基督家庭

跳至

首頁

尾頁

大宅

可否為我代禱

我今個 sat 會去做婦科年檢, 我好擔心, 因為我覺得我個胸有 d 唔 tor. 我本身個胸0係好多年前已經發現有水"port"同埋 "chim wai" 瘤, 我呢幾個星期覺得好似多左 d 粒粒係個胸到, 所以提早左去做年檢.

我唔係一個基督徒, 我無洗禮, 但係我0係中學既時候已經決志. 每次我唔開心或者擔心, 我都會同主講, 因為祈禱之後, 我覺得好舒服...

可唔可以幫下我...?

子爵府

Re: 可否為我代禱

唔洗擔心, 為你祈禱, 放心, 冇事既~

大宅

ypt

真係好多謝你呀...

大宅

為你祈禱.........求神賜你平安及信心.........要相信無論結果如何, 神都會與你同在, 祂會幫助你.

看來, 神或許要藉著這次的事情叫你返回祂的身邊.........努力啊...............支持你.

YOBO

大宅

YOBO

感謝你! 我在等一個機會, 去更加親近神...

我有留意在 atv 播放的福音節目, 每每看到他們的經歷, 我會不其然想起自己在5月小產的不愉快事. 我是由那時開始遠離神, 因為在我決定有 bb 之前, 我曾經向神祈禱, 希望得到神的帶領, 給我指引, 可惜我不能保住我的 bb...

我曾經懷疑神是否在我的心裡??? 我的懷疑令我轉向相信其他神的存在, 可是我發覺我不開心, 一點也不平安, 沒有喜樂, 這樣, 只會令我身邊的人更痛苦...
該用戶已被刪除

大宅

Billie&Winnie,

感謝你給我的祝福. 昨日我在收看 atv 的 "恩雨之聲" 時, 不其然的跟我的丈夫說, 我覺得在眾多的信仰中, 只有基督徒是最快樂的...我只是從 tv 也可以感受到...

我最後也沒機會見 dr yu, 皆因他病倒了. 最快可以見他是星期四, 我仍在想是否應該去... 原因是我的月事快到, 我的胸已經開始脹痛, 胸口的 water bubbles and chim wai lau 已經因月事開始脹大, 我擔心 medical check 唔準確... 但是我不去, 我又要等多2-3 weeks 才可以見 dr, 應如何是好???

該用戶已被刪除

大宅

Billie&Winnie

非常感謝你! 如果神願意, 我希望將我的困擾及擔憂, 全交給衪... 我希望衪能住在我的心裡, 保守我, 愛護我, 使我得到平安及勇敢面對將來...

相比昨天, 今天我的胸口的脹痛不比昨天少. 無論如何, 我已決定星期四去見 dr yu, 希望他能解答我心中的疑慮. 願主祝福世上每一個人...

大宅

Billie&Winnie

我覺得神知道我的需要, 知道我希望能在一個無壓力及舒服的情況下去了解衪, 明白衪... 這裡正是一個好地方, 給我更多機會去接觸我們的救主...神!

大宅

我而家準備離開公司去睇醫生 lu... :cry:

大宅

Retail,

你睇完醫生點呀?

希望你能夠經歷神。放鬆自已,給自已一點時間去經歷衪。當衪打開你的心,你就會跟隨衪。縱使有基督徒令你失望,但當你親自經歷過衪的愛,雖然心裡仍然有很多問題,但是無辦法不放開一切,一心追隨衪。願主親自賜福你。
耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

大宅

Jen

thanks!

dr yu 話我個胸無事. 佢亦無叫我做 ultra sound 或 mammogram. 佢話如果無事, 無謂做, 因為始終係 x-ray.

我0係入去除衫等既時候, 我老公話佢睇晒我帶去 d 舊片同 record, 佢叫我唔使擔心. 當佢知道我話無做過任何 operations 去 take out d water bubbles 同埋 chim wai lau. 佢話岩架啦, 因為無事既話做, 好無謂, 最重要係做完可能又會有. 佢既意見同我十年前睇0個個 indian doctor 比既 comment 一樣. 個 indian doctor 好 pro 架, 當其時佢係香港 breast association 既 ceo.

我真係好想多謝每一個關心我既 bk sisters, 你地既祝福, 我全部都感受倒. 神為我安排的, 我也領略到... 衪叫我知道, 衪有垂聽我的禱告, 衪叫我知道, 除了衪, 我身邊有很多關心我的弟兄姊妹, 衪叫我珍惜身邊的人...

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

Kareese

多謝你... 今日姑娘已經 confirm 我, 成個年檢包括 ?? 片都無問題... 叫我無事明年先再去見 dr yu...

我真係放下心頭大可, 因為我 plan 1月想開始做人...

大宅

Retail,

Thanks God you are well. I also plan to start in Feb. Let's work hard together.
耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

大宅

Jen

Hope to hear your good news... :lol:

首頁

尾頁

跳至