自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血金章

回覆:聽日一家三口上大陸玩,點知剛發現阿仔張回鄉卡過左期啊!

我07年既經驗,坐直通火車去癀州轉飛機去海南島。
去到廣州過關,老闆才發現七歲兒子回鄉証過期,進退兩難。
但要有相,才能做到通行証,職員教我出外面車站廣場,有些幫人拍照的小販,他們有隨身的打印機,做到証件相,我九秒九去找,之後職員還帶影相佬入禁區,替小朋友拍照。影相都係約三十元。
之後等左一小時,再付二十元的手續費,就過左關了。真是一額汗。
但又好攪笑。

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我小朋友試過, 唔係羅湖, 係去珠海, 但要預多D時間, 尤其你已買定車票! 否則趕唔到班車! 又要煩再買!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

早幾年新聞有報過,講大節期間可以做,大人唔得,小朋友反而可以做.

大宅

好媽媽勳章

回覆:聽日一家三口上大陸玩,點知剛發現阿仔張回鄉卡過左期啊!

各位jm , 今朝一大早打左去問羅湖中旅,真係可以辦理一次性架,盛惠$560 , 依家我地一家三口正在出發途中,雖然會比原先計劃浪費左好多時間,但總算解決到,真係好開心我就擔憂左成晚無瞓,隻c6乜都無理仲瞓到成隻死豬咁就算到依家已知有辦法,佢塊面口仲係拿住拿住咁:;pppp:真係想剩係帶個仔去,留佢一個係香港今次有驚無險,好感激大家徹夜幫我呀祝你地:聖誕快樂、事事順利

powerlady  enjoy your holiday  發表於 11-12-26 15:24
sillything    發表於 11-12-25 23:50
esshowroom    發表於 11-12-25 20:39
linglingcandy    發表於 11-12-25 19:12
Chanv    發表於 11-12-25 18:39
juicy媽    發表於 11-12-25 16:59
我愛小新    發表於 11-12-25 12:48
DAISYLINYING    發表於 11-12-25 11:31
dongmin    發表於 11-12-25 11:14
fatdenden    發表於 11-12-25 10:05
joannelai930    發表於 11-12-25 09:54

雖然我們不能左右天氣 , 但是可以改變自己的心情 !

侯爵府

回覆 tszkiuma 的帖子

玩得開心d
唔好點評我

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:各位jm+,+今朝一大早打左去問羅湖中旅,真

原帖由 tszkiuma 於 11-12-25 發表
各位jm , 今朝一大早打左去問羅湖中旅,真係可以辦理一次性架,盛惠$560 , 依家我地一家三口正在出發途中 ...

玩開心 d , merry Xmas !!!

珍珠宮

各位jm , 今朝一大早打左去問羅湖中旅,真係可以辦理一次性架,盛惠$560 , 依家我地一家三口正在出發途中 ...

侯爵府

陪月勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

玩開心 d

男爵府

玩開心D:excited

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

玩得開心 d 啦!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:tszkiuma 的帖子

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:sarah_chow 的帖子

係咪去羅湖搞得架喇?

大宅

mouth:
真係看到一額汗,
鄧你們開心呀,
玩得開心的啦,
唔開心嘢掉開...

子爵府

我由頭追到落尾呀,好彩你最後都解決到,真系鄧你開心,聖誕快樂呀!

我愛小新  x2  發表於 11-12-25 12:49

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

玩得開心d

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都睇到一額汗!mouth:知你最後冇事都事就好了!祝你旅途愉快!

男爵府

Happy Happy!!!

男爵府

好野!Happy Ending 玩得開心D

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

回覆:tszkiuma 的帖子

一天都光曬

首頁

尾頁

跳至