夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

樓上18 和20既說話最啱聽,年紀輕輕唔識乜野愛情,
男孩以玩耍的心情拍拖,上床有左叫莫奈何。
如果他不認帳時,女的更加麻煩。目前情況只能見歩行歩。
等bb出世後再算,可能99看在孫子份上,妳變為貴氣也不定。
最重要討好99日後你我的親情,因為已是男家一份子有了粒孫巳是為男家開枝散葉了,老公雙親一定髙興的。
你只要開始立品做個好媳婦,他們無理唔尊重你只要維持家庭和諧就是一起的幸福,再沒有人睇小你們了!

你要身體好、記得時時要飲水、不一定等到等到口渴嘅!

男爵府

畀面勳章

現在咪糊思亂想了,最重要等待bb生了後再算。
比多D心機照顧好個baby,咁就無人唔高興。
本著天生天飬,你愛惜個家,一定可以遠離困難。
幸福係要慢慢積纍下來的,屆時有人會喜歡你們。

咪唔開心,唔好諗咁多啦,我們會支持你咖!

你要身體好、記得時時要飲水、不一定等到等到口渴嘅!

大宅

其實一開始你地選擇1齊落去..個原因?
對我黎講8年算好長..講真唔係好多對拍拖都捱到!
你諗清楚..其實樓主講到C6都係20出頭..我覺得對佢黎講..
佢好大壓力架其實..我覺得有時係要體諒1下

試下平心靜氣同佢傾下..了解對方既諗法..
只要對件事係好既..

複式洋房

~我同你D 情況有D相似~我同C6唔系識好耐~有咗結婚。。大肚時佢有出去飲酒。我好惱。!但我肚7個月大後,禁止佢再出街!到我生完後。就唔同曬啦。。佢感覺到做老公。爸爸的責任!當初有咗時,首先要考慮佢個為人有無上進心?勤力?顧家?最緊要肯唔肯比錢你洗!雖然結婚後兩年我地都成日吵~~但依家好好多。。大家適應咗。。
我同我老公都系21歲結婚生BB。。大家都細,但要學習做個好媽媽爸爸!睇完你既情況。。原來我老公都算好。。起碼我大肚時發燒,佢都即刻陪我去睇急症~~間中陪我去產檢~最緊要比曬錢我揸手!

你老公好明顯未玩夠。唔成熟。唔顧家。你唔好噤傷心住。堅強D!!BB要出世啦!!你唔好再軟弱啦。你自己都保護唔到自己。BB點算!真系唔得,。帶埋BB返娘家住。始終都系媽媽好!!加油!!

~~感情需要雙方面的~~

複式洋房

回覆 moonlaicheung 的帖子

唔好比人領養啊~~自己個BB~好可憐架!!你生完就唔捨得啦!!幾辛苦都要同自己一齊~唔系你將來後悔!!!
~~感情需要雙方面的~~

子爵府

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我成日都覺得, 點解唔好好保護自己? 到頭黎發生事, 自己受哂

珍珠宮

長痛不如短痛, 你老公根本未READY做人老公同爸爸, 如果你想得到幸福, 你必須忍耐直至佢"心理"成長為止, 呢段時間好磨人.

Love and Kindness are never wasted.

大宅

點解我會選擇結婚(我死心)

你又吾好介意99無比禮金你女家,呢到好多兩公婆擺酒禮金都係自己錢。

吾錯都錯左,咁你就續繼錯落去啦,做個好媽媽好老婆好新抱

禁止訪問

男爵府

只想講句 , 祝妳好運

瑪瑙宮

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+OneTwoThree+於+12-01-01+發

原帖由 cathy29 於 12-01-01 發表
未必嘅!我都係咁!但我好貴架
x2

好可惜,一直以為好深既緣分,原來好淺-節錄<野豬.黃子華> »

男爵府

引用:因為唔想bb無爸爸,所以我選擇左結婚 +

原帖由 moonlaicheung 於 12-01-01 發表
因為唔想bb無爸爸,所以我選擇左結婚
如果我系你,我會選擇唔簽紙
我記得我當初有大囡個時,我都系系媽度過所有日子,我亦冇同我老公簽紙,當時同佢關係系非常差,成日都嘈架!!~
自己既然選擇得生小朋友出嚟,就有責任養佢教佢....

首頁

尾頁

跳至