親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Re: 十二月會去東京, 想請教

CMMANDY 寫道:
唔得架, 如果有位,book 左 around 10 mins 就有車架喇 :mrgreen:
咩10mins就有車? :mrgreen: ?-( ?-(

大宅

kikimon,
多謝你, 好勁呀,學左少少都識得睇日文website.

大宅

去輕井澤車費幾貴,如果即日來回很浪費.我不建議去.

大宅

橫濱的八景島 http://www.seaparadise.co.jp

橫濱 -> Yen210,17mins[JR 京濱東北.棖岸線各停] -> 新杉田
-> yen300,17mins[橫濱新都市金澤Seaside line] -> 八景島

橫濱新都市金澤Seaside line 一日卷 yen650,係 conter 買.

去到 八景島站,可以等車(pay)過橋,或者行去都得.
而八景島入面的水族館,係日本最大的.

04 年的遊記 5 Oct 橫濱水鴨 (day 4)

鐵路情報,可以睇 http://transit.msn.co.jp or http://transit.yahoo.co.jp

新宿 -> 輕井澤 單程要 yen5500,東 JR pass 可以去輕井澤,5天Yen20,000.http://www.jreast.co.jp/sc/eastpass/index.html

如果真係去 輕井澤,買 JR East pass 都幾好,可以用埋 Narita Express,去橫濱也可搭 新幹線.

公爵府

好媽媽勳章

可以用依個website 翻譯, 好有用呀 !
http://honyaku.yahoo.co.jp/

大宅

Honeybee-0211,

公爵府

牛年勳章

Honeybee-0211 寫道:
[quote]
CMMANDY 寫道:
唔得架, 如果有位,book 左 around 10 mins 就有車架喇 :mrgreen:
咩10mins就有車? :mrgreen: ?-( ?-( [/quote]

我意思是在機場, 買LIMOUSINE TICKET, 有位的話, 10 分鐘就可以上車 :wink: :wink:

大宅

你地甘詳細答真係令我(好感動)<<用普通話讀出>>多謝哂.

bybyma,
我想問係唔係推住bb車就可以行快關? 甘爸爸可唔可以跟住一齊行快關? 另外narita express係唔係可以係香港reserve seats? (even未比$) 另外新宿三丁目同century southern tower唔知近唔近, 如果帶住細路係唔係搭車好d? 唔好意思好多野問.

大宅

phoebepanpan,
多謝你!

公爵府

牛年勳章

Honeybee-0211

我當時推住bb車, 成個家庭連朋友都一齊過快關

大宅

rossikwan,
嘩好詳細呀! 等我慢慢mui下先.
我想問一個問題呀... jr east pass 我都有上website睇但就係唔知可唔可以用黎搭narita express. 原來係可以架? 因為我好似去hokkaido時個jr pass唔可以用黎搭airport express. 好似係...

大宅

maggie3493,
我都係甘諗 最初book hotel時同老公&partner family講過in between想搬酒店去輕井澤訓一晚 but got rejected. 因為有小朋友唔方便. 我就覺得d甘relax既地方要以好趕既心情去真係無甘正, 而且車$實在太貴. 不過近來partner family&老公開始睇書,比佢發現輕井澤的可愛就話想去lor. 都book哂4晚酒店無得走.

大宅

cmmandy,
其實我個仔唔坐bb車好耐,不過就係因為可以快d我決定帶埋bb車. 多謝.

大宅

係呀成家可以一齊過架, 我見有人冇推bb車就咁拖住個小朋友都唔使排.
NaritaExpress唔使買定飛, 你到時出

大宅

bybyma,
如果可以同你一齊去就好. 我已經將你地比我既資料放係個word file到會sync落我個ipaq帶埋去. ...我不只係第一次住Southern Tower, 而且係第一次去東京.. 我之前兩次去日本都係去hokkaido, 今次因為有小朋友唔想佢去甘凍著. 再一次多謝你. :wink:

大宅

>>我想問係唔係推住bb車就可以行快關?
跟住條隊排就ok,行到咁上下,見有staff行近,佢就會捉妳一家上前.

>>jr east pass 我都有上website睇但就係唔知可唔可以用>>黎搭narita express
唔多肯定添,不過普通 JR pass 都可以用 Narita Express的.
不妨去 ec2japan.com 個 forum 問下丫.

(Click Google Map)HOTEL CENTURY SOUTHERN TOWER

新宿三丁目係另一面,平時行好easy,拖行李就要諗清楚喇

大宅

我都想同你一齊去呀! 你咪引我喇!
我反而未去過北海道喎, 下次去要問下你至得喇!

大宅

[quote]
bybyma 寫道:
唔知你試過返

大宅

rossikwan,
因為我

大宅

bybyma,
黎啦黎啦一齊去啦! 好開心架,有2個仔伴住你個女玩. ... ABC Delivery甘正?2100yen就掂? 多謝介紹,又要記底... 如果你下次去hokkaido一齊硏究下. 我倆公婆都好鐘意hokkaido, 我個仔係果度做架.sigh.

rossikwan/bybyma,
我唔會帶住行理, 如果可以連個都想留係酒店兩公婆去啦. 講笑only. 我會去酒店先check-in, 先去. thanks!

all,
我又有野問, 小朋友究竟幾多歲要比$搭jr/食放題/入場? ?-(

首頁
12345...7

尾頁

跳至