懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 在家待產的準媽媽得閒入黎傾

yuna888,

嘩放後12啊!真係好啦!!我都想後面放長D,但又要留番D假同BB睇E生。好開心可以同咁多38週媽媽一切傾計。你打算係邊到生啊?順產or開刀?

男爵府

14/11 is my due date, still no sign of delivery, so i am getting a bit nervous and can just wait!!

but i think it is important to keep cool!

大宅

畀面勳章

yuna888 and SaSabb,
妳們就好啦!可以放咁長假,真羨慕!

妳們有沒有試過子宮收縮?其實,感覺是怎樣?
妳們有沒有發覺有了bb後記性差了?我有呀,好似失憶咁!
妳們有沒有什麼減肥妙法?
happyalice,
難得今天我老公放假,出去商場走了個圈,發覺好耐沒有買東西給自己,見到換了季,但又不能買,有錢都留番比bb啦!

複式洋房

我而家37週半, E2日開始放產假了,好開心o向度見到咁多待產媽媽一齊傾計,如果唔係,呢段待產期一定悶到傻!!

HI HI :-D

大宅

SaSabb,

我後12果d係包括8weeks產假,2weeks大假+鐘假,2weeks冇薪假冇糧出ga!我都好開心可以同咁多38週媽媽一切傾計。我打算喺瑪麗生,其實我好想開刀,因為好怕痛.但奶奶又要我順產,話生到點解要違反自然喎..
你呢???
evayanyan ,
我又冇セ留意到子宮收縮喎!反而個b踢我感覺強烈好多!尤其我聽緊快歌果陣
我記性都差咗好多,初期有bb仲嚴重到我右手明明揸住手提電話,我仲周圍揾自己部電話揾咗好耐,仲白痴到用home tel打去自己手提....
我已訂好一連串減肥大計,坐完月報名做gym同揾減肥醫生...話哂做美容,肥到隻豬咁點得ga...

大宅

bbjan,唔好緊張,bb出世可能同預產期有少少偏差嘅!!
可能聽日bb就同你見面呢!
努力加油ar!生咗阿b記得上黎同我地share下d感受ar!
祝你順順利利母子平安

複式洋房

evayanyan,
最近幾天我有明顯的子宮收縮。成個肚突然硬曬!維持十幾廿秒,一日有幾次。E生話正常,子宮在practice。小B都仍然踢得好勁!我有畤懷疑小B常試下我痛唔痛,經常要硬食佢幾腳。

至於記性真係差

複式洋房

yuna888,
我想順產。應該係法國生,因我想跟番我個私家E生,佢好好人,之前我入院佢仲緊張過我。都有想個係QE生

別墅

返多4日半就放產假啦...你地放產假有d乜野做呢?

大宅

basilmama ,,
係呢,,你係邊道生呀???

子爵府

仲有12日就到預產期喇, 好似台慶倒數咁呀, 心情好緊張又興奮, 就快可以見到自己既BB喇, 唔知見到BB出世果一刻我會唔會忍唔住喊呢, 我係一個好鬼眼淺既人黎架, :-( :-( 真係醜死怪呀 :mrgreen: :mrgreen:

大宅

happyalice唔好咁緊張la!我都倒數仲有7日到預產期,e生話我會早1week但今日都毫無動靜
我相信幾堅強嘅媽咪到生果刻都會感動到流眼淚嘅!我預左果日自己會喊到豬頭咁

子爵府

yuna888 寫道:
happyalice唔好咁緊張la!我都倒數仲有7日到預產期,e生話我會早1week但今日都毫無動靜
我相信幾堅強嘅媽咪到生果刻都會感動到流眼淚嘅!我預左果日自己會喊到豬頭咁

yuna888,
係呀, 醫生話你個bb會早一個星期出世, 你就好啦, 可能今晚又或者聽日就生得呢, 我唔想喊到豬頭炳咁呀, 因為d同事講左我一生完果日就黎探我架, 眼腫腫好醜樣架, 你生左記得第一時間上黎報喜喎

大宅

sasabb,早幾日有冇睇新聞話e生研究過生完bb嘅媽咪會聰明d ga???
可能我地最多失憶同遲純埋呢排,生完bb会叻返呢?
其實去到美容院,大多都用m6機,纖脂太空倉....依家好多都好快見到成效,不過好坦白講,做機really要keep住!!!
做再配合飲食,做運動,焗Sauna好易瘦返啫!
不過我打算試我朋友做過嘅打針減肥法(喺Korea興咗幾耐),
佢有個相熟註冊e生做,我見佢瘦得好快,好處就係可局部减...
佢話打完支針個人好似做咗10個hours exercise咁,係幫助燒脂同溶解真皮層嘅脂肪,最緊要佢d肉firm返同橙皮脂肪都淡左 搞到我心思思

大宅

happyalice ,我都係咁同bb講你快d出來見媽咪啦!今日生就好囉
我都預左自己生完果日好醜樣,話哂生果陣用咁多力,唔眼腫個樣都殘哂謝哂la...所以我唔敢叫同事探我,最多叫好熟好熟嘅探!不過個個生完bb都唔靚女ga la!!!如果感動唔好忍住唔喊,谷住谷住好辛苦ma!我生左一定第一時間上黎報喜喎
你喺邊度生ar???

子爵府

yuna888,

我去QE生呀, 你呢 ?

大宅

happyalice ,我喺瑪麗
日日喺屋企等生真係好無聊
好在呢度有咁多準媽咪同我傾計,唔係自閉都似

子爵府

happyzoehk,

我响瑪麗

別墅

我返埋聽日半日就開始放產假啦!真係要好好珍惜這段時間

子爵府

我返埋今日咋, 聽日開始放產假喇, 真係好鬼開心呀, 希望bb係下個星期出世就好喇

首頁

尾頁

跳至