意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 16|主題: 77876

請教孖B餵奶時間
該用戶已被刪除

請教孖B餵奶時間

男爵府

國民生產總值:5754

Re: 請教孖B餵奶時間

[quote]
Twins-A&W 寫道:
現在我仍放產假,所以和老公或工人可以同一時間餵兩個BB,不過日後返番工,只有一個工人對住,輪流飲奶換片,我想請教有孖B或年齡相若BB的媽媽,如何協調2個BB的餵奶時間呢?係咪未返工前train

複式洋房

國民生產總值:125

你對孖b係怎樣組合,因為我對孖B係龍鳳胎,囡囡比較食得慢,而囝囝比較快,平時有工人,就可以一人一個,但工人都會放假,我自己一個時就會先喂囝囝,然後再喂囡囡,但我做法會用本部寫下佢地幾點鐘食,食咗幾多,佢地一路長大,你都可以記下佢地食過什麼,(baby food ) 米糊份量,維他命等等...因為你會好容易忙記,加上你全靠工人,佢地可信程度有限,初生bb會比較快肚餓,如果你喂母乳,可以兩邊一齊喂,係醫院姑娘教,只要你放好佢地就無問題.如果你要返工,你初初比其中一個吃多一安或半安,自然下一餐便可以一先一後, :-P :-P

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

複式洋房

hi Twins-A&W
其實人多唔係一定好辦事呀,我初初都請兩個工人,最後就係抄咁一個,因為大家一齊懶,小朋友整親,就互相推辭,
:-(

大宅

國民生產總值:2166

carmanfung &Twins-A&W,

你地都係有孖b架,點解你地唔去TWINSMAMA CLUB的TOPIC一齊傾呀??多D人一齊分享。

TWINS MAMA CLUB

男爵府

國民生產總值:7862

carmanfung 寫道:
hi Twins-A&W
其實人多唔係一定好辦事呀,我初初都請兩個工人,最後就係抄咁一個,因為大家一齊懶,小朋友整親,就互相推辭,
:-(

身同感受, 兩個工人未必係好事.

複式洋房

我直情覺得貼錢買難受,佢地簡直同黃虫無任何分別,兩日可以食曬我一合大裝花麥牛油,幾可怕,又成日互相推卸責任,一係全屋工作無人做,一係50呎廚房地板兩個人抹,衰咗就大家話唔知囉.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.