婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

急請幫忙-"終止懷孕"有何地方要注意,身體點調理???

請幫忙-如"終止懷孕"有何地方要注意,身體點調理

是否好傷身???
有無禁忌???
有乜一定要注意,做完是否不可洗澡等???
身體點調理???

有無wedsite可有更多調理方法???

民房

Re: 急請幫忙-"終止懷孕"有何地方要注意,身體點調理???

anyone can help???
:-( :-( :-(

別墅

Re: 急請幫忙-"終止懷孕"有何地方要注意,身體點調理???

我諗要好似小產 & 生完bb咁調理

民房

我剛剛做了刮宮手術,手術後唔好食有關藥材湯水,可以洗澡不過唔好凍親,不過吃生冷嘢。

洋房

我想知可以吃什麼來調理身體?因有D人話好似生完BB那麼樣子.

複式洋房

嘉利
你在那裡做手術,幾錢。 :cry:

民房

我在法國醫院,9千幾,不過公司包。

大宅

小心 

但因h5n1我唔敢叫你燉雞, 

你試下食南棗煲豬展湯, 送就食梅菜蒸豬肉啦, 去淤血的. 

其實如你有相熟的藥材店, 不仿一問的!

希望你快好返 !
Msma

男爵府

畀面勳章

之前我媽咪有煮雞酒我飲,食彊炒飯,梅菜蒸豬肉等等..........
淤血未清之前唔好"保"住,清左之後就可燉d藥材...好似當歸,蔘"蓉"咁.
記得唔好用普通水黎沖涼,要煲彊水,放涼小小之後就用黎沖涼.唔好加水!!有須要就煲多幾煲.
希望幫到你啦
如再有問題就pm我啦

民房

想問我做了手術兩個weeks,d 淤血之前一個星期完了,但昨天突然又來番,請問有沒有問題和可以食d什麼?

男爵府

畀面勳章

你最好去你個醫生到check一下,問佢既意見,我上次唔係咁樣!

首頁

尾頁

跳至