跳至

首頁

尾頁

複式洋房

統計:BB同老公邊個重要D?

BB响個肚入邊越來越大,越來越似人仔. 請問各位準媽媽有否覺得BB開始重要過老公呢?

因過期居留成個星期,催佢又唔出嚟,結果俾人逮介出境(肚). 26/2(出世) 3.885kg 8.55lb 2/3(5 days) 3.76kg 8.27lb 28/3(1 m) 4.71kg 10.36lb 2/5 (2m6d) 5.80kg 12.76lb

大宅

Re: 統計:BB同老公邊個重要D?

梗係老公重要d啦
老公係伴你終老既人, 仔女就未必個個咁生性
丈夫係最接近你, 了解你既人, bb 有排都未試了解你

另, 如重bb多d, 好大可能bb出世之後, 老公會某程度上呷醋, 唔想幫手湊仔, 無形中做成父子同夫妻之間既疏離感, 妻子會覺得丈夫唔了解, 唔幫手... 咁就傷感情 (有時 7 年之癢都係咁形成)
2子之母

禁止訪問

男爵府

老公..
可能佢一路都係好support 我, 有左之後更加覺得佢好錫我..

男爵府

一定係老公啦!個BB都係由老公同自己製造出嚟嘛
該用戶已被刪除

男爵府

茵茵 寫道:
老公重要d,
仔囡大左就有佢地既世界有佢既家庭, 陪我一世既係我老公.

不過bb未夠大, 未有可能take care 自己.
好多野需要媽媽去關心,去照顧.
花係仔囡身上既時間會多d

AGREE!! 當然係老公重要D啦,陪自己一世既,始終係老公呀嗎!!仔女大個左,有佢地自已個世界架啦!!你地都唔想你地個奶奶成日黏住自己個老公架!!

大宅

我開頭都覺得bb重要D,但係聽你們講完,我覺得很有道理.....
都係老公重要D!

1)12/02/2006-3.97kg  6)20/05/2006-7.82kg
2)17/02/2006-4.04kg  7)24/06/2006-9.05kg
3)21/02/2006-4.23kg  8)19/08/2006-10.46kg
4)10/03/2006-5.32kg  9)18/11/2006-11.74kg
5)20/04/2006-6.91kg 10)23/02/2007-12.2kg

男爵府

阿b重要d, 始終佢流者自己既血, 係咩情況下自己對佢都會不離不棄, 而老公好就一世囉, 唔好的話都係會各自飛

大宅

在我來講, 兩個都咁重要. 如果我唔愛我老公, 我都唔會嫁比佢, 如果唔愛佢都唔會要bb. 我亦因為好愛bb所以先生佢&辛苦d都要餵人奶.

別墅

無論點我都係覺得我老公最重要,無老公邊鼠黎bb呢,雖然仔女係流住自已既血但有朝一日佢都會離你而去組織自已既天地,雖然話老公唔好會走嘖,但我地唔係何嘗聽過仔打老母呢d慘戲呢,無論遇到咩事情都好講自已際遇既,但老公始終係你既枕邊人,會第一時間support你既又係佢............唔最重要係佢仲有邊個呀

複式洋房

現階段我都覺得老公重要D, 可能喺之前我問過我老公, 如果我生BB時有咩事既話, 佢會揀 "我" 定揀"BB" , 我老公諗都無諗就答我: 一定揀我。再者, 我同老公拍拖連結婚都有11年, 已經建立咗無比既感情/愛情, 同埋我都好認同你們所講, 仔大始終有自己既世界, 老公先至喺我既終身既伴侶!!!
奀豬好多嘢講呀....

複式洋房

各位意見大都認為老公重要d. 而我本來都咁唸, 但bb响個肚裡邊耐咗, 我發覺佢好似我身體一部份.

加上有次我老公問我:"係唔係錫bb唔錫佢?", 我唸都無唸就答話:"係!"

其實, 老公同bb對我嚟講都一樣非常重要, 但bb細個d, 所以咪就吓bb, 錫bb多d囉! 老公會諒解既!

因過期居留成個星期,催佢又唔出嚟,結果俾人逮介出境(肚). 26/2(出世) 3.885kg 8.55lb 2/3(5 days) 3.76kg 8.27lb 28/3(1 m) 4.71kg 10.36lb 2/5 (2m6d) 5.80kg 12.76lb

珍珠宮

茵茵 寫道:
老公重要d,
仔囡大左就有佢地既世界有佢既家庭, 陪我一世既係我老公.

不過bb未夠大, 未有可能take care 自己.
好多野需要媽媽去關心,去照顧.
花係仔囡身上既時間會多d

完全同意~~

大宅

老公重要d
Anson在2006年1月29日出世!

別墅

暫時我都係覺得老公重要d, 但bb在肚中郁下郁下, 自己已經開始好錫佢, 加上佢又細個, 實要用多d時間照顧佢, 希望老公唔會呷醋啦!
不過, 我老公話, 佢會錫我多d, 我就錫bb, 而bb就錫佢喎! 三個人一個錫一個喎.... 但係, 我覺得好唔抵呀!

男爵府

有時我會問我老公,掛住我多d定bb多d(我老公要返大陸做野),佢話掛我多d,但bb出左世,佢話會掛bb多d喎! :-(

別墅

sylviawong 寫道:
有時我會問我老公,掛住我多d定bb多d(我老公要返大陸做野),佢話掛我多d,但bb出左世,佢話會掛bb多d喎! :-(

我諗bb出世之後, 我都會掛住bb多d, 話晒老公係大人, 識得自己照顧自己, 但阿b咁細個, 唔見一陣都會掛心架嘛!

大宅

唔好話出左世, 我個都末出世都係掛住佢多d la :-( 一打電話黎第一句就間呀囡點呀, 有時我都覺得自己係佗心裹面已經唔重要
np 寫道:
[quote]
sylviawong 寫道:

複式洋房

Don't be so sad! 老公錫bb係好架.
有個auntie話:男人緊張d細路,係good man,或都唔衰得去邊! 放心!

首頁

尾頁

跳至