產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題!

大宅

請問剪佐會陰的傷口要幾多日先唔痛?

我兩三個星期先完全好番。之前都係陰陰痛。最痛係係醫院果幾日,廁所都去唔到。

[url=http://www.friso.com.hk/index.jsp][img]http://friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=MIKE&mn=AMY&y=2011&m=11&d=7&bg=bg3&mk=pragnancy2.png[/img][/url]

大宅

回覆:amykurama 的帖子

乜要噤耐嫁?會唔會痛到落唔到街?因為我囝囝要留院,日日坐車返去睇佢,係痛到等車都支持唔住!

大宅

差不多一個月

大宅

回覆:請問剪佐會陰的傷口要幾多日先唔痛?

我個B係夾出來,所以傷口重大d,大約痛在5日度,我一去完vv就用滴露沖下個傷口,真係好快好多

大宅

回覆:cl919 的帖子

噤用滴露沖個傷口,駛唔駛用水開浠啊?定直接沖啊?會唔會好痛啊?

別墅

回覆:Jesamine 的帖子

其實我生完聯線後傷口都唔痛!頭兩三日有小小唔舒服咋!只係怕爆傷口姐!慢慢行就ok!如果用滴露一定要用水開浠架!佢個樽上有教!唔可以直接用架!我果時醫生介紹我用"灰猛氧"早晚開水浸傷口!其餘時間我用清水沖洗咋!^_^ 正式埋晒傷囗要約一個月時間!

別墅

畀面勳章

最痛係頭嗰几日,之後我記得一個星期左右已經唔痛

別墅

拆線會痛嗎??

是否有可溶線選擇,唔使返醫院拆線.!?
任性媽媽與固執仔仔

大宅

畀面勳章

回覆:EVAGOGO 的帖子

我不用拆線

可溶線選擇,唔使返醫院拆線

EVAGOGO  私家 定 公家?  發表於 11-12-26 19:43

大宅

畀面勳章

我7日左右

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆 lyc28 的帖子

我都是一個星期左右完全唔覺得痛咯~

大宅

去完vivi沖水後, 用風筒吹乾啲會好啲~

sheryl.lam  咁型,用風筒吹下面啊??  發表於 11-12-27 20:42

大宅

我唔覚得好痛喔,至少我一粒止痛藥都冇食過。

新手妈咪.!多多指教!!!

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆 EVAGOGO 的帖子

我覺得拆綫只係有少少痛,我第一胎用硬綫,所以好唔舒服,行路、坐下都覺得痛,但到第五日姑娘上門拆綫後就唔痛了,仲非常舒服輕鬆曬!相反生第二胎用軟綫不用拆,但就辛苦得多,傷口要二個多月先好番,而且成日覺得有條綫吊住吊住咁,兼且做產後檢查時,比醫生檢查完爆咗要重身返醫院再縫過!真係諗起都怕怕!

大宅

回覆:babysuki319 的帖子

但係我已經痛足7日,而且發覺個傷口仲有血水出,每次vivi完都痛,要即用水沖,噤係咪有問題呢?

珊瑚宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 開心吸收勳章

我兩次都唔痛.

不過第一次時, 傷口發炎要拆線, 唔知關唔關用左開稀滴露同埋d 女性護理液紙巾時... 拆線果陣痛到爆炸.

如果你覺得有懷疑, 搵醫生check 下傷口好d呀.

大宅

2020勳章 2019新春慶豚圓

傷口滲血快d睇e生啦!我之前都一樣,好彩只係表皮爆裂,線冇爆口,但都要三個星期先好番!我每次去完vivi都會用沙威隆加暖熟水清洗,之後用m巾索乾傷口(我買左包cheap m巾專係每次用來索水),有時仲會用燈照下傷口,總之要保持乾爽,傷口先至好得快!去大大不可太用力呀!我好明白妳嘅痛苦,努力呀!

大宅

表皮層個傷口10-12日好番, 但肌肉層約16-18日至唔再痛

首頁

尾頁

跳至