自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

佢得3歲11個月, 如果"luck"咗咁咪要等3-4年至生返, 點算呀?係咪要睇牙醫呀?

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你睇下過幾日有沒有緊返? 如果無, 同埋開始轉黑, 咁就無得救了

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

去睇下牙醫好啲,我仔之前都係咁,睇牙醫CHECK下安心啲,牙醫話話冇傷到神經線,會過3,4個月自己生埋番!

大宅

唔使擔心,如果仔仔肯開口你就幫佢清潔左d血,搵涷滾水就得,唔好用前面門牙咬野,等一個星期如果實返就冇問題,小朋友好容易知佢痛定唔痛,肯食野就唔痛,連最鍾意食既野都唔食就即係好痛,冇得扮既.但係過左一星期隻牙仔仲係鬆既就要去搵牙醫,因為隻牙腳可能斷左,要照張x-ray睇睇.

男爵府

畀面勳章

我細女果時直頭斷左半,點都要帶佢睇牙醫
我果時私家唔睇嚕,話佢太細,
最後去左菲臘脫左,而家一年級重未出,不過就已經換左下面兩隻
應該遲多少少上面出返架啦
Sherman

大宅

之前我都有類似情況, 牙醫話之後幾日唔"YUK"佢, 其實佢都會自己生番實喎!!

伯爵府

我之前都試過,撞到兩隻門牙鬆咗,到第二日就自己緊番,不過,去睇牙醫照x-ray佢話我已經撞到牙骨裂咗,如果唔整,門牙會發黑,最後都要杜牙筋兼做牙套,不過,我年紀大無辦法,妳仔仔仲細,相信牙醫有辦法整好
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

大宅

多謝你地呀, 尋日真係好擔心, 不過聽你地講完安心D啦!我今日會帶阿仔去睇牙醫, 希望可以生番實就好la.

首頁

尾頁

跳至