單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

為左細路而勉強一同生活對嗎??

如果2公婆無法可以開開心心一齊生活,其實分手會唔會比拖拖拉拉、面左左一齊更好呢?

又有冇起分手後,舊老公對老婆、對d細路比以前更加關心既例子呢?

子爵府

Re: 為左細路而勉強一同生活對嗎??

1.如果雙方都試過真係再冇辦法又或者問題真係解決唔到…分開未嘗不是個好方法…
2.要視乎個ex性格係

民房

個friend個ex識左第二個女人,但見佢平時對d細路都頗關心......... :-| :-| :-|

大宅

如果2個人真係相處唔到又點解要為左細路仔而勉強生活呢..
可能分開左對個細路仲好...
哩個問題我一直都解唔開呀...我都想快快同個c6分開....
我覺得如果唔快快分開..真係對個細路仔既成長唔好啦..
佢大左會識諗多左野..會問點解爸媽係埋一齊住但會無野好講...大家都無溝通...我都好驚...但係我自己太多野令到我仲未能夠分開(都唔算係我既問題係c6個問題先岩)...真係好想佢快d走呀...唔好阻住我同囡囡既生活呀....
你話有無分開左對d細路比以前更加關心既例子..係有既...
我朋友就係咁啦..佢地離左婚係因為個c6搞搞震...因為婚都離左..女既仲點會再嬲死個c6咁多野呀...咁佢要來睇細路...咪比佢睇囉..始終都係佢d仔女嘛...佢要對仔女好..係應該架...大人既事始終都係大人既事嘛...分開又唔係大家都想出現既問題...

別墅

我估我都算係其中一個。
我同c6未離婚前時常嘈的,呀仔都好唔開心。
但離婚後我們做回朋友,又冇嘈啦,始終關係冇咁親,相見的時間又小了,反而相處都好d。
呀仔都有問點解要離婚,我都話因為我們時常嘈,所以離婚,他見我地小了嘈,都開心d。
每次個死個c6見到個仔都好開心,好錫個仔。

首頁

尾頁

跳至