單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

拋夫棄女的女人

oooo

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 拋夫棄女的女人

咁你以後就要俾心機搵錢養大個女!
好彩有你呢個負責任o既爸爸,
如果唔係,囡囡就會被遺棄!
我個補習學生同你囡囡個case好似,
佢媽咪係佢幾個月大就唔要佢,
好彩佢爸爸搵到個好好o既保母,
由佢8個月大,湊到佢依家9歲幾,
雖然佢一直跟保母住,但佢爸爸每日都打幾次電話俾佢,
每星期都會同佢去一次街,為左搵食個爸爸只能做到咁。
不過點都好過佢媽咪,對佢不聞不問(雖然都係香港),
好彩湊佢個保母當佢係親人看待,甚至比親人更親!
破碎家庭最大受害者係小朋友,所以你要振作d,
d 咁o既女人要唔要都罷,俾心機湊大個女,
個女會知道邊個對佢好!

Best regards!!

民房

h

禁止訪問

好媽媽勳章

民房

囡囡20個月大

民房

尼個女人真係....
不過講真, 我覺得好少女人會咁硬心腸! 自此沒再搵你父女嗎?

民房

issacting :
沒有呀,就算個囡發高燒入左院,我係icq留言比佢都冇回應

複式洋房

小業,

Sorry for you but please forget her and keep up your good work. You are one brave father and your daugter will know in the future. Don't do anything stupid, think for the girl. She has already lost her mother, don't you want her to lose her father as well. I think you are one great father and won't do that. Keep it up and all the best.

小業 寫道:
issacting :

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小業 寫道:
issacting :

既然係咁,就以後同個女人劃清界線,大家互不相干!
親生女都可以咁忍心,呢 d女人.....

水晶宮

issacting 寫道:
不過講真, 我覺得好少女人會咁硬心腸!

梗係唔係啦!除左我之前所講我補習學生個case之外,
我二舅父個老婆都係我表哥表姐得兩三歲個陣走佬,
自此之後如同人間蒸發,對兩個仔女不聞不問!

我媽成日同我講,唔係淨係男人有衰人、壞人,
好多女人都好壞,壞起上黎,比壞男人更恐怖!

大宅

熱血勳章

我都係單親媽媽, bb好需要我地, 所以我地更加要努力, 大家加油!!!

呢d女人, 唔要都罷~
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

子爵府

我唔明

複式洋房

壞人衰人就真係唔係分男女的
bb個衰生父
都係比老婆拋夫棄女
不過幾年後
呢個男人就拋妻棄女

希望你跳出悲傷
向前望
我唔希望你會因為一次的傷害而爬唔返起身
你的小朋友好需要你
雖然係一個好重的負擔, 但係呢d係身為父母的責任
我地都係到加油
你都要!!
愛與包容 良性互動 理性分析 多角度思考 感謝偉大的媽媽 媽咪我愛你-3-~袋錶與神兵-.-"~

大宅

小業~
為左囡囡...你要加油呀....!!
哩到好多人會支持你架~~~~

侯爵府

好媽媽勳章

小業
得罪講句,你有乜甘可憐?你只不過對自己的行為作出承擔!可憐的是個BB同你媽咪!!
試想想,養到個仔(你)甘大(23歲前),個仔就每天落Disco,酒吧,跟住就識左個18歲的wet妹,然後重要係極短時間入久大左個肚(佢係外國生左個BB先得2歲,即係生完冇幾個月就又同你有左BB...),跟住重要同個仔出埋禮金,重要代她母准備家莊,同做仔出$出力辨婚事.......
然後個心抱就日日坐响屋企嘆世界,連飯都吾煮,只是左家玩icq,個孫女奶又唔喂,跌落床又唔理......個仔重要話"甘都冇所謂".....
直到有一天,個心抱攞哂甲萬D金器手飾自己走佬了,留下自己個仔同孫......跟住個仔又將個孫比自己湊!!真係養/湊大個仔、重要養/湊大埋個孫(好似前世欠左個仔甘).......

小業,你只會問"這樣的女人(老婆)值得珍惜嗎?",你又有沒有想過真正值得你珍惜的女人是誰??一次又一次幫你、為你出$出力支持你的女人又是誰??(雖然你一次又一次令她失望)

子爵府

[quote]
ac321 寫道:
小業
得罪講句,你有乜甘可憐?你只不過對自己的行為作出承擔!可憐的是個BB同你媽咪!!
試想想,養到個仔(你)甘大(23歲前),個仔就每天落Disco,酒吧,跟住就識左個18歲的wet妹,然後重要係極短時間入久大左個肚(佢係外國生左個BB先得2歲,即係生完冇幾個月就又同你有左BB...),跟住重要同個仔出埋禮金,重要代她母准備家莊,同做仔出$出力辨婚事.......
然後個心抱就日日坐

男爵府

ac321,
講得好!!!!
一隻手是永遠也拍不響的.
從來沒有完美的夫婦, 感情也從來沒有對或錯, 難道大家也沒有付出過嗎? 當初你情我願的結合, 如果只是為了性, 幹嗎不懂避孕嗎?, BB的出現就是要雙方承擔後果.
夫妻只有互相千就禮待相讓尊重才是真正幸福!

小業,
你和這個女人生活了這麼久, 除了偷看她的私隱, 要她煮飯湊女, 怎至孤立她之外, 究竟你愛她什麼? 你有關心過她每日冷暖嗎? 你有可曾問過她心底內想什麼? 要什麼嗎?
你有真的盡了力嗎?

大宅

乜唔緊21歲唔係要父母簽名先可以注冊既咩
[img align=right]http://img2.uploadimages.net/032559ShowLetter.gif[/img]

子爵府

carfield 寫道:
乜唔緊21歲唔係要父母簽名先可以注冊既咩
你都覺得奇怪呢!如果佢話淨係擺酒先…我會相信佢所講…但係佢有d嘩

民房

換轉你地會不會信任自己既老婆或老公?沒錯,未夠21歲係要父母簽名呀,所以米叫佢父母回來lo,佢父母回來幫佢簽名後.過幾日就走,我個囡囡2月6號出世,我地13號結婚,我并不是要你地同情只是問下意見,換轉事情發生自己身上,你地曾講得這麼輕松?

首頁

尾頁

跳至