婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大家有無試過找男醫生做柏氏抹片?

因我區無乜女醫生, 想問下各姐妹有無試過找男醫生做檢查, 我就未試過, 我怕克服不到心理, 怎算好呀!

複式洋房

Re: 大家有無試過找男醫生做柏氏抹片?

有呀!!之前我同你都一樣,怕克服不到心理,但都okay,同女e生無什麼分別!!!

洋房

我開始睇婦產科時,都好似你一樣,好驚睇男醫生。後來有個朋友介紹個男婦產科醫生給我,他好有耐性解釋病情,又幾細心。令到你入到醫生房睇証後,忘記尷尬的感覺。 :-P

大宅

我生bb的時候係搵男醫生的,所以做柏氏抹片的時候都係佢幫我,一d都唔尷尬呀 而且男會比女細心d架. :mrgreen:

水晶宮

2020勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係呀~~~我定期驗身 + 大肚檢查 + 接生 + 做柏氏抹片都係同一個男醫生. 我覺得無問題喎, 不知幾細心.

佢地係professional, 日日睇0甘多病人, 唔會尷尬喎. 只要你過到自己0個關就得...放心啦!!

男爵府

我都係睇男醫生, 我個醫生動作好快, 一d都唔尷尬!

男爵府

聽各姐妹所說, 我都放心D!
以前都係女醫生幫我做檢查,
總覺得佢地手勢麻麻, 動作緩慢, 有時還會弄痛我!
我想男醫生應該手勢熟練得多...
想當初我生囡囡時, 我都叫到死死下,
都唔記得係男抑或女醫生,
只係知道有個女助產士不停為我打氣! 想起真的可笑!

大宅

我都是看男醫生, 幫我接了兩次生,沒有尷尬, 而且每次都有女護士在場. 我也看過女醫生, 覺得她很cool, 感覺仲不好.
:-o

洋房

我都係睇男醫生的,幾好,佢first time同我陰道檢查,怕我驚仲講野分散我的注意,又成日問我痛唔痛,超輕手,真係一的痛都冇。我以前在家計會做過柏氏抹片勁痛,所以我就好怕睇女醫生,我老公話頭,男人係會憐香惜玉d的,我仲記得我老公仲同醫生一齊笑我nervous添,冇野的,take it easy 好了

大宅

我都係找男醫生做柏氏抹片~~

大宅

smallping 寫道:
我生bb的時候係搵男醫生的,所以做柏氏抹片的時候都係佢幫我,一d都唔尷尬呀 而且男會比女細心d架. :mrgreen:

Me too!
我覺得男醫生佢地讀得呢科「婦產科」,有咩未見過,而且佢地既客人全都係女人,所以冇野可尷尬。另外,佢地真係會細心過女醫生好多架!

大宅

我都係男醫生幫我做檢查, 我都覺得男醫生細心同埋溫柔好多, 我陀囝囝有息肉,

男爵府

嘩! 原來咁多姐妹都覺得男醫生溫柔D及手勢馴熟D,
我想都不用顧慮太多了!嘻嘻!
我現在每年檢查一次,
想請問各姐妹會否一年檢查多一次,
你們多數會選擇一個套餐檢查, 抑或只會選擇做柏氏抹片?
唔該! 唔該!

大宅

我男醫生又搵過, 女醫生又搵過, 都係覺得男醫生好好多, 起碼唔會痛, 而女醫生就粗魯, 檢查完都會痛!

首頁

尾頁

跳至