婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

無端端流啡紅分泌

我m完乾淨晒, 但day9 開始又流d啡紅分泌, 持續3幾日, 你地有無試過? 但又唔係排卵日

別墅

Re: 無端端流啡紅分泌

我有試過呀,去左看醫生,照ultrasound又一切正常, 醫生話係荷爾蒙的問題,食左幾日藥就無事啦

大宅

我都曾經試過又係食左藥無事, 但今次又係咁, 我有d擔心究竟係咩荷爾蒙的問題, 係咪嚴重呢?

別墅

我又係食左藥無事, 跟住下個月又係咁,仲要唔係兩三日,我當時都好擔心,問醫生會唔會又其他問題,她就話我的情況機會不大,而且已經照過ultrasound,又做過blood test,全部都正常,所以係話荷爾蒙的問題,係好小事,如果食左藥止到血就唔太擔心.
你會唔會太大壓力呀?醫生話我太大壓力,所以就會咁ga la...
不如你去醫生到check 下啦,好過自己擔心,又可以知道發生mud 事...

大宅

Big-Cat
thanks 我今次都唔係第1次而且成個禮拜la, 但今日就開始無乜, 我可能呢排真係多野煩, 同埋唔知關唔關做多左運動事呢

別墅

honeybbb,
我上次又係突然間做多左運動呀,又會咁'橋'的...
其實開始做運動之前的兩三個月我都係有兩三日會流啡紅,不過之後就明顯多左,所以我覺得又未必關做運動事,不過而家身體可能適應左,又食左藥,今次就冇事啦,仲要肚痛的情況都改善了,所以我都會keep住做運動 :wink:

首頁

尾頁

跳至