地唔開心...你呢d咁o既人就係旁邊踩多兩腳...你睇下你幾咁黑心牙...

Donald1211  一個自重o既女人,即使係失婚婦人都係自重o既  發表於 11-12-22 10:21
Donald1211  但係我認為華美都係講個你睇唔見o既事實你知咋喎,當局者迷呀,不喜勿插  發表於 11-12-22 10:21

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆 小多 的帖子

樓主真係要諗清楚要唔要個BB
唔結婚, 即係代表佢想隨時唔負責任走左去都得
亦代表佢未想被你束縛住, 即係隨時外面食散餐都可以同人講佢未結婚
同埋即係佢未玩夠, 未有準備組織一個家庭
亦即係佢唔會遷就你, 有可能你要自己面對一切
仲有, 佢咁咸濕(識一個月就搞大人個肚), 好易你大住個肚就出去搞第二個
時有所聞架啦呢啲事情
你咁後生, 一生左 BB 就一世架啦, 到時怕你話後悔
好多人好幼稚地以為自己可以改變個男人 / 自己一個養大BB / 到時 BB 比阿媽湊自己出嚟做嘢
你知唔知 BB 成日無父母响身邊會好慘
而你自己咁辛苦亦會覺得好慘
如果你有心理準備將自己既未來前途比晒個 BB 而且唔靠個男人都得
你先再諗生佢出嚟啦
點都好... 以後小心啲啦, 呢個男人唔好再同佢意外有 B 啦... 恐防佢ei你兩ei你又比佢唔用套

瑪瑙宮

大廚勳章

Z_Z 發表於 11-12-9 23:30
回覆 小多 的帖子

樓主真係要諗清楚要唔要個BB

最重要係日後 , 唔好再相信自己係好難懷孕 , 打真軍都唔會有左 .....點玩都唔緊要 , 戴個 dom dom 保身心健康..... 免後患....
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

其實我同我男朋友已經安排好一切結婚...但咁岩佢屋企有白事
所以我地就遲d先結...其實大家都一直誤會..我同佢當然唔係只
係識左一個月時間咁小...只不過係我地計拍拖起一個月就有左
明唔明~?...積係我覺得,,可能初時佢真係未接受到做爸爸呢個
係事實...但到依家呢一刻,真係好過初時好多...
只不過係...我地會因為d小事就嘈...所以我先上黎搵人呷下...
估唔到咁大個論壇...連呻下都係咁囉~~d人把口臭到嘔~

子爵府

現諧段最重要你和老公已有共識,別人說的話只是共你參考!冇謂太動氣吧!免得影響肚裏BB不開心!現在你也要好好保重身體,迎接未來!祝福你一家幸福美滿!!

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至