論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

家居有安裝眼仔的你, 麻煩幫幫忙!

想問下你地依家裝既機:-
1) 牌子
2) 音質收得如何
3) 效果
4) 裝左幾多枝鏡
5) 價錢

唔該幫下我丫.......

大宅

Re: 家居有安裝眼仔的你, 麻煩幫幫忙!

我都想知....

民房

我都想知,最緊要經濟 。

大宅

1) Panasonic
2) 無聲
3) 都好清, 重可以180" 上下左右咁轉,
最方便係我可以係任何國家, 有得上網既地方就已經可以 睇到屋企既情況.
4) 2 支
5) 約$2700 一個

別墅

1) IPeye or something like it ..
2) no sound
3) also 180"
4) 1 piece
5) $1,300 with wire ~$2,000 wireless

I have been using it for 2 months and never down yet (touch wood ...)

go to Mongkok computer centre 3rd floor to take a look la ... U need a router to connect it too ga but a router can be cheap cheap <$200 or >$1000 ga!

複式洋房

我用緊Pan果只. 幾好架. around hk$1500, 個鏡頭可以180度轉, 我用左3個幾月, 都ok架, 我放左響廳度, 因為個cam都幾大下, 好似包菊花茶個size咁.
1/12 ~ 123lbs5/12 ~ 123.8lbs8/12 ~ 120lbs12/12 ~ 121.4lbs16/12 ~ 118.6lbs5/1/06 ~ 118.4lbs9/1/06 ~ 118lbs

洋房

Gogoma, JC4358, 唔該。

一朵鮮花: 可唔可以比多d資料我呀, 如price, model, brand, performance, etc.??

複式洋房

Hi 1516,
我用緊係panasonic c-10個model架, 大約1500元左右, 係有線架, 如果無線要成2500元左右架, 因為我屋企細, d小朋友平時活動範圍響晒個廳度, 所以我放響個電視機上面 (響廳的正中間) 而個鏡頭就可以用mouse控制180度上下左右郁囉. 不過無聲架. 因為個賓同阿女同房, 而且如果放響間房度, 阿賓可能會告你侵犯佢私隱, 但係廳係公眾地方, 所以我諗應該無問題囉. 你響d電腦商場有得買架, 佢o地仲有好多其他model, 有360度自動旋轉而且有得收音, 去問下la, 如果要便d,幾百元都有架, 不過個鏡頭不可以動, 無聲等等... 去問左先囉, 有唔明再問我啦...
1/12 ~ 123lbs5/12 ~ 123.8lbs8/12 ~ 120lbs12/12 ~ 121.4lbs16/12 ~ 118.6lbs5/1/06 ~ 118.4lbs9/1/06 ~ 118lbs

別墅

My office has firewall, can I install ip cam too?

複式洋房

If your office has a firewall, you can't see through in internet.
I had this problem before. Now I set the account to my aunt so she help me to look my house in internet when I am working.
Or you may ask to your IT dept. to allow you to access the internet address.(It depends on your company allow or not.)

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

我都係用緊Panasonic C-10,有線但無收音的,影像質素唔錯,裝咗一支係廳,鏡頭可以上下左右移動,係Sogo買,$1680。

1516 寫道:
想問下你地依家裝既機:-
1) 牌子
2) 音質收得如何
3) 效果
4) 裝左幾多枝鏡
5) 價錢

唔該幫下我丫.......

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

cowbb,

If you could access the following demo site in your office, then you probably could use that model.

Click: BLC10 demo site

cowbb 寫道:
My office has firewall, can I install ip cam too?

禁止訪問

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

別墅

chan803 寫道:
cowbb,

If you could access the following demo site in your office, then you probably could use that model.

Click: BLC10 demo site

HOW TO TEST??

別墅

一朵鮮花:

你響邊度買架?係咪自己安裝架?易唔易安裝呢?邊度會有呢d 野賣呢?
你有無同你工人講你裝左 cam 呀?

Angelbaby
芹樂園[img align=left]

男爵府

hi 你好呀..... 我屋企都有用 pan 記呢隻無線眼, 但係於公司唔知點解睇唔到影像 (入到 single), 只能於攝影功能 (相機仔位置按一下) 先至可以睇到張相, 但唔可以睇到移動的動作, 只係定鏡......

而家直頭連網頁都入唔到........

複式洋房

Angelbaby,
我響灣仔電腦城買架. 係啊, 自己裝架. 我老公話好易裝喎, 你去d電腦商場, 好多都有得買架, 如果唔係去sogo囉, 之前有個姊妹都響sogo買架, 好似貴100元左右, 我無同個工人講, 不過我諗佢知架, 因為我放左響廳中間電視機上面, 盲都睇到啦, 而且阿女放學後成日都對住個鏡頭俾d野我睇. 真係俾佢笑死啊....

複式洋房

MonMonLam
點解啊, 我覺得幾好用喎, 係唔係你公司裝左d野所以你開唔到啊 ? 因為我有個frd響大行做, 佢o地公司d電腦set左d野, 所以佢又係睇唔到, 激死佢啦...

男爵府

係咪真係無計架??? 有無人識破解呢??? tks.

大宅

hi hi:

有無問下"技術支援"之類呀?

I am using Level One.

bbsweet
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

首頁

尾頁

跳至