自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

使吾使睇醫生?有冇妙方呀?

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

珍珠宮

回覆:唇瘡!仲蔓延左去個鼻到

如果係我,我即刻睇!喺塊面樹喎,而且就嚟聖誕喇,要見人㗎嘛!

禁止訪問

唇瘡!仲蔓延左去個鼻到

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

引用:使吾使睇醫生?有冇妙方呀? +

原帖由 bee918 於 11-12-07 發表
渣麻油

bee918  麻油都得?   發表於 11-12-7 12:51

男爵府

唇瘡係要一起即搽藥,等佢發左就要兩、三個禮拜先好架,平時要隨身袋住藥膏,因為一起就兩、三個鐘內起得好大的,要有少少痕就搽,依家你買番 d 唇瘡藥搽下先啦。

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

bee918 發表於 11-12-7 08:29
要塗藥膏至好架, 去藥房買支膏啦....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唇瘡係要一起即搽藥,等佢發左就要兩、三個

原帖由 梁阿太 於 11-12-07 發表
唇瘡係要一起即搽藥,等佢發左就要兩、三個禮拜先好架,平時要隨身袋住藥膏,因為一起就兩、三個鐘內起得好 ...
係呀,一起好快會有泡泡,那時已太遲了。一有少少赤赤痛已經要即刻搽藥膏,我真係隨身携帶架!

伯爵府

唉,尋日一瞓醒就發現有啦,即刻快快腳搽藥(支野過左期!)尋晚買左支新既,但今朝已出水泡

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

重新起步,為未來努力

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

快d去睇醫生, 唔知會唔會係paul chan~

小花媽咪  諗左一陣先估到咩病叫 PAUL CHAN  發表於 11-12-7 13:57
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:使吾使睇醫生?有冇妙方呀? +

當然睇

伯爵府

畀面勳章

你係咪4圍摸下摸下?摸完個咀摸到個鼻?
我早2日都出左唇瘡~我係一岩岩開始第2日已經即係去睇醫生,,因為o係塊面到我好驚雖然唔係第一次~~
快d睇醫生啦你~~~一陣再擴散就麻煩

大宅

用支消過毒的針輕輕吉穿的水泡,但要立即用消乾淨紙巾索乾,千萬不要讓水蔓延到其他部分,然後搽藥膏,一有水滲出就要索走及用水冲乾淨,不要俾的水結焦,如果唔係,成粒大墨,有排唔甩。另外,呢樣嘢生開年年生,因為病毒喺裏便,所以一轉天氣便要防犯,一定要個口唇保持滋潤,唔好俾佢發出嚟。祝早曰痊癒。

男爵府

引用:唉,尋日一瞓醒就發現有啦,即刻快快腳搽藥

唉,尋日一瞓醒就發現有啦,即刻快快腳搽藥(支野過左期!)尋晚買左支新既,但今朝已出水泡

...
咁大意加,快d買支新既啦,有d唇瘡成幾星期先好架

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

拿拿林睇喇~

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

It must be Paul Chan, but is type 1, not the sex one. But need to put cream (medical) on it!

男爵府

呢期用三九個支皮炎平, 好快(大約一兩日)收乾水同埋止痕. 平靚正.

bee918  叫 "三九皮炎平(地塞米松)"?  發表於 11-12-7 12:52

水晶宮

快d睇e生啦,起埋水pok可能有virus架,希望你快d好番!

伯爵府

twl40c 發表於 11-12-7 09:46
用支消過毒的針輕輕吉穿的水泡,但要立即用消乾淨紙巾索乾,千萬不要讓水蔓延到其他部分,然後搽藥膏,一有 ...

下, 但一拮穿, 好難避免吾"野"到其他地方架...

BabyChristy  小心D, OK家, 一定要用消毒紙巾索, 我係都用E個方法, 好快結蕉  發表於 11-12-7 14:12

水晶宮

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

睇醫生啦, 可以叫佢開葯, 會快d 好

首頁

尾頁

跳至