論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

如果想聯絡外傭僱主協會之類的組織

請問有什麼途徑?

子爵府

醒目開學勳章

Re: 如果想聯絡外傭僱主協會之類的組織

那麼你要預備$200才會有人啋你

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

係呀!

我都試過打電話比個位羅先生...入會費$200

洋房

有乜好?

大宅

個位羅先生話入會費每年200元,但要一次過交2年,即400元,我睬佢都short.。幫到手俾會費係應該0既,但都唔使一次過俾咁多卦,而且我發現佢同個個講都不同0既,有點係1年俾,有點係2年一次過俾。

別墅

SORRY, 我覺得呢個會係無用的, 有邊個屋企個工人有問題佢地幫到, 如果有希望大家講出黎, 但我係電視見到佢地D答案, 同打去問1823 D人差唔多, 你話佢個會有咩用呢, 我真係唸唔到?

zipzip 寫道:
個位羅先生話入會費每年200元,但要一次過交2年,即400元,我睬佢都short.。幫到手俾會費係應該0既,但都唔使一次過俾咁多卦,而且我發現佢同個個講都不同0既,有點係1年俾,有點係2年一次過俾。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢個會咁多年都係寂寂無名, 咁耐以嚟發生過咁多次外傭同僱主o既糾紛, 不斷o既嚴重虐兒事件, 政府訂立o既不公平外傭政策, 有邊一件事佢個會有幫得上忙. 如果有請報下料, 我都想知佢哩個會除咗上下電視講啲講咗等如冇講o既說話之外, 實質o既事做過幾多?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

winnie_sh 寫道:

MAYBE 要有$400,仲要聽佢講19年o黎既戰績...[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/01/06/152607.gif[/img]

子爵府

醒目開學勳章

winnie_sh 寫道:

MAYBE 要有$400,仲要聽佢講19年o黎既戰績...[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/01/06/152607.gif[/img][/quote]
仲有仲有,你一定要識英文,佢問我哋識唔識?我即話唔識,佢跟住同我講咗45mins 'fai wah'....wakakakakakaka
[img align=right]file:///E:/公仔logo/36_11_6%5B1%5D.gif[/img]

大宅

這個羅mud水正是一副官腔格, 以為自己好勁, 當我們d媽咪白痴兼無知, 重講明如果唔識英文就好難明佢講野, 仲有, 佢好有形象嫁, 咩形象? 高級型, 上等型 law, 要常常同d高官食飯吹水先會做到野wor. 比會費佢用來做咩, 請佢飲咖啡law

大宅

公開電話得無 ?

我都想請教下佢,又想 佢 :mrgreen:
Msma

子爵府

醒目開學勳章

doristsang 寫道:
這個羅mud水正是一副官腔格, 以為自己好勁, 當我們d媽咪白痴兼無知, 重講明如果唔識英文就好難明佢講野, 仲有, 佢好有形象嫁, 咩形象? 高級型, 上等型 law, 要常常同d高官食飯吹水先會做到野wor. 比會費佢用來做咩, 請佢飲咖啡law

佢同我講形象,唔會遊行静坐or記者招待會,浪費咗 1 hr聽'fai wah'.話唔入會就幫唔倒祖穎媽咪,我哋咪自己搞囉,我唔信無佢唔得...[img align=right]file:///E:/公仔logo/36_11_2%5B1%5D.gif[/img]

大宅

香港家庭傭工僱主協會

Msma 寫道:
公開電話得無 ?

我都想請教下佢,又想 佢 :mrgreen:

大宅

羅生係嗎 ?好等我聽下佢點講你地壞話先 !  :mrgreen:
Msma

大宅

我們說的是事實, 不是故意中傷, 你可試下 約佢出來傾下...

水晶宮

如果想聯絡外傭僱主協會之類的組織

好等我聽下佢點講你地壞話先

Hi Msma,

Are you kidding(I hope so)?

Frankly speaking, if this Mr.Law could help a bit, I think FA8866, Winnie_sh and Doristsang no need to put much efford for the others. It seems not fair to them because I know what they did it for 6/11.
As a working mom, we just want our babies safety who take care by the maid, nobody willing the baby hurt by maid, right?

Sorry for my jump-in but it would be what i could say!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

民房

呢個協會同Mr. Law 不知所謂, 應摺埋把口, 無謂在此呃人. Maggie Yu 是否Mr. Law 本人或其家屬, 負責推廣.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

chansf 寫道:
呢個協會同Mr. Law 不知所謂, 應摺埋把口, 無謂在此呃人. Maggie Yu 是否Mr. Law 本人或其家屬, 負責推廣.

HELLO,唔好咁激動啦,在這事上我們學會了要自己爭取.所以依家我都笑得咁開心咯.

大宅

Maggie Yu是邊個都好,總之我們說的都是事實,如果有人想在這裡想套一些資料出來,你都已經做到了,總之我們在這裡所說的,亦只是個人意見,不見得你要一定信,你亦大可約這個羅生出來見下面,他亦一定會樂意見你,大概會約你去中環飲咖啡,不過,記住,千祺不可以遲到,佢會打電話來罵你的。

重有,不可拿紙和筆出來做記錄,佢會騰晒雞的。

FA8866 寫道:
[quote]
chansf 寫道:

HELLO,唔好咁激動啦,在這事上我們學會了要自己爭取.所以依家我都笑得咁開心咯. [/quote]

大宅

誤會啦,個MR。LAW老實真係不知所為,連個件前主席 肥婆容馬X兒 都係我心中係 ->垃圾一件,沽名釣籲,
講多過做! 垃圾人辦也 !  :mrgreen:
Msma

首頁

尾頁

跳至