跳至
[澳門] 澳門,

首頁

尾頁

民房

澳門,

我們是香港人, 老公在澳門工作以一段時間, 現有意想明年搬來澳們住, 請問澳門,

侯爵府

Re: 澳門,

wcma
其實澳門冇話邊度好d, 最主要睇你老公你邊頭番工la~~ 方便d ma~~ 如果有車, 個人覺得乙水仔會舒服d~~

民房

Stephenietam
多謝你的意見呀! 我都覺得應該

侯爵府

wcma
租海洋花園就應該唔會平啦.... 同埋個邊唔係好方便, 想落街買少少野或食少少野都要坐車.... 乙水仔的另一邊會方便d wor...

民房

stephenietam
如果買少少野都要坐車, 就真係不太方便, 但海洋花園有泳池, 我同亞仔可以一有時間就去游. 如果唔揀海洋, 可以揀邊到呀?

別墅

wcma

其實你可以揀濠景丫..樓下又有超市&食市....我都係住果頭...買野,搭車都好方便 :-P

民房

elainebb

請問濠景係近邊到, 附近有什麼建築物(e.g. 球場, 餐廳, 舊區, etc.)?

侯爵府

濠景會方便好多, 附近都有shops, supermarket, restaurants....... 同埋濠景都有泳池架~~ 仲好似有tennis court....

民房

我覺得濠景都應該唔平.

別墅

wcma

你自己心目中係咩價錢左右?我頭先行過地產公司有d4-500蚊左右~ :lol:

侯爵府

elainebb,
一間屋一個月租4-500蚊?????? 唔會o瓜?? 係咪4-5000蚊呀?

侯爵府

2020勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

stephenietam 寫道:
濠景會方便好多, 附近都有shops, supermarket, restaurants....... 同埋濠景都有泳池架~~ 仲好似有tennis court....

濠景係有泳池 不過妳見到個泳池之後 我相信妳會有"驚喜"

想要游水 可以行去"嘉模泳池" (不過落水一定要戴泳帽)

濠景又有得BBQ同埋做gym潻

侯爵府

lololala
點解咁講呢?雖然我自己未去過, 但係我有一個親戚係個度住, 日日去游架wor.... ?-(

侯爵府

2020勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

stephenietam

妳有親戚響果度住呀 咁妳有時間要去參觀下啦 個泳池細到 :-( 呀

民房

多謝你

珊瑚宮

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

應該得架..因為我依家住緊2000幾呎都只係6500租之嘛...之前果間1200尺多少少都係租3800咋...
但係近期好似升左d...2000幾呎可能要8-9千或者上萬囉
不過我係澳門果頭住,d租係貴d...如果係氹仔就會平dd

民房

我睇要"允"日到澳門睇

伯爵府

[quote]
wcma 寫道:
我睇要"允"日到澳門睇

侯爵府

妳記得同地產講價

重有 香港租樓係業主同租客各俾半個月佣 但澳門係俾一個月佣既

同埋 澳門係用叫上樓既石油氣佔大多數 只係有好少數係用中央氣 (我知濠景係用中央氣 其他邊度有妳要問地產)

最後 氹仔d屋通常都有露台 一般單位都有成800幾尺或以上

民房

好多謝你d意見, 其實我都暢上網找謹一些地產資料.

首頁

尾頁

跳至