意見反饋
義工

單親天地 今日: 2|主題: 17205

人與人(唸到喇)

子爵府

國民生產總值:10073

人與人(唸到喇)

究竟e家重有冇"白頭到老""永結同心" 究竟當初為左乜野而結婚?世界太進步…反而令到人與人之間關係…變得更接近抑或更疏遠?為何以往夫婦之間可以相互包容而現在變得小事難容?為何互相隱瞞而不能坦誠相對?為何以往可以一心一意而現在變得三心兩意?為何……?是外界太多誘惑還是心智仍未成熟?友情>愛情>感情>親情有幾多人能接受轉化平穩過渡?中間所加入的外來因素…平淡、第三者、金錢、子女問題又有幾人能成熟處理?唉…祝願各位"白頭到老""永結同心"
ps如各位暫時未有另一半(如我)…祝願各位遇上成熟

禁止訪問

國民生產總值:4068

好媽媽勳章

Re: 無題(唸唔到)

別墅

國民生產總值:679

:-( :lol:

祝各位遇上成熟穩重又錫我地心肝寶貝的另一半!

珍珠宮

國民生產總值:41767

好媽媽勳章

所以我都好明白,人心難測!~離過一次婚,我再也唔會結婚!~個男人係對你好就一世都好,唔洗一定要結婚,佢要變,就算結左婚又點,一樣會變........世界也不段在變!~

男爵府

國民生產總值:6129

做嘜突然間咁感性ㄚ?

雖然我看不見你們, 但每次到這裏, 我也實實在在的感到你們的溫暖和熱心, 找到知音人有共鳴, 再能找到力量面對每天的挑戰, 多謝你們! :-P

如果真的可以時光倒流, 上天再給我重演一次,
或者我會處理得更加好.

禁止訪問

國民生產總值:4068

好媽媽勳章

子爵府

呢排

男爵府

國民生產總值:6129

每晚放工後, 在地鐵內見人一雙一對回家去, 心內都不知幾道忌和羡慕, 自己卻倍感孤寂, 百般滋味在心頭.

但一回到家, 就開始做不完的家務, 督促豬頭做功課溫書, 執拾每日打完仗的戰場......男人!? .....No way......
一個唔覺意仲要照顧多個, 甚至養埋佢........
Oh! No! 我真係死比你睇囉.........!!!!

我都係選擇自由自在!!!!!
有你地同我隻豬頭倍我咪夠囉........!!

大宅

國民生產總值:1626

有你地同我隻豬頭倍我咪夠囉........!!

子爵府

有時當我望住囡囡…我會唸…如果有得返轉頭我重會唔會生佢 直到e家佢兩歲喇…我都係俾唔到一個答案自己 :-( 唔係我自私…但係我又真係好掛住以往自由自在

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.