意見反饋
義工
[澳門] MEDELA 奶泵

禁止訪問

國民生產總值:2629

MEDELA 奶泵

侯爵府

國民生產總值:23056

Re: MEDELA 奶泵

xana
剛剛先係澳門媽媽topic問唔知你生左未.... 就見到你留言啦~

medela奶泵係最好用o既奶泵, avent手動個隻都ok~~ pigeon同nuk(紅色個隻)都唔好用....

hope i can help~~

禁止訪問

侯爵府

XANA
但係買兩個pump都好貴下wor..... 一係medela有個雙pump架, 不過唔知澳門有冇...

同埋其實你可以一邊餵bb, 一邊pump, 咁咪唔洗買兩個pump law, 因為始終要埋身餵先會多奶架~~

如果你係諗住一邊餵一邊pump, 咁可能你唔會買電pump, 因為會嘈... 但係要一邊餵一邊用手pump都需要練習架~~

禁止訪問

侯爵府

但係母乳區媽媽都係香港, 點借呀? 其實我都有個avent手pump係度, 如果你唔mind, 都可以借你試下, 但係medela就幫唔到你啦, 我都係係醫院用過炸...

或者你可以睇下醫院有冇得借呀~~

珊瑚宮

國民生產總值:108359

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我用左nuk既電泵..覺得ok喎...都幾好用架..細細個又方便....

不過手泵呢..我覺得乜牌子都唔好用..泵到手軟先得果少少..用電既一開機就有奶泉出..方便好多

侯爵府

唔係呀, avent手pump唔累架, 個design好好, 又pump得多奶, 又唔痛~~

民房

國民生產總值:17

我係用Medela架。Boychichi一出世我用左Pigeon手動大概10日﹐每日都用到想喊。喺香港返黎後去博康租左個喺醫院用0個個Medela(Latina Plus),好好用﹐用到Boychichi 10個月﹐覺得差不多喇﹐跟住﹐收工 :lol: 。

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.